Hänglampa för matsal i modern stil – Aplomb lampa av betong

Hänglampa för matsal -modern-betong-design-led

Ren minimalism och hållbar design beskriver mycket exakt den nya hänglampan för matsalar från Foscarini. De enkla linjerna och siluetten är karakteristiska för den italienska designerbelysningstillverkaren. Det uttrycksfulla materialet speglar den samtida arkitekturen och kompletterar den moderna interiören perfekt.

Hängande armatur för matsalen – när mindre är mer

Hänglampa för matsal -moderna-betong-vit-platta lampa-minimalistisk

Köket som äter, som för samman boende, mat och matlagning, är trendigt. Denna mångfald kan göra valet av lämplig belysning och glödlampor mycket svårare. De estetiska och rent funktionella kraven uppfylls lika mycket av lampor som är upphängda vertikalt och därmed idealiskt belyser bordet. Hänglampor är en del av standardbelysningen och är särskilt lämpliga för matsalar och köksbänkar. Om användningen ändras, till exempel om ett matbord också omvandlas till ett arbetsbord, är en höjdjusterbar hänglampa den perfekta varianten.

Hängande armatur i betong för matsalar med minimalistisk karaktär

Hänglampa för matsal -moderna-betong-tallrik-bord-minimalistisk-design

Aplomb -lampan är utformad för att belysa bord och är utrustad med en 60W halogenlampa. Det fascinerar med sin formella minimalism och enkla design. Det formella språket tolkar det välkända på ett nytt sätt – genom användning av ett byggmaterial. Materialet motsäger sitt rykte och ser extremt filigran ut. Tallrikslampan från Foscarini väger bara 1,9 kilo.

Modern hängande armatur för matsal – snygg och elegant av betong

Hänglampa för matsal -modern-betong-svart-minimalistisk-design

Med sin smala hals, förmedlar Aplomb robusthet, men ändå lockande nåd. Människorna som sitter vid bordet kan koppla av i det dämpade spridda ljuset och njuta av maten.

Hänglampa för matsal – valfritt i tre färger

Hänglampa för matsal -moderna-betong-modell-färgval

Det subtila hängande ljuset i betong finns i tre färger eller i tre nyanser som understryker den individuella personligheten. Tack vare det enkla formspråket anpassar det sig perfekt till olika stilar. De uttrycksfulla klassiska gråtonerna i råbetongen ger djup åt volymen och det eleganta vita ger en strålande accent.

Aplomb hängande lampa för matsal – årets lampa 2011

Hänglampa-matsal-modern-betong-kök-disk-trä-industriell-design

Mellan totalt 12 mönster röstade allmänheten hänglampan för matsalar av Foscarini som “Årets lampa” 2011. Trenden har inte förändrats särskilt mycket och betongdesign är fortfarande lika populär som för fem år sedan.

Hänglampa för matsal – Alpomb av Foscarini

Hänglampa-matsal-modern-betong-interiör-neutral-färger-grå

Den lilla versionen, liksom tallrikslampan Aplomb från Foscarini, är idealiska på små bord, halvöar och bänkar. För större bostadsutrymmen är det lämpligt att hänga flera lampor i kombination.

* Design av studio Lucidi & Pevere för Foscarini