BMW Concept 4 – den nya kupén med en imponerande sportig design

mörkt glas på dörren och stora lättmetallfälgar från den nya sportbilsmodellen

Den bayerska biltillverkaren har presenterat nya BMW Concept 4. Det är en framåtblickande tolkning av en modern coupé. Modellen kombinerar också en dynamiskt stark och känslomässigt tilltalande design med exklusivitet och exceptionella köregenskaper. Den snygga, sportiga bilen förkroppsligar märkets estetiska väsen och kombinerar perfekta proportioner med en tydlig och exakt design. Det är av denna anledning som vi inbjuder dig att upptäcka den obestridliga charmen med det helt nya fordonet i vårt inlägg.

Framtiden tillhör BMW Concept 4

modernt galler av den nya modellen från den bayerska biltillverkaren

I mitten av framänden finns det vertikalt inriktade kylargrillen, vars form och design refererar till legendariska klassiker som BMW 328 eller BMW 3.0 CSi. Kylargallret har också horisontella klädselement med fasettsnitt, som utgör en fin kontrast till den sportiga designen på frontdelen och ger kylargrillen djup och exklusivitet. Kylargrillen har alltid varit ett varumärke för BMW -fordon. BMW Concept 4 implementerar dock denna ikon med ännu mer självförtroende och sofistikering. Samtidigt erbjuder den nya bilmodellen en bild av 4-seriens uttrycksfulla ansikte.

LED -lampor och lätta fälgar med en modern design av ett nytt fordon i rött

De smala och fokuserade tvillingstrålkastarna är något vinklade och fungerar tillsammans med njurgallret för att ge frontdelen ett modernt utseende med en stark identitet. De distinkta LED -belysningselementen har inget glasskydd. Istället bearbetas de in i kroppen som tredimensionella skulpturer. Detta gör det möjligt för dem att få en ännu större känsla av modernitet och teknisk sofistikering i fronten. Den kraftigt formade huven sträcker sig framsidans linjer med kraftfulla volymer och exakta kanter. Den djärva ytan ramar in njurgallret som en ädelsten.

Innovativa former för aerodynamisk prestanda

sidovy av nya coupe bmw concept 4 i rött

Som nämnts ovan visar BMW Concept 4 märkets omisskännliga proportioner i sin modernaste form hittills. Den långsträckta motorhuven, den långa hjulbasen, den flytande taklinjen och de korta överhängen skapar en modern, elegant och dynamisk coupé -silhuett. Inuti hytten bildar alltså de ultrarene ytorna på nya BMW Concept 4 en kraftfull kaross. Samspelet mellan tätt skurna volymer och ett litet antal extremt exakta konturer skapar en sällsynt känsla av känslor och dynamik.

bmw oncept 4 l-formade bakljus som lyser i röd kontrast

Den atletiska kroppen innehåller ett smalt glashus med en smal fönsteröppning som ytterligare betonar dynamiken på platsen. Den långa, böjda taklinjen flyter försiktigt in i bakluckan och ger baksidan en sportig estetik av hög kvalitet. De välvda bakhjulsbågarna ger visuellt uttryck för kraften som flyter genom bakhjulen och accentuerar de muskulösa axlarna uppåt. Det smala området ovanför framhjulen garanterar en bra dynamisk balans. De härdade volymerna förbättrar visuell rörlighet och lätthet.

Design och funktion i nya BMW Concept 4

baksidan av den nya bilmodellen bmw concept 4 med två avgaser

Den yttre färgen Forbidden Red ger konturen och volymen en dramatisk känsla av utstrålning och djup: varje yta av ljuset avger en rik, glänsande röd, medan skuggan skapar en nästan svart effekt och en slående kontrast. Som en sportig bil ligger baksidan av BMW Concept 4 lågt ovanför vägen. Inspelningen där frontänden slutade, generösa och tydliga ytor med bara några rader ger ett uttalande om den sportiga avsikt som väcker känslorna.

emblem för den röda bilen med inskriptionen av modellen bmw concept 4

LED-bakljusen, som är tillverkade av glasfiber, ger den välkända BMW ett mycket modernt utseende och klarar sig utan glasskydd. Bilens konturer understryker också den sportiga, horisontella inriktningen på baksidan och betonar det hårda väghållet. Den distinkta diffusorn, som är integrerad i det muskulösa förklädet bak, kännetecknar fordonets bakre design. Dess vertikala fenor bryter alltså upp de rena ytorna på baksidan av bilen. Detta kan skicka ett uttalande om en bra atletisk stamtavla.

mörkt rum för presentation av den nya bilen

utställning av det helt nya modellfordonet i Frankfurt