Campingtält – välja rätt utrustning för din camping semester

Familjetält design camping idéer tips

Många saker behövs för en camping semester, vandringstur eller äventyrsresa. Naturligtvis måste du först tänka på lämpligt boende. Vilket tält ska du välja? Här är lite användbar information om det Campingtält Hitta.

Om campingtält i allmänhet

Camping vid sjöns campingtält moderna

Tidigare använde mänskligheten tält som skydd, skydd eller bostad. Numera används tält främst för camping. Utbudet av tältdesigner är faktiskt väldigt stort. Campingtält finns i en mängd olika former och modeller – familjetält, vintertält, markiser för husvagnar, biltakstält, tältvagnar, väggtält etc..

Campingtält – material och typer av tält

Expeditionstält Utomhus tält Orange-Camping

De mest populära tälten för camping inkluderar kasttält, tunneltält, kupoltält och geodetiska tält. Tack vare den tekniska utvecklingen kan ett stabilt campingtält packas i en liten tältpåse och väga upp till 5-6 kg. Materialet som yttertälten är gjorda av är vanligtvis bomull eller nylon. Ett nylontält har en högre lastkapacitet jämfört med tält med bomullsöverdrag. Att underhålla bomullstält är inte heller så lätt. Det är därför de flesta blir samtida Campingtält tillverkad av polyestertyg. Dessa har en nackdel – inomhusklimatet värms upp under varma dagar. De traditionella bomullstälten (eller gjorda av modern teknisk bomull) skapar ett mycket trevligare klimat när det är varmt ute. Tält för mer krävande förhållanden är gjorda av en blandning av bomull och polyester.

Moderna yttertält – tillbehör och skötsel

Moderna tält modell-katmandu design

Modern Campingtält kan också täckas med silikon och ger därmed bättre väderskydd. De har flexibla tältstolpar av glasfiber, stora fönsterpartier, sovhytter med varierande sovutrymmen etc. och är lätta att sätta upp, demonteras och transporteras enkelt. Därefter kommer frågan om tältunderhåll. Campingtält måste skötas ordentligt så att de inte möglar eller går sönder.

Släng tält Tunneltält Biltak tält Camping

Utomhus campingtält-polyester-PVC

Campingtält Kathmandu campingtillbehör

Igloo tält kupol tält camping semester tillbehör

Nylon tält camping på stranden blå design

Geodesiska camping semester tält

Grupp tält design campingplats

Markis Caravan Camping Coleman

Camping vandringstur campingtält för familjen

Ta ett kasta tält camping semester vandringstur

Nylon camping tält pall camping tillbehör

Campingtält av bomullsmaterial

Campingtips Campingtält - polyestertyg