Hur man dekorerar kakor med rörpåsar och munstycken – översikt och instruktioner för nybörjare

Som överdådigt och invecklat dekorerade kakor kan se ut, blir de vackra mönstren ofta mycket enklare än du tror. Så länge du har nödvändiga tillbehör och en relativt stadig hand kan du dekorera dina kakor själv med en påse. Tror du inte på oss än? Läs sedan vidare, för å ena sidan skulle vi vilja presentera dig för de olika rörpåsefästena, kallade pipar, och förklara vad vilken form används till och å andra sidan visa dig några instruktioner för enkel, men extremt imponerande design idéer till tårtan.

Dekorera kakor med rörpåsar – vilka munstycken finns det och vad används de till?

Dekorera kakor med rörpåsar - underbara mönster och motiv för nybörjare

Om du vill dekorera kakor med rörpåsar behöver du naturligtvis också lämpliga munstycken. Dessa skiljer sig inte bara i form, utan också i storlek. Och naturligtvis har varje pipform också en annan dekoration. Vi kommer nu att presentera dem för dig och förklara vilket munstycke som är lämpligt för när du dekorerar kakor med rörpåsar.

Olika rörpåsefästen och vilka mönster de gör - exempel på muffins

Dricks: Innan du designar din dekoration på tårtan rekommenderar vi en testkörning så att du kan få ett intryck av munstyckets storlek och form. Spraya till exempel först några dekorationer på en bit bakpapper och träna.

Det perforerade munstycket

Dekorera kakor med ett perforerat munstycke med en påse - stänk prickar, droppar och skriv

Grommet är det enklaste ur en visuell synvinkel, men det borde inte få dig att tycka att det är det tråkigaste. För det är just deras enkelhet som gör att de kan användas till olika saker. Som namnet antyder är det ett enkelt runt hål som kan variera i storlek. Med det kan du:

 • skrift (tunn perforerad ärm, även kallad skrivhylsa, för fina linjer)
 • Rita filigranlinjer och mönster
 • Skapa prickar, pinnar (t.ex. för mitten av blommor eller sammanfogade prickar för ett pärllook) med ett större perforerat munstycke eller använd dem för fyllningar

Dekorera kakor med en påse – idé och instruktioner med ett perforerat munstycke

Dekorera kakor med en påse, ett stort perforerat munstycke och en kakspad - en enkel dekorationsidé

Denna tårta är ett bevis på att det inte behöver vara komplicerat för att kakor ska se fantastiska ut. Förutom ett enkelt, stort perforerat munstycke behöver du bara en kakspatel. Börja längst ner, spruta en prick på sidan av kakan och använd spateln för att dra den åt sidan. Upprepa sedan detta med nästa punkt och så vidare tills du kommer tillbaka till början. Gå sedan vidare till nästa rad, som bör överlappa den föregående något.

Också ovanpå kakan börjar på utsidan och arbeta dig in genom att ordna de korsade prickarna i en cirkel. Det är bäst att använda en lite mjukare kräm när du dekorerar kakorna med rörpåsar på detta sätt. Då blir det lättare att svepa åt sidan.

Använd rörpåsar med ett stjärnmunstycke

Dekorera kakor med rörpåsar - Öppna, stängda och franska stjärnmunstycken för mönster med spår

En annan klassiker bland infästningarna för rörpåsar, som inte saknas i någon rörpåseuppsättning, är stjärnmunstycket, eftersom det också kan användas för att skapa fantastiska mönster. Öppningen nedan är försedd med spikar. Det finns två typer av stjärnmunstycken: de slutna och de öppna stjärnmunstyckena. Skillnaden är att med det slutna stjärnmunstycket är tänderna något böjda inåt, medan de med det öppna stjärnmunstycket är raka. Detta skapar munstycksmönster för rörpåse med spår som är mer eller mindre stora beroende på munstycksstorleken. Med denna typ av pip kan du dekorera kakor med rörpåsar på följande sätt:

 • skalliknande former
 • stjärnformade “klossar”
 • Rose look från en kontinuerlig, spiralformad linje med ett slutet och stort stjärnmunstycke
 • små blommor med sluten stjärntut
 • Dekorera kakor med gräddtuffar (pip med några spikar)

Exempel på dekoration med ett öppet stjärnmunstycke med raka spetsar

Dekorera kakor med rörpåsar - rosliknande blommor med ett öppet och stort stjärnmunstycke

Konditoriväskor och pipar – fransk pip

I princip är den franska pipen inget annat än en stjärntut, bara att den är särskilt fint taggig. Detta skapar naturligtvis mönster med ett särskilt stort antal spår. Både stjärna och perforerade munstycken är inte bara lämpliga för fastare, utan också för mjukare krämer. Så om du vill dekorera en tårta till exempel och spraya grädde ovanpå är dessa bilagor perfekta.

