16 uskomatonta terveyshyötyä kikherneistä (Garbanzo -pavut)

Odotatko sunnuntaisin nauttiaksesi äitisi tekemästä hämmästyttävästä Chana Cholesta? Pehmeät keitetyt kikherneet suussa suussa ja runsaat annokset voita voivat saada sinut syljen heti. Kikherneitä tai Garbanzo -papuja käytetään myös erilaisissa keittiöissä, mukaan lukien Hummus, Välimeren herkku. Nämä keltaiset siemenet ovat katkottua monissa kasvisruoissa niiden tarjoamien suurten proteiinimäärien vuoksi. Kikherneet sisältävät myös monia vitamiineja ja kivennäisaineita, joten ne ovat yksi maailman terveellisimmistä elintarvikkeista. Tässä artikkelissa olemme korostaneet kikherneiden parhaat terveysvaikutukset.

kikherneiden terveysvaikutukset

Mitä ovat kikherneet ?

Kikherneet ovat palkokasveja, jotka kuuluvat Fabaceae -perheeseen. Niitä kutsutaan myös Bengal Gramiksi, Garbanzon siemeniksi tai Egyptin herneeksi. Niitä viljellään laajalti Intiassa ja Lähi -idässä, ja 64 % viljelystä tulee vain maaltamme. Kikherne on keskeinen ainesosa monissa elintarvikkeissa, kuten keittoissa, kebabeissa, salaateissa ja curryissa.

Kikherneiden tyypit:

Kikherneitä on kaksi peruslajiketta-suuret, keltaiset siemenet, nimeltään Kabuli Chana, ja moniväriset, pienet kikherneet, joita löytyy paikallisesti nimellä Desi Chickpea. Nämä vaihtelevat tummanvihreistä ruskeisiin ja jopa mustiin siemeniin. Jokaisella niistä on erilainen maku ja ravitsemuksellinen profiili.

Ovatko kikherneet terveellisiä ?

Kikherneen siementen merkitys on hyvin tunnettu terveydenhuollon alalla. Kikherneet ovat täynnä ravitsemuksellisia ominaisuuksia, ja niitä pidetään kasvissyöjien rikkaimpina proteiinilähteinä. Se on myös hyvä ehkäisyyn sydän- ja verisuonitauteihin alentamalla kolesterolitasoja. Kikherneitä on myös runsaasti monissa tehokkaissa antioksidanteissa, jotka estävät monenlaisia ​​sairauksia, mukaan lukien syövät. Sen hyödyt painonpudotuksessa eivät vaadi erityistä mainintaa!

Kikherneiden ravitsemustiedot:

Alla on esitetty kikherneiden ravintoarvo 100 grammaa kohti:

 • Kaloreita yhteensä: 364
 • Hiilihydraatit yhteensä: 61 g
 • Proteiinit yhteensä: 19 g
 • Rasvaa yhteensä: 6 g
 • Ravintokuitu: 17 g
 • Sokerit: 11 g
 • Kalium: 25 %
 • Natrium: 1 %
 • A -vitamiini: 1 %
 • Rauta: 34 %
 • B6 -vitamiini: 25 %
 • Magnesium: 28 %
 • Kalsium: 10 %

Kikherneiden terveysvaikutukset:

Täällä listasimme 16 parasta kikherneiden hyötyä terveydelle, hiuksille ja iholle. Katsotaanpa niitä.

1. Aidot laihtuminen:

Kikherneiden edut laihtumiseen ovat uskomattomia. Ne ovat loistava tapa laihtua tinkimättä ravitsemustasosta. Nämä grammat ovat loistava voimanlähde ja niitä voit käyttää riippumatta siitä, noudatatko kasvis- tai ei-kasvisruokavaliota. Ne voidaan lisätä salaattiin tai jopa käyttää mukavana ja syötävänä curryna. Koska ne ovat vähemmän kaloreita kuin pavut ja lehmänherneet, sinun pitäisi ehdottomasti käyttää tätä laihduttaaksesi kiloa.

2. Tekee ihon terveeksi:

Kikherneet antavat sinulle varmasti hyvän ihon, jos käytät sitä päivittäin. Sinun tarvitsee vain keittää herneitä ja valmistaa tuore tahna. Ota tahna ja levitä se koko kasvoille ja kaulalle. Kuori tämä tahna hyvin ja voit poistaa kaikki kuolleet solut ja lian, jotka ovat kertyneet ihollesi saastumisen vuoksi. Älä kuitenkaan hankaa liian kovaa tai kaikki eteeriset öljyt on poistettava. Joten jos haluat hyvän ja terveen ihon, käytä kahvihernekuorinta kahdesti viikossa.

