Rengöring av huset – vårstädning enkelt

Husstädning-vårstädning-checklista-tips-tricks

Att hålla ett rent hus kan vara ett heltidsjobb, men jag känner ingen som har råd med lyxen och gör husstädning högsta prioritet. Oavsett om du äger din egen lägenhet eller hyr ett hus vill du verkligen fördela din tid hemma klokt och inte bara fylla den med städarbete. Finns det mycket trevligare fritidsaktiviteter eller kanske du vill spendera längre tid med dina barn? Ja, det är därför vi behöver det så fort som möjligt Husstädning! Eftersom husstädning är en pågående kamp som kräver mycket ansträngning men visar omedelbara resultat. Vi brukar bli upphetsade över dessa resultat eftersom det är uppenbart hur vi kan fixa röran. Det är det fantastiska med det! Här är några tips att följa i denna pågående kamp för ett rent hem …

 Städar huset – gör de dagliga sysslorna

Hus-städning-vår-städning-dagliga-sysslor-hus-ordning

Låt mig börja detta avsnitt med dessa ord och tips: det finns troligen dagar som dessa när du inte gör någonting hemma. Att sätta dagliga mål gör att du känner dig instängd. Dessa mål måste snarare tjäna som en mild påminnelse om dina uppgifter. En fråga jag ställer mig själv varje dag: finns det någon tvätt att göra? Vissa dagar behöver du naturligtvis inte tvätta. Faktum är att när jag var på college kunde jag bara tvätta en gång i veckan, vilket var bra då. Om du har barn är det förstås väldigt annorlunda! Du måste separera tvätten, sortera den rätt och sedan välja lämpligt program: för vita, ljusa färger, färgade, fina etc. Plötsligt kan detta aldrig fungera, eftersom resultatet blir missfärgat tvätt! Så du måste ladda tvättmaskinen några gånger!

Husstädning – sluta med smutsiga diskar i diskbänken

Husstädning-disk-tvätt-fjäderstädningsinstruktioner

Mina dagliga uppgifter inkluderar också rengöring av disken, men i diskmaskinen! Mina smutsiga diskar staplas aldrig i diskbänken, de går rakt in i diskmaskinen. Ingenting stannar länge, jag slår på diskmaskinen varje dag!

Rengör köket ordentligt varje dag

Husstädning-kök-städning-dagliga uppgifter

Jag rengör inte mina kök och badrumsytor ordentligt varje dag, utan en gång varannan dag. Jag torkar av dem med en pappershandduk som har sprayats med en universell ytrengörare. Ta en torr pappershandduk och torka av fuktiga områden i badrummet, tvålrester nära kranarna. Detta kommer att göra underverk! Dessa ytor får sin gamla glans tillbaka!

Rengöring av huset – torkning av damm

Hus-rengöring-damm-torkning-fjäder rengöring idéer

Rom byggdes inte heller på en dag! Ja, det är klart att vi inte kan göra allt på en gång, så det är bättre att alltid planera ett ”stort städjobb” varje dag! Detta är den smarta metoden som hjälper oss mycket!

Torka till exempel av damm eller dammsugare. Ja, jag vet att dessa aktiviteter inte är roliga, men att försumma dem kommer att få ditt hem att se försummat ut också! Tyvärr! Och om du har husdjur måste du faktiskt dammsuga varje dag!

Hur ofta rengör du din dusch eller badkar? Jag brukar rengöra dem ordentligt varannan vecka.

Rengöring av huset – glöm inte plantorna!

Husstädning-uppgifter-dagligen-uppfyllande-växter-vattning

Regelbunden växtvård finns säkert på listan över dina dagliga “rengöringsuppgifter”. Att vattna inomhusblommorna och trädgårdsväxterna står alltid högst upp på min lista. Jag älskar att ha nya växter och grönska i hela mitt hus och runt huset. Men det kräver lite arbete. Och ju mer arbete, desto mindre måste du städa i framtiden (färre döda löv, etc.). Så varannan dag kontrollerar jag om mina vaser behöver tömmas och stjälkar klippas av. Jag kunde också klippa blommor från trädgården och förnya dekorationerna hemma.

Glömde jag något? Jag tror inte det! Jag vill säga det ärligt: ​​Ju mer du försöker göra hushållsarbetet varje dag, desto mindre måste du “komma ikapp” på helgen! Då har du mycket ledig tid att umgås med familj och vänner och att lata dig lite! Låt oss nu gå vidare till några av veckans uppgifter …

Husstädning – Städning varje vecka

Hus-städning-dagliga-uppgifter-steg-för-steg

Ofta utförs rengöringsuppgifterna i detta avsnitt en gång i veckan. Några av dem kan skjutas upp till helgen, men det är inte önskvärt! Jag städade en gång hela mitt hus på två timmar på en lördag. Men det var inte kul, så jag hoppas kunna fördela uppgifterna lite bättre framöver! Den första veckovisa uppgiften att presentera: städning av toaletten. Inte kul, men nödvändigt!

Jag försöker städa detta ”heliga” utrymme en gång i veckan. Mina plattor visar smuts mycket snabbare än min parkett, så du måste absolut torka bort dem! Glöm inte spegeln här, för efter varje dusch ser den tråkig och fläckig ut! Så jag går tillbaka till rätt rengöringsmedel!

Städar och städar huset

Hus-städning-trött-idéer-rengöring-grundligt

Jag städar soffbordet och skrivbordet varje vecka. Det finns alltid papper som ska slängas och återvinnas, staplas tidningar, glömda småsaker. Att städa där kan göra underverk och fräscha ut ditt vardagsrum eller arbetsrum.

Jag har sagt tillräckligt om dagliga och veckostädning hemma. Men oroa dig inte om du inte kan följa dessa. Det här är inte regler! Dessutom är det helg, så du kan göra mycket! Jag personligen gör det också, då och då!

Jag hoppas att du trivs med ditt dagliga och veckovisa städarbete hemma