Hus med glasfront till terrassen: Modern villa mitt i naturen

hus med glas trappor gräsmatta

Den babblande bäcken, fågelkvitter och vindens brus: att bo mitt i naturen är en absolut dröm för många. För en familj har denna dröm gått i uppfyllelse – vi presenterar dig en modern villa, som ligger mitt i ett skogsområde. I harmoni med det pittoreska området ville husägarna skapa sin egen oas av lugn och ro och förundras över den vackra naturen utan att behöva avstå från bekvämligheterna i ett enfamiljshus. Slutresultatet fascinerar inte bara med en modern fasaddesign, utan också poäng med miljövänlig arkitektur. Passivhuset med glasfront erbjuder allt som kan förväntas av ett fritidshus och mycket mer: vi presenterar brohuset.

Hus med glasfront: modern fasad av betong, natursten och glas

bygga ett hus med ett glasfält mitt i naturen

ArchLabs begåvade arkitekter anställdes för att designa och skapa en modern, modern byggnad för en familj. Enligt husägarnas specifikationer bör det byggas en bäck på fastigheten. Det porlande vattnet har utan tvekan en lugnande effekt, men tillsammans med den svagt sluttande terrängen utgjorde det en utmaning för arkitekterna.

bygga ett hus med glasfront i två volymer hållbart

Till slut bestämde de sig för två individuella byggnadsvolymer – den första, större är att ta emot familjen, medan den andra fungerar som ett pensionat. En täckt betongträdgård skapar en koppling mellan de två husen. Så ingenting står i vägen för en bekväm semester för mer än åtta personer.

Hus med glasfront: Miljövänlig konstruktion

hus med glas passivhus fasaddesign

Den miljövänliga konstruktionen lovar också en trevlig vistelse: arkitekterna har försökt att införliva naturen. Till exempel, istället för att ha barrträdna fällda, designade de terrassen runt dem. Den rymliga terrassen på husets södra sida, belagd med återvunnet trä, lovar många trevliga timmar utomhus. En del av terrassen är täckt – där bildar trädgårdsmöbler av väderbeständiga material ett bekvämt loungehörn, medan den vedeldade spisen i det fria ger behaglig värme på svala sommarkvällar.

hus med glasfront natursten betongglas

Huset med glasfront öppnar i söder mot det vackra landskapet och släpper in de varma solstrålarna in i vardagsrummen. Genomskinliga gardiner erbjuder nödvändig integritet och skyddar samtidigt levande och sovande områden från nyfikna ögon. Glasfasaden har flera dörrar så att trädgården är tillgänglig från alla rum. Å andra sidan är villan stängd i norr – betongväggarna, delvis klädda i natursten, skyddar mot de hårda vindarna på hösten och vintern.

hus med glas terrass täckt träd

Den lilla trädgården var utformad så nära naturen som möjligt – inhemska växter får det att se naturligt ut. Bara gräsmattan tillåter gästerna att gissa att detta är ett målmedvetet utformat landskap. Ändå är slutresultatet fascinerande och smälter in harmoniskt med omgivningen.

Hus med glasfront: inredningen

hus med glas soffa vardagsrum

Även inuti imponerar huset med sin glasfront – marmor, golvbrädor och högkvalitativa textilier – ingenting sparades på inredningen. Även om inredningen vid första anblicken kan se spartansk enkel ut, visar det sig vid en närmare granskning vara en puristisk skönhet, där materialvalet dominerar bostadsutrymmet.

hus med glasfrontspis marmorpaneler träplankgolv

Det subtila färgschemat i naturliga nyanser utgör den perfekta bakgrunden och låter den snygga materialblandningen komma till sin rätt. Samtidigt slappnar de vita väggarna och taket av ögonen och skapar tillsammans med det mörka trägolvet en mysig atmosfär där de boende kan koppla av efter en lång utflykt.

Möblerna hålls medvetet till ett minimum så att villan ser rymlig ut. I vardagsrummet med det angränsande köket och matplatsen utgör eldstaden kontaktpunkten för kommunikation – en läderfåtölj tillsammans med en soffa ger tillräckligt med sittplatser för alla familjemedlemmar och deras gäster.

hus med glasfrontkök handtagslösa fronter köksö

Det vita, puristiska kökslandskapet med högglansiga fronter och en bakre vägg i kök med marmor är utrustad med alla nödvändiga köksapparater. Så familjen kan avsluta kvällen medan du lagar mat.

Hus med glasfront – de soliga sovrummen och badrummen lovar ren avkoppling

hus med glasfront fristående runda badkar fönster

På baksidan av den envånings byggnadsvolymen, bakom en betongfasad, är det privata området väl skyddat från nyfikna ögon. Och ändå har både badrum och sovrum en vacker utsikt. Generöst fönsterluckor släpper in tillräckligt med solljus i det stora sovrummet för föräldrarna. En king size dubbelsäng lovar ren avkoppling på regniga helger eller efter en lång promenad i skogen.

hus med glasfrontplattor stort format badrum

Det rymliga badrummet är en riktig oas mitt i naturen – öppet mot trädgården, det soliga badrummet erbjuder allt du behöver för en riktig spa -upplevelse – det fristående badkaret bredvid fönstret och glasduschen lämnar inget övrigt att önska.

hus med glas terrass öppen spis gratis

Pensionatet rymmer upp till tre vänner – de har ett vardagsrum med ett litet kök för sig själva och ytterligare två sovrum som delar badrum. Det är det perfekta helghuset även när barnen växer upp och kommer på besök med sina familjer.

hus med glasfront mitt i skogen

Brohuset är ett utmärkt exempel på modern arkitektur som smälter harmoniskt in i landskapet och erbjuder alla fördelar med ett passivhus – detta sparar elkostnader under vintermånaderna. Särskilt hus med glasfasader är svåra att värma på vintern. Den utmärkta tätningen och de högkvalitativa materialen är ett absolut måste i detta fall. Arkitekterna från Archlab behärskade uppgiften perfekt och presenterade en snygg och samtidigt praktisk konstruktionsmetod.

hus med glasfront täckt terrass träd

hus med glasfront villa skog gräsmatta

hus med glas trappor design gräsmatta

hus med glasfront vindskydd terrass vägg

hus med glasfasad fasad framför trädgården entré trappor

hus med glasfront på kvällen

hus med glasfront inhemska växter framgård

hus med glasbelysning utanför

hus med glas frambrygga

hus med glas framsida plan

hus med glasfront byggnadsplan planlösning ovan

Projekt av Archlab