3. Edistää parempaa ruoansulatusta:

Kikherneet voivat myös huolehtia ruoansulatusjärjestelmästäsi. Jos sinulla on niitä säännöllisesti, sinulla ei koskaan ole minkäänlaista mahainfektiota. Tämä kasvis taistelee kaikkia ruoansulatuskanavasta löytyviä bakteereja ja bakteereita vastaan ​​ja puhdistaa järjestelmän kokonaan. Parannat ruoansulatusprosessiasi ja elät myös terveellistä ja sopivaa elämää. Et koskaan kohdata mitään suoliston ongelmaa, koska kikherneet voivat tarjota sinulle etuja. Joten jos haluat hyvää terveyttä, osta kikherneitä.

4. alentaa hiustenlähtöriskiä:

Hiuksesi ovat tärkeä kehon osa, ja sinun on huolehdittava niistä päivittäin. Et ilmeisesti halua sen putoavan tai rikkoutuvan? Joten tällaisten yleisten hiusongelmien ehkäisemiseksi suosittelemme, että käytät herneitä, jotka ovat täynnä terveellisyyttä. Ne taistelevat yleisiä hiusongelmia vastaan ​​ja suojaavat hiuksiasi kaikenlaisilta vaurioilta. Ei vain sitä, että hiusten kasvua edistetään ja pysyt kauniina koko ajan. Joten saadaksesi hiuksillesi sellaisen ilmeen, jonka olet aina salaa halunnut, voit varmasti käyttää joitakin kikherneitä.

5. Taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan:

Jotkut kolmekymppisten naisten yleisistä ongelmista ovat ikääntyminen. Hienot viivat, rypyt, tummat täplät ja tylsyys ovat joitakin ikääntymisen oireita. Hyvä tapa torjua tätä ongelmaa ja pitää ihosi nuorekkaana ja säteilevänä ympäri vuoden on käyttää joitakin kikherneitä. Tämä hidastaa ikääntymisprosessia, kiristää ihoa ja antaa iholle luonnollisen ja terveen hehkun.

6. Parantaa visioasi:

Näkösi parantamiseksi suosittelemme, että käytät herneitä päivittäin. Tulet yllättymään siitä, kuinka tämä suuri vihannes voi vaikuttaa silmiin. Herneet ovat täynnä A -vitamiinia, joka on olennainen osa limakalvojen, näkösi ja ihon terveyden ylläpitämistä. Tämä on yksi parhaista Garbanzo -eduista kehollesi.

7. Vahvistaa immuniteettiasi:

Kikherneillä on lukuisia etuja terveydellemme. Kikherneet sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka ovat erittäin tärkeitä kehollesi. Ne pitävät sinut kilometrien päässä vaarallisista sairauksista ja vahvistavat immuunijärjestelmääsi. Koska se on niin täynnä ravintoa, voit helposti odottaa koko immuunijärjestelmän vahvistuvan. Olet vapaa suurista sairauksista etkä koskaan kohdata vakavia sairauksia, kuten syöpää.

8. Tekee luista vahvat:

Yksi kikherneiden syömisen vähemmän tunnetuista eduista on sen luustoa vahvistavat ominaisuudet. Ne ovat parhaita luusi terveydelle. Kaikki vapaat radikaalit on poistettava kehostasi. Koska se on täynnä K -vitamiinia, voit odottaa hyvää luuston ja kehon terveyttä. Suojaat itsesi useilta sydän- ja verisuonitaudeilta ja saat myös useita hyödyllisiä ominaisuuksia.

9. Superruoka raskaana oleville naisille:

Esivanhemmat ovat jo pitkään tunnustaneet kikherneiden syömisen terveydelliset hyödyt raskauden aikana. Kikherneet parantavat lapsesi terveyttä, eikä sinun tarvitse koskaan huolehtia minkäänlaisista vikoista, koska nämä vaaralliset olosuhteet eivät koskaan kosketa vauvaasi. Vauvasi on terve ja kaunis syntyessään. Tämä on myös yksi tärkeimmistä syistä, miksi useat lääkärit ja asiantuntijat ovat neuvoneet raskaana olevia naisia ​​syömään paljon kasviksia, myös kikherneitä.

10. Hallitsee diabetesta:

Yksi Garbanzo -pavun parhaista eduista on sen kyky alentaa verensokeriasi. Näillä hämmästyttävillä siemenillä on alhainen glykeeminen indeksi, joten ne ovat ihanteellisia diabeetikoille. Säännöllinen Garbanzo -siementen käyttö voi myös auttaa vähentämään diabeteksen riskiä, ​​erityisesti niille, joilla on suvussa ollut tämä sairaus.

11. Hyvä sydämen terveydelle:

Kikherneet ovat täynnä ravintokuitua, kaliumia ja muita tärkeitä mineraaleja, jotka tekevät paljon hyvää sydämellesi. Näiden siementen tiedetään alentavan kehon kolesterolitasoja ja auttavan siten vaarallisia sydän- ja verisuonitauteja. Garbanzo -siemenet vähentävät myös lihavuuden mahdollisuuksia, mikä puolestaan ​​säästää sydämesi äkillisiltä hyökkäyksiltä.

