Metalltak med rostoptik kontrasterar mot det vita fasadhuset i Phoenix

metall tak med rost look trä tak hus design

Nya byggnader är ofta inspirerade av klassiska byggnadsstrukturer från förr. När tradition möter modernitet skapas riktigt imponerande byggnader. Arkitekterna från The Ranch Mine uppnådde ett sådant resultat med sitt sista projekt. Det är ett nybyggt hus på Arizona Canal i USA, vars arkitektur inspirerades av de typiska missionskyrkorna. Det korrugerade metalltaket med rostoptik och de svarta fönstren och dörrkarmarna skapar en sval kontrast till den ljusa husfasaden. Således tolkas den klassiska designen på ett modernt sätt. Du kan läsa mer om huset, dess arkitektur och inredning i artikeln.

rostigt metall tak hus design tradition modern

Huset ligger i Phoenix, Arizona nära den berömda Arizona Canal. Strukturen ser ut som två mindre byggnader med gaveltak, som är förbundna med varandra med ett plant element. De olika formerna skiljer sig fortfarande åt i färg och struktur på fasaden, som är utformad som en kombination av vita betongplattor och lätta tegelstenar. En höjdpunkt är definitivt metalltaket med ett rostutseende, som också är parat med en korrugerad yta. Det rostade gaveltaket fortsätter att harmonisera med staketet, som fint avrundar husets design och samtidigt fungerar som en sekretessskärm.

öppet vardagsrum trätak möbler varma toner

Inuti huset, under metalltaket med rostutseende, är taket klätt med varmt trä. Trätaket i det öppna vardagsrummet skapar en känsla av levande och kontrasterar med de vita väggarna. Vid inredning av vardagsrummet används ljusa, naturliga toner som ger rummet en mysig atmosfär. I det öppna vardagsrummet finns fortfarande köket och matplatsen, som imponerar med en högkvalitativ design.

trätak modernt kök matplats accenter kopparrost

Ovanför kakelspegeln gjord av keramiska plattor med ett fiskbensmönster finns fläktkåpan med mörkt rostutseende, vilket märks vid första anblicken. Köket är utrustat med Dekton -bänkskivor, som imponerar med sin hållbarhet och eleganta utseende. Hänglamporna ovanför matplatsen och kranen i fin koppar ger ytterligare accenter i rummet.

metall tak rost optik modernt hus trädgård utomhus öppen spis rost optik

Det rymliga vardagsrummet är utformat med en matplats utomhus på ena sidan och en stor innergård på den andra. De gröna gräsmattorna och gruset i utomhusområdet ser moderna ut i trädgården och inbjuder dig att dröja kvar. Dessutom erbjuder en rostad öppen spis i loungen det perfekta stället att koppla av i det fria.

metall tak rost-look hus innergård matplats

sovrum vita träelement fönsterram betonggolv

badrum design vit dusch badkar

vit badrum trä fåfänga marmor topp

hus vit betongfasad tegelfasad rostigt metalltak

Du kan läsa mer om arkitekterna och deras projekt här.