Renoveringen och moderniseringen av ett gammalt hus i Singapore

gammal kommersiell byggnad renovera träelement tegelväggar © Invy & Eric Ng

En gammal affärsbyggnad i Singapore har fått ett nytt, modernt utseende.  CHANG Arkitekter har restaurerat fasaden och totalrenoverat vardagsrummet. Inredningsarkitekterna ville verkligen gå till Renovering och modernisering bevara charmen hos de gamla tegelväggarna. Denna gamla kommersiella byggnad byggdes på 1920 -talet och var en bokhandel som heter The Lucky Book Store. Bottenvåningen var detaljhandeln medan övervåningen användes för förvaring.

Renovering och modernisering från en gammal butik

modernisera gamla affärsbyggnad singapore

© Invy & Eric Ng

Först omvandlades den gamla kommersiella byggnaden till ett bostadshus och betongfastigheten på baksidan omvandlades till en trädgård, där ett hus i en våning byggdes som en tillbyggnad. Flerlagers lackering togs försiktigt bort för fasaden och avslöjade den ursprungliga tonen och färgen. Den bleka “LUCKY BOOK STORE” -skriften på en av de främre pelarna fanns kvar efter Renovering och modernisering från huset som en påminnelse om det förflutna.

Renovering och modernisering i Singapore

chang arkitekter renovering renovering trädgård tillgång © Invy & Eric Ng

Inuti togs de icke-bärande strukturerna bort så att du kan njuta av ett generöst utrymme. De gamla tegelväggarna har omsorgsfullt restaurerats, rengjorts och skyddats. Glänsande trägolv och trägolv värmer också visuellt upp stämningen. Hela layouten är enkel och möjliggör flexibel användning av utrymme. Möbler, inredning och anordningar är arrangerade i en central axel.

 Glas- och träportar till trädgården

Överdimensionerade trädörrglasväggar kommer åt trädgården © Invy & Eric Ng

Den befintliga höjden behölls, vilket känns bäst i matsalen. Detta blir den mest populära mötesplatsen i huset. Det förbinder visuellt bottenvåningen och övervåningen och öppnar också upp mot den centrala trädgården. Istället för att maximera det bebyggda området kände kunder och arkitekter behovet av att hålla det orört. Detta leder till skapandet av en central innergård där invånarna kan njuta av en grön oas. Detta centrala trädgårdsutrymme sträcker sig bakåt där det nya envåningshuset byggdes. Det är en fyrkantig konstruktion med ett betongskal som reser sig något över marken.

Massivt träbord i köket

trä och tegel kök massivt trä bord © Invy & Eric Ng

Eftersom de två sidoväggarna inte är parallella organiseras ett antal rum oregelbundet. Dessa är förskjutna enligt interiörerna Renovering och modernisering att optimera. Som ett resultat skapades vertikala öppningar för tvärventilation, dagsljusbelysning och enkel åtkomst till utsidan. Hela projektet byggdes kostnadseffektivt. Det anpassades till det lokala tropiska klimatet och planerades med låg energiförbrukning, eftersom rummen vanligtvis är upplysta av dagsljus och naturligt ventilerade.

obehandlade tegelväggar och träkök

obehandlade tegelväggar trägolv kök matplats © Invy & Eric Ng

Den nya byggnaden på bakgården

matplats bakgård ny trädgård skjul betong torg © Invy & Eric Ng

litet betonghus i trädgården

gammal kommersiell byggnad singapore modern bostadshus trädgård © Invy & Eric Ng

Betongväggar i trädgården

betongväggar trädgård singapore © Invy & Eric Ng

Trägolv och obehandlade betongväggar

husrenovering modernisering glasfönster ljusinsläpp © Invy & Eric Ng

stora spegelplattor i korridoren

stora spegelpaneler chang arkitekter © Invy & Eric Ng

Trapphus

trappa spegelväggar tegelväggar chang arkitekter © Invy & Eric Ng

speglade ytor i det renoverade huset

sovrum spegelvänd yta modernt flerfamiljshus © Invy & Eric Ng

Badrumsdesign med tegelväggar

badrumsdesign gammalt hus renovera tegelväggar trägolv © Invy & Eric Ng

gammal kommersiell byggnadsrenovering och moderniseringsarkitekturplan