Ovanlig blommande och gröna rumsväxter för en vacker inomhusträdgård

Inomhusväxter som odlar Kalanchoëkål

Blommande och grönt ger en fräsch atmosfär och ett hälsosamt inomhusklimat Rumsväxter. Även några vilda och exotiska blommor kan odlas i hem. Se vilka inte särskilt populära växtarter som är extremt lämpliga för inomhusträdgården!

Omsorg för ovanliga rumsväxter – Kalanchoë thyrsiflora / Ökenkål

Ovanlig rumsväxt-Kalanchoë

Ökenkålen tillhör familjen tjockblad och kommer från Sydafrika. Dess löv kan bli upp till 1 meter höga. För att trivas bra behöver ökenkålen en solig plats där bladen får sin karaktäristiska rödaktiga färg. Särskilt intressant är det faktum att den växer som en tvåårig och dör efter blomningen. Men med årlig plantering kan Kalanchoë thyrsiflora användas som Rumsväxter odla permanent.

Planteringshinkar av kål-inomhus trädgård Kalanchoе

Vård av rumsväxter – Passiflora caerulea (passionsblomma)

Odla krukväxt Passiflora caerulea passionsblommor

Passionsblommor kallas främst Rumsväxter eller odlas utomhus som en balkong eller behållarväxt. Den trivs mycket bättre i en varm, full sol. Passiflora caerulea är en vacker klätterväxt som kan nå flera meters höjd med lite utrymme. Det som kännetecknar passionsblomman är dock de mörkgröna segmenterade blommorna. Deras lukt är mycket unik, men inte särskilt stark och obehaglig. Frukterna av Passiflora caerula är inte ätbara, men inte heller giftiga.

Passionsblommor som inomhusväxter eller utomhus som behållarväxter

Passionsblomma Design blommande växter inomhus trädgård

Cupressus macrocarpa – inomhus cypress, gyllene cypress

Inomhus Cypress Golden Cypress Inomhus Växtidéer

Inomhuscypressen, som är infödd i Kalifornien, gillar en solig och ljus plats året om. Den kan odlas som ett hus / behållare på balkongen eller i trädgården.

Aromatiska krukväxter – Sanguisorba (Wiesenknopf)

aromatisk krukväxtodling Sanguisorba-Wiesenknopf

Wiesenknopf är en av rosfamiljen och odlas som en grönsak. Den behöver en solig till delvis skuggad plats med fuktig jord. Sanguisorba är känt för sina blodrenande egenskaper. De sura bladen passar bra i rätter, sallader och dressingar.

Wiesenknopf krukväxtsallader efter smak

Bonsai träd Juniperus procumbens Nana (dvärg krypande enbär)

Uniperus procumbens-Nana krukade bonsai växter

Bonsai -träden är populära Rumsväxter. Den lilla krypande enbären kan nå en höjd av 20 cm. Enbären som behållarväxt är mycket frosthård och robust. De typiska skalbladen varierar mellan grönt och blått. Nana kan också användas i stenhagar, marktäckare, parker.

Bonsai trädgårdsdvärg krypande enbär

Rumsväxter med hög anpassningsförmåga – Platycerium bifurcatum (antler ormbunke)

Växande husväxt Platycerium bifurcatum gevirbregne

Platycerium bifurcatum växter från regnskogarnas tropiska områden kan odlas mycket enkelt i lägenheter. En speciell egenskap hos ormbunken är dess 2 olika bladtyper, som liknar älg- eller rådjur. För att växa bra behöver hornviken en ljus till solig plats.

Antler ormbunke-grönrum-växt-blommande grönt