Trädgårdsbelysningstrender – 15 idéer för atmosfärisk trädgårdsdesign

trädgårdsbelysningstrender trädgårdsstol bord

När vädret är bra kan du njuta av din tid utomhus i trädgården till sent på kvällen. Den rätta trädgårdsbelysningen hjälper dig inte bara att hitta rätt i mörkret, utan också för att effektivt iscensätta ditt utomhusområde. Förutom eleganta och bekväma utemöbler och den välskötta gräsmattan är utomhusbelysning utan tvekan en oumbärlig del av trädgårdsdesign. Och om belysningen består av moderna och attraktiva armaturer, kommer den att förvandla din trädgård till en fascinerande drömplats med hisnande ljusa accenter. I dagens artikel vill vi ge dig utvalda, moderna Trädgårdsbelysningstrender och presentera idéer som övertygar dig med fantastiska mönster och låter din trädgård lysa i ett speciellt ljus.

Trädgårdsbelysningstrender för modern utomhusdesign

rund-vägg-trädgård-belysning-assollo

Om du vill göra din trädgård till en speciell höjdpunkt och skapa en lekfull eller kanske drömmande romantisk atmosfär, finns det ett nästan oändligt antal möjligheter. Beroende på vilket område i trädgården du vill belysa kan du använda olika typer av lampor. Vägglamporna, till exempel, ger inte bara allmän belysning runt huset, utan ger också bra belysning accenter till väggarna. De nuvarande trenderna för trädgårdsdesign gör inte bara poäng med ett behagligt ljus på kvällen eller natten, utan ser också bra ut när de är avstängda.

Kreativa trädgårdsbelysningstrender och idéer för olika design- och applikationsalternativ

led-sten-look-vägg-Fontana-Arte

Den runda vägglampan imponerar med sin minimalistiska, diskreta design och gör att övergripande belysningskoncept kan implementeras i utomhusområdet. Den puristiska och enkla belysningsarmaturen skapar en spännande kontrast på väggen och är en riktig blickfång. I denna armaturmodell har hög funktionalitet kopplats ihop med ett modernt utseende. På bilden ovan kan du se flera vägglampor längs väggen, som löper parallellt med poolen och därmed skapar en enhetlig helhetsbild. De eleganta vägglamporna i rostfritt stål ser eleganta och moderna ut.

vägglampa-belysning-glas-royal-botania

Det är särskilt viktigt för belysningen i trädgården att lamporna är väderbeständiga och robusta. LED -trädgårdsbelysningen imponerar med sin låga strömförbrukning och långa livslängd. De flesta LED -lampor för trädgården är utrustade med en rörelsedetektor och är därför mycket praktiska. Du och dina gäster kan säkert nå huset även i mörker, eftersom lamporna slås på och av automatiskt.

vägg-rostfritt stål-omega-royal-botania

Om du hellre vill använda lite mer färg i din trädgårdsdesign kan du få modern trädgårdsbelysning i många färger i butikerna. Om du vill skapa intressanta färgkontraster i trädgården är du också välkommen att trolla fram dina egna ljuskombinationer. Den färgade trädgårdsbelysningen, särskilt med indirekt ljus, får trädbarken att sticka ut särskilt bra och får även höstlöven att se särskilt vackra ut.

jordklot-sol-trädgård-belysning-plantering

Om du vill belysa trädgårdsvägarna kan du använda sockel- eller pollarlampor mellan träd och buskar, bakom stenar eller låga väggar för att belysa snubblande faror. Även om det inte finns några uttag i närheten eller om du kanske inte kan lägga kablar i marken, är sol- och pollarlampor ett utmärkt val för trädgårdsbelysning. En sfärisk lampa, till exempel, avger ett atmosfäriskt, varmvitt bakgrundsljus och är en av de nuvarande trenderna för trädgårdsbelysning.