Dekorera kakor med rörpåsar - Enkel, men imponerande dekoration för kakans kant

Dekorera pajer med smörkrämkaktusar

Dekorera kakor med rörpåsar - kaktusar med ett stjärnmunstycke och sand från smulade kex

Är inte denna tårta bara vacker? Du kan designa sådana kaktusar med ett fint, öppet stjärnmunstycke (t.ex. fransk munstycke). Du kan få blommorna särskilt snabbt och enkelt med ett stängt stjärnmunstycke. Skapa en enkel klump som du kan vända något på slutet. Men du kan också använda pipväskmunstycken som används för blomblad (se nedan) och forma dina egna blommor. För sanden, smula bara några kakor.

Tårtdekoration i form av kransar med stjärnmunstycke - Enkel tårtdekoration för nybörjare

Blommamunstycke för att dekorera kakor med en påse

Blommunstycke för kronblad, blommor, band och rosetter som tårtdekoration

Förr eller senare kommer du definitivt att vilja dekorera kakor med hjälp av blommor med rörpåsar. Då kan kronbladsmunstycket komma till nytta. Det finns två modeller: En med rak öppning och sedan med en oval öppning som liknar en droppe. Med båda är dock många andra varianter möjliga, till exempel med tänder eller något indragna på ena sidan, vilket följaktligen också påverkar kronbladens form.

Instruktioner om hur man använder kronbladsmunstycket för att göra en ögla för att dekorera kakan

Du kan göra detta med henne när du dekorerar kakor med rörpåsar:

 • enda kronblad och hela blommor
 • Rosor med rörpåsar
 • Band och rosetter
 • Girlander gillar den sista tårtan i exemplet med ett stjärnmunstycke

Använd bladmunstycket för att dekorera kakor med en påse

Dekorera kakor med blad med rörpåsar - idéer med och utan bladmunstycke

Där det finns blommor är bladen inte heller långt. Blommor behöver inte alltid ha löv, men dessa munstycken är ett välkommet tillskott om du vill skapa kakdekorationer med rörpåsar och speciella blommor. De är smala som blomsterpipor, men har vanligtvis ytterligare slitsar för att imitera bladvenen. En mängd olika bladformer är möjliga. Du kan spruta dem direkt på kakan eller på plastfilm och, så snart de har stelnat, sprida dem på kakan.

Blad kan dock också tillverkas utan bladmunstycke och med ett enkelt perforerat munstycke. Här är några idéer för att dekorera kakor med en påse utan bladmunstycke:

Korgstut

Korgstut för att skapa vävda mönster och ett korgutseende som en idé för påsk- och påskkorgar

Korgstutar är, precis som blomsterpiporna, smala i öppningen, men har en slät och en tandad sida. De används ofta för att dekorera kakornas sidor. Flätade mönster för utseendet på korgar kan också göras med denna bilaga.

Spaghetti pip

Dekorera kakor med rörpåsar - spagettimunstycken är lämpliga för gräs, päls och hår

Mycket effektiv och en mycket enkel pippåse -teknik är också den med ett spagettimunstycke. Det här tillbehöret är inte nödvändigtvis en del av standarden för att dekorera kakor med rörpåsar, men det är användbart om du ofta dekorerar bakverk och gillar att prova nya saker. Själva pipen är rund, men öppningen är stängd. Det finns bara några hål genom vilka krämen kan komma ut i form av trådar. Antalet hål varierar, liksom deras form. Vad är denna rörpåsefäste användbar för??

 • spaghetti
 • Trådar
 • päls
 • gräs
 • små prickar / kulor

Spaghettipip för effektiva födelsedagstårtor med en fluffig look

Några idéer om vad du kan göra med denna bilaga för mönster när du dekorerar kakor med rörpåsar finns i följande video:

Ryskt munstycke för effektiva motiv med mera

Ryska pipor med ros och andra blommor för färdiga motiv

De ryska tipsen är avsedda att skapa ett specifikt motiv vid en tidpunkt. Följaktligen finns det också en mängd olika motiv, inklusive tulpaner, snöflingor, rosor, julmotiv och mer. De ryska tipsen innehåller också de frillade och bollformade munstyckena. Fast smörkräm fungerar bäst med dessa bilagor.

I videon kan du se några exempel på denna typ av hylsa.

