Att välja en bröllopstårta annorlunda – idéer och mönster som ger en inblick i inredningen

En annorlunda bröllopstårta med rosor i vitt och rosa inuti

Alla vill inte ha ett klassiskt bröllop. Istället letar många brudpar efter intressanta och ovanliga idéer som gör deras bröllopsfirande unikt och oförglömligt för gästerna. Bröllopet blir original inte bara med hjälp av teman för dekorationen, utan också tack vare bröllopsklänningar i ovanliga färger och naturligtvis med speciella bröllopstårtor. Och om du också skulle vilja designa bröllopstårtan annorlunda, så kan idéerna som vi har satt ihop för dig idag vara precis rätt för dig. Det här är intressanta motivkakor som ger en inblick i vad som verkar vara inuti, förutom att lager av tårtbotten och grädde inte kommer fram som förväntat, utan snarare roliga eller romantiska blomsterdekorationer eller motiv som är typiska för män. Det finns tre varianter av denna motivkaka för ett bröllop med en överraskande effekt och vi skulle vilja presentera dessa för dig idag.

Bröllopstårta med skillnad – snitt, halva mönster

Skapa en annorlunda romantisk bröllopstårta med en delad design

Om du vill designa bröllopstårtan annorlunda kan du se en fin variant här. En sådan modell är en riktigt romantisk bröllopstårta med blommor som kombinerar klassiska element med en original design. Som du redan har sett på bilden ovan halveras hela motivkakan för bröllopet före designen. Sedan är inredningen dekorerad med vackra blommor. Både konstgjorda blommor av tyg eller plast och ätbara blommor av socker kan användas för detta. Om du vill kan du också använda riktiga blommor för att dekorera motivkakan med blommor. Se dock till att dessa inte är giftiga exemplar.

Kombinera traditionell bröllopstårta med innovativa idéer

För övrigt behöver bröllopstårtans två halvor inte nödvändigtvis vara helt separerade från varandra. Det är också tillräckligt om det bara skärs upp på framsidan och sedan dekoreras med bröllopstårta dekoration. En slits i kakan är också tillräcklig för att designa. Det är inte mindre vackert. Om du vill använda en bröllopstårta på ett annat sätt kan de två tårtfigurerna placeras var och en på en av de två halvorna och hålla ihop ett rep. Då verkar det som om tårtan faller sönder och de nygifta försöker hålla ihop den med repet.

En annorlunda delad bröllopstårta med massor av ätliga blommor gjorda av socker

Intressant: En delad bröllopstårta används också ofta för att fira en skilsmässa. Här är dock de två halvorna dekorerade med matchande tårtfigurer. Följaktligen ser de inte lite förälskade och lyckliga ut, utan vänder varandra ryggen eller till och med riktar sina vapen mot varandra. Ett riktigt humoristiskt sätt att avsluta en besvärlig skilsmässa.

Kombinera två mönster för motivkakan för bröllopet

rolig motivkaka till bröllopet med superhjältar under vit fondant

Denna variant är inte mindre intressant, där klassiska och originella motiv åter kombineras med varandra. Det fina med en sådan modell är att brudgummen äntligen ingår och en rolig motivkaka för män skapas. Det handlar om att visa en typisk hobby eller preferenser hos brudgummen med kakan och på så sätt utforma bröllopstårtan annorlunda. Sådana motiv kan vara superhjältar (om din blivande man är superhjältar), bilmärken, fotbollsklubbar och liknande. Den andra delen, som också tar upp en något större yta, ser ut som en traditionell bröllopstårta i vitt och är gjord på fondant. Denna del får det att se ut som om det är frågan om en trasa som har placerats över kakan och dragits upp för att ge en inblick inuti.

Röda rosor skiljer fondant och choklad

Även om du vill designa bröllopstårtan annorlunda kan det naturligtvis vara så att tanken på superhjältar och Co. som bröllopstårtdekoration inte är den rätta för dig och du tycker att den är ganska barnslig. Då kan du fortfarande använda denna motivkaka och helt enkelt designa en mörkare sida istället för de typiska herremotiven. För detta ändamål bör det bäst vara en chokladkaka. Det finns också olika möjligheter för en intressant bröllopstårta med dekoration. Använd blommor eller frukter och kom med din egen personliga design, varefter du kan beställa motivkakan.

En annorlunda bröllopstårta med ett subtilt utseende inuti

Lego i ljusa färger framträder med denna motivkaka till bröllopet

En bröllopstårta med fondant kan också utformas på detta originella sätt. Återigen får betraktaren en liten inblick i vad som verkar vara inuti, bara att vägen är annorlunda här också. Fondanten skärs på flera ställen eller en design skapas som ger intryck av att fondanten rullat ihop av sig själv. Även små figurer som ytterligare kakdekorationer kan till synes rulla upp omslaget på motivkakan till bröllopet.

Fira ett romantiskt bröllop med älvor som tema och använd en färgglad tårta

Vi gillar särskilt bröllopstårtan i vitt med en färgstark inredning. Det ser romantiskt och glatt ut samtidigt och är tack vare ytterligare dekoration perfekt för en saga eller ett bröllop. Ta en titt på följande bröllopstårtbilder för att samla lite mer inspiration om hur du kan dekorera bröllopstårtan. Du kommer att se att du inte nödvändigtvis behöver klara dig utan en traditionell bröllopstårta med rosor eller andra blommor om du väljer och designar bröllopstårtan annorlunda.

elegant och rolig med ninja -sköldpaddor och gyllene prydnader och dekorationer

Gör halvkakor till bröllopet med massor av blommor

Halverade motivkakor är en bra idé för bröllopsfirandet

En annan typ av bröllopstårta ger en inblick i kakans insida

En bröllopstårta med blommor och en delad design ser väldigt romantisk ut

En annorlunda bröllopstårta uppdelad i två halvor med marint motiv och brud

En annorlunda bröllopstårta med en läskig effekt - Walking Dead som motto

Idé för en bröllopstårta med Harry Potter och en traditionell design

Ödmjukt designad bröllopstårta med gyllene dekoration i form av hjärtan

Idé till en tårta som imiterar ett berg och spetsar och tårtfigurer som dekoration

Inspiration för att designa en chokladkaka med vit fondant och jordgubbar

Inspiration för ett fe- eller skogsbröllop med ett träd som motiv

Kristalkaka med ametyst gjord av socker för bröllopet

Använd LED -lampor för tårtdekorationer och pingviner

original motivkaka för män för bröllop med Harry Potter -design och dart

Skivad bröllopstårta med blommig dekoration och en vacker tårtplatta

Chokladsås och vit fondant med glans dekorerar bröllopstårtan på ett annat sätt

Fin kombination av champagnefärg och brunt med subtila dekorationer

vacker bröllopstårta i champagne med vit spets och superhjälte för mannen

Förslag till brudgummen som är musiker - Tårtan imiterar en resväska och en gitarr

Förslag och bilder på ovanliga kakor till bröllopsfirandet

Bruden och brudgummen poserar med Batman med bröllopstårtan

Inklusive herrhoby i kakan - bröllopstårta med sporttema

Dekorationsidé för bröllopstårtor med choklad jordgubbar

Halvtårta och fondantdesign med vackra dekorationer

Fira Disney -bröllop på ett annat sätt med Musse Pigg och en bröllopstårta

Ett brud och brudgum klippte den delade bröllopstårtan med blommor

Att välja en chokladkaka till bröllopet och dekorera den med fondant och orkidéer