lyxig golvlampa i rostfritt stål

Kanske vill du framhäva enskilda trädgårdsstatyer eller skapa bra ljuspunkter på gräsmattan eller i sängen, du kan också ställa in intressanta accenter med markpikslampor. Speciellt om du vill integrera stenar i trädgårdsdesignen kan du använda ljuseffekter för att framkalla en underbart vacker atmosfär. På grund av den specifika ytstrukturen presenteras de upplysta stenarna särskilt väl. Dessa fascinerande markpikslampor är mycket ädla och diskreta och passar perfekt in i sin omgivning tack vare sin bladform.

figurer-modern-trädgård-belysning-hus

Det är ingen slump att trädgårdsbelysning till solen hör till moderna trender för trädgårdsbelysning. De använder solens energi och laddas av solens strålar. I de mörka timmarna avger de det behagliga ljuset och skapar en atmosfärisk atmosfär. Dessa modeller är en skicklig kombination av belysning och konstverk och får poäng med sina futuristiska former och mönster. Det är just den estetiska aspekten av utomhusbelysning som ger din trädgård en individuell touch. Du kan skapa extravagant trädgårdsbelysning med speciella former.

ros-led-trädgård-belysning-underjordisk kabel

De nuvarande trenderna för trädgårdsbelysning inkluderar växtkrukor med vilka du kan ställa in dekorativa accenter i din trädgård. Trädgårdsbelysningen utan diffusor kastar skuggor på föremålen i deras närhet och skapar fantastiska skuggeffekter. Dessa lyser inifrån och ger ytterligare höjdpunkter. Om du vill utrusta utomhusområdet med tydligt synlig belysning är strålkastarna en bra lösning. Oavsett om du väljer en fast eller en vridbar infälld strålkastare är en smakfråga och är naturligtvis upp till dig.

modern-trädgård-belysning-idéer-fackla-mark spike

Om du gillar att sitta på verandan på kvällen och njuta av den friska, svala luften med en drink och vill göra dig bekväm är facklorna, lyktorna och lyktorna ett utmärkt val för trädgårdsbelysning. Skulle du dock vilja sjunka i en spännande roman ostörd, skulle en väderbeständig golvlampa vara ett annat sätt att få tillräckligt med och bländande ljus i trädgården.

Hänglampor-metall-vägg-dekoration-geometrisk

Naturligtvis är du fri att bestämma vilka element som kommer att spela rollen som belysningsdesign i din trädgård. Dessa kan vara enskilda växter, träd eller en attraktiv trädgårdsdekoration. På bilden ovan betonades ytterväggens speciella struktur medvetet. Hängljusen i metall gör mål med sitt enkla, diamantliknande utseende och låter ljuset falla ovanifrån.

Hänglampa-metall-trädgård design-belysning

Denna stjärnformade hängande armatur är till exempel mer en riktig blickfångare med en rent dekorativ funktion än trädgårdsbelysning ovanför de bekväma sätena. Den slående metallskärmen passar perfekt till resten av trädgårdsmöblerna och gör trädgårdsdesignen särskilt harmonisk i kombination med de två lyktorna på väggen.

trädgårdsbelysning-älvlampor-utomhus-hängande

Du kan skapa känslig och fascinerande trädgårdsbelysning med sagoljus. Du kan hänga LED -lamporna på träd, staket, växter, buskar och häckar och dekorera utomhusområdet på ett festligt, romantiskt eller lekfullt sätt och skapa önskad stil. Ljusrör och ljusnät finns också som ytterligare belysningstyper.

träd-trädgård-belysning-lyktor-idéer-sagor

Dagens sagoljus för utomhusbruk fungerar med lysdioder och förbrukar väldigt lite el. Du kan fördela ljusemitterande diodnät ​​och sagoljus mellan buskarna och träden eller helt enkelt över buskarna och förvandla din trädgård till en mysig plats att koppla av på. Om du fortfarande vill skapa en lämplig festatmosfär kan du falla tillbaka på färgade sagoljus med glödlampor.

trädgård-fe ljus-mark-träd

De olika trädgårdsbelysningstrenderna och idéerna erbjuder modeller och mönster för alla smaker. Oavsett om du utrustar din trädgård med ett mjukt, romantiskt, flimrande eller stämningsfullt ljus kan du bestämma helt efter dina idéer och behov.