Dekorera kakor med rörpåsar – idéer och snabba instruktioner

Skillnaden mellan grommets en överblick

Vi har sammanställt några fler förslag på hur man kan dekorera kakor med rörpåsar och munstycken. Naturligtvis har vi också noterat igen vilken bilaga som krävs för respektive kakdekoration. Oavsett om du lägger enkel grädde i spåspåsen (stabiliserad grädde) för att dekorera eller använda någon cupcake -grädde, smörkräm, maräng, vit chokladsmörkräm eller grädde mascarpone kommer dekorationen garanterat att bli en riktig succé, även för nybörjare!

Drömlik blomsterdekoration

Skapa olika blommor för att dekorera kakan med olika munstycken

 • öppna stjärnmunstycken med många punkter (franska) för de mindre vita och rosa blommorna
 • Blommamunstycken för kronbladen på de större lila blommorna med pärlor och de orangea blommorna (eller slutna stjärnmunstycken)
 • stort, stängt stjärnmunstycke eller kulmunstycke (ryskt munstycke) för rosorna

Utsmyckade spiraler

Stor, sluten stjärntapp för påkostade ringar som tårtdekoration

 • Stora, slutna stjärnmunstycken eller kulmunstycken – börja längs kanten och dra en linje utan avbrott till början, upprepa sedan inuti och bilda flera cirklar till mitten

Dekorera kakor med rörpåsar för grädde

Forma vackra gräddtuffar med slutna stjärnmunstycken

 • Fäst det stängda stjärnmunstycket och dra upp det i cirkulära rörelser till önskad höjd
 • Du kan lägga till lite pepp, till exempel genom att placera slående gelatinbollar i ljusa färger på kakan

Stora blommor med stabiliserad grädde

Med bollmunstycket och grädden, stänk frodiga blommor för att dekorera kakor

 • Rysk bolluttag
 • Lägg på bakplåtspapper på ett ställe och pressa ut grädden; Vrid rörpåsen fram och tillbaka tills önskat antal lager har skapats
 • plocka upp med hjälp av en spatel och lägg på kakan (eller spruta direkt på kakan)

Frodigt och mört samtidigt

Passionsfruktkaka med påkostad dekoration med ett stjärnmunstycke

 • Liten, sluten stjärntut (denna tårta tog 5 timmar att dekorera)

Polka dot tårta

Prickkaka för nybörjare - att göra bollar med ett perforerat munstycke

 • Enkelt perforerat munstycke av valfri storlek; Du kan också kombinera flera storlekar

Enkel kakdekoration med smörkräm i loop -look

Romantisk tårtdekoration med öglor i en videohandledning

 • mindre, öppna stjärngummor – stängda är också möjliga, men då kommer inte spåren till sin rätt
 • Arbeta uppifrån och ner, se till att den vertikala linjen är på samma höjd efter varje slinga som den var före öglan

Videohandledning här.

Dekorera kakor med enkla hjärtan med pippåsar

Små hjärtan för nybörjare med en fransk pip som tillbehör

 • fransk pip
 • Neutrala hjärtan är mycket effektiva och bara en färgad här och där som en accent

Gör ombre -tårta med en påse

Rosa ombre -tårta med rosa droppar som dekoration

 • Korgmunstycke och perforerat munstycke
 • spraya olika färgade “band” längs sidorna med korgmunstycket (från ljust till mörkt eller vice versa och den taggade sidan nedåt)
 • Slät ut frostingen med en kakspatel och skapa jämna övergångar för ombre -looken

Gör en enkel ombre -tårta med ett stort blomstermunstycke och spatel

 • spraydroppar med ett perforerat munstycke som dekoration för kakans kant; för att göra detta, tryck och håll i rörpåsen en kort stund så att droppens botten bildas och dra sedan upp den utan att stänka

Kaktuskaka

Rolig kaktus med ett franskt munstycke för en fest i Mexiko

 • öppen, fransk stjärnpipa
 • valfritt munstycke för blommor (i exemplet för krysantemum)
 • Injicera från botten uppåt
 • Rulla grön tårtfondant mellan dina händer för “armarna” på den dekorativa kaktusen, stick i träspett och stick sedan i kakan
 • dekorera med en påse som kakan inifrån och ut
 • Designa alla blommor på tårtan och lägg till svarta fondantögon och mun efter eget tycke

Dekorera kakor med en påse – underbar tårta med blomblad

Fantastisk tårta med blomblad, beströdda med en blomsterfäste

 • vilket kronbladsmunstycke som helst (i exemplet Wilton # 104)
 • börja längst ner och antingen göra en rad med enskilda kronblad eller ett vågigt “band” runt det; nästa rad ska överlappa den föregående
 • Strö blomsterblad på kakan – utifrån och in