12. Ehkäisee syöpää:

Kikherneet sisältävät tiettyjä Sapotins -nimisiä fytokemikaaleja, joiden tiedetään taistelevan syöpäsoluja vastaan. Ne auttavat myös vähentämään näiden solujen leviämistä kehossa. Kikherneitä pidetään yhtenä parhaista syövän vastaisista ruokavalioista, jotka voivat auttaa vähentämään paksusuolen syövän riskejä. Ihmiset, joilla on suvussaan syöpiä, kehotetaan nauttimaan näitä ihania siemeniä säännöllisesti.

13. Vähentää tulehdusta:

Yksi monista kikherneen käyttötarkoituksista on sen kyky ehkäistä ja hoitaa kehon tulehduksia. Ne ovat täynnä tulehdusta ehkäiseviä aineita, jotka auttavat hillitsemään punoitusta, tulehdusta kudoksissa ja hoitavat myös monenlaisia ​​kipuja kehossa. Kikherneiden lisääminen päivittäiseen ruokavalioon voi auttaa myös monien nivelsairauksien hoidossa.

14. Rikas antioksidanttien lähde:

Kikherneet ovat monien antioksidanttien ja flavonoidien varasto, jotka voivat vähentää vapaiden radikaalien aiheuttamia hapettumisvaurioita kehossa. Näiden siementen tiedetään myös edistävän uusien solujen kasvua ja torjuvan monia tappavia infektioita kehossa. Ne ovat paras ja luonnollinen tapa vahvistaa immuunijärjestelmääsi.

15. ylläpitää verenpainetta:

Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, kikherneet ovat yksi parhaista ruoista siellä. Kikherneiden tiedetään alentavan kolesterolitasoja, jotka tukkivat valtimosi seinät. Koska nämä siemenet sisältävät runsaasti kaliumia ja vähän natriumia, ne voivat säätää verenkiertoa ja pysyä normaalissa lukemassa.

16. Tuhoaa talvi hilseen:

Talvinen hilse on hilseen tila, joka pahenee talvella kuivan ja kylmän ilmaston vuoksi. Kikherne on runsaasti sinkkiä, joka voi torjua hiiva -infektioita ja vähentää kutiavaa, hilseilevää päänahan ongelmaa. Voit jopa valmistaa kikherneen ja sitruunan tahnaa hiusnaamariksi saadaksesi erittäin sileät, kiiltävät ja hilseettömät hiukset.

Kuinka keittää kikherneitä ?

Kikherneitä voi olla vaikea keittää, varsinkin kun et ole tietoinen tekniikasta. Nauti täydellisesti keitetyistä, herkullisista kikherneistä noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita:

 • Pese kikherneet huolellisesti poistaaksesi kivet ja roskat.
 • Liota niitä makeassa vedessä yön yli.
 • Seuraavana aamuna tyhjennä vesi ja pidä ne syrjään.
 • Siirrä ne nyt painekattilaan ja lisää riittävästi vettä.
 • Lisää ripaus suolaa nopeampaan kypsennykseen.
 • Keitä 2-3 pilliä.
 • Kun paine on laskenut, tyhjennä ylimääräinen vesi ja käytä kikherneet ruokaan.

Huomautus: Voit jopa yrittää keittää kikherneitä astiassa, mutta se vie enemmän aikaa ja polttoainetta.

Kikherneiden sivuvaikutukset:

Äitisi oli ehdottomasti oikeassa, kun hän käski sinun pitää maltillisena syödessäsi kikherneitä. Palkokasveina nämä siemenet voivat aiheuttaa vatsavaivoja, jos niitä on liikaa. Katso joitakin yleisimpiä kikherneiden haittoja:

 • Turvotus
 • Kaasun kertyminen
 • Vatsakramppeja
 • Ilmavaivat
 • Kutina
 • Pahoinvointi
 • Ruoansulatushäiriöt

Etkö ole yllättynyt lukemalla näistä hämmästyttävistä kikherneiden eduista? Kikherneet eivät koskaan ole ilahduttaneet maailmaa lukuisilla tavoilla suojella terveyttämme. Nämä superruoat ovat kokkien ja ravitsemusasiantuntijoiden suuri suosikki. Lisää kikherneitä suositeltuina määrinä päivittäiseen ruokavalioosi. Olipa kyseessä dippi tai yksinkertainen salaatti ja keitto, Garbanzo -papuja voidaan käyttää eri muodoissa. Internetissä on hämmästyttäviä reseptejä, joten sinun on aika varastoida ruokakomero Chickpeasilla vaikuttamaan perheeseesi!