Inredning av ett barnrum för två – 20 smarta och lekfulla lösningar

Barnrum för två uppsatta-loftsäng-stege-gröna-pojkar-förvaringsutrymme-lådor

Varje Barnrum för två har att erbjuda sina små invånare sin egen säng, områden och tillflyktsorter. Skillnaderna i ålder, kön och personlighet för varje barn måste beaktas av föräldrarna när de inrättar ett delat barnrum. Det är därför det inte är en lätt uppgift hur man ställer upp två arbetsstationer i ett rum eller hur man skapar ledigt utrymme där för skrivbordet till en skolstarter och för hantverksbordet till hans lillasyster. Bland de 20 exemplen på barnkammarmöbler som finns kan du hitta några praktiska idéer för att lösa denna utmaning.

Inrätta barnrum för två – praktiska lösningar för delade rum

Barnrum för två möblerings-skrivbord-stolar-sängar-lådor-vägghyllor-matta

Under de första åren av livet fungerar barnrummet vanligtvis bra för två och syskon har mycket roligt där. Småbarnen känner sig särskilt trygga i ett delat barnrum och uppskattar till och med närvaron av sina syskon. Men senare för skolbarn eller tonåringar som behöver egna arbetsstationer och garderober, rekommenderas ändå att planera separata områden i barnrummet. I det här fallet är de lekfulla hyllorna, våningssängarna och smart fästa gardiner de perfekta rumsavdelarna i barnrummet. Du sparar mycket utrymme och det ger varje barn möjlighet att dra sig tillbaka. Gymväggar, rutschbanor och andra strukturer inspirerar barnens fantasi och hjälper till att öka motivationen i deras olika aktiviteter.

Praktiska rumsavdelare i barnrummet för två

Barnrum för två tvillingar-syskon-hylla-rumsavdelare-färger-gul-blå-arbetsplats

I detta barnrum för tvillingar delades sovplatsen in i zoner av två leksakshyllor. Den smarta idén ger tillräckligt med utrymme för de två barns olika aktiviteter samt en tydlig definition av integritet för allt och alla. De olika zonerna markerades mycket tydligt genom matchande färgschema i himmelsblått och kanariefult.

Gemensam arbetsyta som mittpunkten för barnrumsmöbleringarna

Barnrum för två möblerade-dubbelsäng-skrivbord-fönster-gul-accenter-laminatgolv

Om kraven i lägenheten tillåter dig, för ett barnrum för två, välj nästa större till vardagsrummet. Minst ett stort fönster bör finnas tillgängligt där så att ett dubbelt arbetsbord kan ställas upp under. Ju ljusare hörnet, desto bättre för barnets ögon.

Olika färger ger funktionell rumsavskiljning

Barnrum för två vackert-ljus-möblerade-rumsavdelare-hyllor-sängar-arbetsplatser-matta

Barnenas individualitet är alltid i förgrunden, vilket är fullt tillämpligt på delade rum. Alla accenter som visuellt skiljer områdena är värdefulla för smarta möbler i barnrummet för två. Varje barns personlighet kan utvecklas när man väljer väggfärg och väggdekoration, möbler och sängkläder.

Färgglada accenter i barnrummet för två

Barnrum för två uppsatta-vita-loft-säng-garderob-nisch-röd-stoppade fåtölj-golvkuddar

Om du inte överbelastar atmosfären i rummet med starka färger, planera möbler med en enkel design för barnrummet och använd bara några ljusa accenter i glada färger. Som visas på bilden ovan uppfräschar stoppade fåtöljer och en golvdyna i rött interiören i grå nyanser. En extraordinär lösning är stegen som gömde sig bakom garderoben. En hel konstruktion, bestående av en garderob, loftsäng och bokhylla som står tillsammans, skapar mer privat utrymme och är en smart idé för syskon äldre än 8 år.

Ett barnrum med balkong eller två arbetsplatser – vad är verkligen användbart?

Barnrum-för-två-uppsättning-små-barn-pastellfärgade-tapeter-arbetsplatser-garderob

Om barnrummet är för litet, men det finns ett med balkong eller liten terrass, kan detta integreras i vardagsrummet. Renovering som denna skapar ytterligare utrymme där till exempel två skrivbord kan placeras.

Luftig inredning till barnkammaren

Barnrum-för-två-möblering-flicka-vägg-färg-grå-garderob-fronter-klocka-design

Skåp och hyllor som hängs på väggen ger visuellt mer plats för barnrummet. Flytande och öppna möbler hindrar inte utsikten över de olika ytorna i barnrummet och trollar fram det som en plats för optimal avkoppling.

Möbler från snickaren för smart inredning i barnrum för två

Barnrum-för-två-möblering-förvaringsutrymme-rulla-sängar-arbetsplats-bokhylla-vit-rosa

Även om det kan vara lite dyrt kan smarta möbler med individuell design och ändamål bara göras efter mått. Ett bra exempel på detta är väggmöbelsystemet som består av en hörngarderob, två hopfällbara sängar och förvaringsutrymmet ovan.

