Inred ditt moderna hem på ett skandinaviskt sätt

modernt skandinaviskt vardagsrum

Om snygg och enkel design misstas som modernistisk, anses den skandinaviska stilen vara det moderna inredningsdesignen. Den kombinerar funktionalitet, komfort och tydliga linjer. Kännetecknande för denna stil är de funktionella formerna, ljust trä, enkel dekoration, effektiv rumsdesign, varma färger och nyanser som kompenserar för de hårda klimatförhållandena. En modern sådan Inred ditt hem på ett skandinaviskt sätt är lätt.

Inred din lägenhet på ett skandinaviskt sätt – vardagsrumsdesign

Skandinavisk vardagsrumsdesign

Den viktigaste egenskapen som kännetecknar skandinavisk design är den vita färgen. Väggar, tak, även golv och tyger är vita. Den vita färgen är den perfekta bakgrunden för kreativa designidéer och känsliga färgade accenter. Alla som väljer denna design kommer att ha ett ljust och öppet vardagsrum. Det är perfekt för rum med högt i tak och stora fönster. Om du har din Inred ditt hem på ett skandinaviskt sätt du måste först bestämma färgschemat. Det finns två alternativ att välja mellan – snövit eller mjuk beige. Kontrastkombinationerna mellan vitt och rött, eller grönt och beige skapar spänning i designen.

Inred din lägenhet på ett skandinaviskt sätt – design från matsalen

modern-lägenhet-skandinavisk-inredning

Väggarna ska inte uppmärksamma sig själva, de ska fungera som en bakgrund. Dörrar och fönster ska målas i enlighet med huvudfärgen. Stora speglar, med eller utan ram, är ett absolut måste. Var särskilt uppmärksam på möblerna – varje enskild möbel ska vara symmetrisk och ljus, enligt huvudprinciperna. Färgade trä- eller silverelement kan fungera som dekoration. Om du har din Inred ditt hem på ett skandinaviskt sätt eldstaden ska vara i fokus. Kontraster kan skapas med gröna eller lila element. I skandinavisk stil spelar belysning en stor roll – ju ljusare det är i rummet, desto bättre.

minimalistisk design – inredning av en lägenhet på ett skandinaviskt sätt

Skandinavisk öppen spis i vardagsrummet

Kristallkronor, lampor, ljus, hängande lampor och moderna belysningssystem säkerställer att det finns tillräckligt med ljus i rummet. Den skandinaviska interiören kombinerar de minimalistiska grundprinciperna – enkla former och komfort med en mysig inredning, så att resultatet blir en inbjudande atmosfär. Vem hans Inred ditt hem på ett skandinaviskt sätt bör bara hålla sig till de grundläggande reglerna och sedan njuta av en modern och bekväm inredning.

Av B. Angelov

Vitt vardagsrumsdesign i skandinavisk stil

vitt-vardagsrum-skandinavisk-inredning