Användning av färg i barnrummet – låt barnen få säga sitt om beslutet

Barnrum-för-två-tjejer-uppsättning-deco-väggfärg-rosa-stoppad fåtölj-ber-romersk persienn

I förskolan måste barnen lätt kunna uttrycka sina känslor och uppfatta platsen som sin egen lilla värld. Även om de vita väggarna får ett rum att se stort ut, kan tonåringarna använda fler färger och kontraster för att framhäva sina egna områden. Bättre att låta dem göra detta utan motsägelser och diskutera färgpaletterna för rumsdekorationen tillsammans.

Motto accenter i barnkammaren

Barnrum-för-två-pojkar-sängar-byrå-trä-baseball-motto-loft-design

En enda vägg med motto accenter, relaterade till sport eller hobby, kan kraftigt öka motivationen och prestationen för dina barn. Skapa en lekfull atmosfär med matchande affischer, sängkläder, souvenirer och de små troféerna.

Rumdelare för barnrum för två pojkar

Barnrum-för-två-skjutdörr-rum-avdelare-uppsättning-pojkar-vägg-färg-vägg-dekoration-hyllor

Kan två pojkar bo i ett barns rum utan att ofta behöva bråka om “mitt” och “ditt”? Få ut det mesta av utrymmet och undvik konflikter mellan barnen när du planerar rumsavdelarna. I exemplet ovan har en smart lösning hittats med två skjutdörrar som kan flyttas bakom vägghyllorna när de är stängda.

Rätt avdelare för sovrummet

Barnrum-för-två-rum-avdelare-hylla-tvillingar-färger-tapeter-pastellfärger-blå-spegel-rum-hög

Att placera en hylla mellan två sängar som en rumsavdelare är ett utmärkt sätt att ordentligt separera utrymmet i smala och långa barnrum. Ett användbart tips – rikta in sängarna och hyllan mellan dem med dörrfönsterlinjen.

Belysa barnrummet för två på bästa möjliga sätt

Barnrum-för-två-tjejer-uppsättning-idé-vit-trä-look-vägg-loft-säng-zebra-matta

När du ställer in, glöm inte de ljusa accenterna i barnrummet för två så att alla områden är ordentligt upplysta. Ta med våren in i rummet med dagsljusrör eller dekorera taket med en matchande ljuskrona för barnrum. Om du behöver spotlight för att läsa eller göra hantverk, placera LED-fästpunkter ovanför sängarna eller arbetsborden som knappt tar någon plats.

Ytterligare en våning i barnrummet för två

Barnrum-för-två-vardags-idéer-piano-fritt-utrymme-skrivbord-loft säng-massivt trä-stege-golv kuddar

Innan du tittar på denna idé är det svårt att tro att två barn och ett piano kunde bo i ett inte så stort rum. I sådana fall visar en egenbyggd loftsäng sina styrkor till fullo och sträcker sig över hela rummets bredd. Det finns tillräckligt med utrymme kvar för ett piano och två arbetsstationer.

Ett barnrum för två systrar förverkligades med stor framgång

Barnrum-för-två-vardags-idéer-litet-rum-rull-säng-uppsättning-vägg-dekoration-garderob

Det finns tre områden som är nödvändiga för ett gemensamt barnrum i detta rum. En platsbesparande lösning har hittats för sovrummet med en fällbädd med två liggande områden. En hörngarderob finns för förvaring av kläder. För ett litet barnrum är det värt att hitta ett alternativ för förvaringsutrymmet i det andra området av lägenheten.

Smart rumsindelning i barnrummet för två småbarn

Barnrum-för-två-möblering-förvaringsutrymme-förvaringslådor-under-sängar-hyllor-rumsavdelare

Ibland skulle barnen vilja dela områden i barnkammaren. I denna blekhet bör uppdelningen av rymden inte betonas så skarpt. Sedan kommer gardiner i matchande mönster eller öppna lekramar, som framgångsrikt separerar områdena visuellt, till undsättning.

Barnrum för två bröder med piratfartygstema

Barnrum-för-två-möblera-små-barn-pojkar-motto-piratenschff-blå-röd-vit

Om det är en skillnad på två till fyra år i barnens ålder, är intressen och lekidéerna väldigt lika. Piratfartyget med möbler med loftsäng för storebror och kuddsäng för yngre bror är en särskilt smart idé för barnrummet för två.

Barnrummet för två handlar om mer och inte mindre

Barnrum-för-två-vardags-idéer-litet-rum-garderob-sängar-uppsättning-flicka-skrivbord

I det lilla barnrummet för två systrar löstes problemet med det begränsade utrymmet genom att sätta upp hopfällbara sängar. Detta skapar ett område med två arbetsstationer och vägghyllor mellan de två sängarna, där det finns matchande färg accenter i stark fuchsia – en färg som är mycket populär bland tjejer.

Massor av förvaringsutrymme i barnrummet för två under det sluttande taket

Barnrum-för-två-möblering-loftsängar-trappor-lådor-vägg-hylla-arbetsplatser

De två loftsängarna skapar tydliga linjer längs rummet och de två privata områdena identifieras tydligt av arbetsplatserna. Denna anläggning i barnrummet för två donerar mycket lagringsutrymme genom de delade förvaringsutrymmena i trapplådorna och på den delade hyllan under fönstret.