Sekretess trädgård idéer – DIY staket gjorda av gamla dörrar eller fönsterluckor

Om du behöver mer integritet på gården eller letar efter idéer för trädgårds sekretessskärmar kan du återanvända begagnade föremål. Gamla dörrar som är över efter en renovering kan till exempel hitta en ny plats utomhus. Dessutom finns det flera ovanliga sätt att bygga en DIY sekretessskärm av gamla dörrar. Fönsterramar är också lämpliga för detta och naturligtvis för andra ändamål. En av dem är att skapa ett ovanligt staket som kan bli en riktig dekoration av platsen. Därför har vi sammanställt några inspirerande idéer och praktiska guider för dig i det här inlägget. Så väck hantlangaren i dig och skapa något ovanligt för din trädgård eller innergård under coronakrisen.

Kreativa privatlivsskydd trädgård idéer

vintage designträdgård i vitt med gamla franska dörrar och soffa med soffbord av järn

Som vi alla vet kan det kännas underbart att ha en fin uteplats eller trädgård på bakgården. Här kan du spendera mycket tid med din familj och vänner. Men oavsett hur mycket du vill visa din imponerande trädgård för världen behöver du samtidigt lämplig integritet i ditt eget hem samtidigt.

Sekretessstängsel från gamla dörrar i vintage -trädgården

På grund av detta är det definitivt en lysande idé att ha ett privatlivsstängsel utomhus. Oavsett storleken på ditt hus kan du bara installera sekretessskärmar från gamla fönsterluckor eller dörrar på vissa ställen, till exempel på bakgården, på uteserveringen, i ytterköket eller bredvid poolen.

Bygg ditt eget staket eller skärm från gamla dörrar eller fönsterluckor

Det enklaste sättet att använda en gammal dörr är att luta den mot ett staket eller en vägg. Detta kan göras med en glasdörr eller med en solid dörr. Ofta hängs planteringar på dörren för att lägga till en extra touch av blommande friskhet i trädgården.

hängmatta mellan två träd som ett DIY -projekt

Ett av de mest kreativa sätten att återanvända gamla dörrar är dock att göra dem till en sekretessskärm och bygga in dem i själva trädgårdsstaketet. Du kan också använda gamla dörrar för att göra möbler som en hängande gunga, en hängmatta eller ett rustikt matbord. Lägg bara ett glasskiva ovanpå så ser du den återvunna dörren under.

Integritetsskydd från gamla dörrar

färgglada gamla dörrar uppsatta bredvid varandra som ett trädgårdsstaket

Till exempel, genom att placera flera gamla dörrar bredvid varandra och måla dem i ljusa färger, kan du enkelt skapa ett unikt staket som inte går utan uppmärksamhet. Detta kan leda till roliga situationer där en första gångs gäst som ser ett sådant staket försöker avgöra vilken av dörrarna som faktiskt är en port till trädgården. Dessutom påminner skapandet av ett sådant staket också något om en mosaik och hur man väljer detaljerna så att slutresultatet blir perfekt. Så du behöver inte nödvändigtvis använda samma element i ett staket av dörrar. Det kommer också att vara mycket svårt att hitta så många identiska dörrar.

återanvändning av gamla dörrar som en skyddande skärm för gäster och familj

Stängslen kan vara höga och låga, samt smala och breda. Sådana dörrar skapar en riktigt unik komposition om du letar efter privatlivsskyddsträdgårdstankar som helt kan förändra ditt trädgårdsområde. För att färga dörrarna kan du använda både samma färg och flerfärgade toner. Om du vill kan du också lämna dörrarna oförändrade. Det betyder att din sekretessskärm kan påminna om en portal in i det förflutna. Det kan vara mycket intressant att komma ihåg vilket rum motsvarande dörr ledde till.

Sekretessskärm från gamla dörrar med hängande blomkrukor i retrostil

Du kan helt enkelt sätta upp skyddsskärmen på gräsmattan eller lägga till den i andra trädgårdsmöbler som dekoration. Vi rekommenderar dock att du först förseglar målade föremål utomhus och sedan noggrant överväger placering. Du bör se till att dessa håller så länge som möjligt. Försök också att hålla möbler och andra trädgårdselement borta från sprinklern eller att täcka dem. På vintern kan du ha en sådan sekretessskärm och all annan dekoration utomhus i ditt garage eller källare.

Sekretess trädgård idéer med gamla fönsterluckor

Olika färger på gamla fönsterluckor byggda som ett staket i trädgården

Detta kan också vara en mycket kreativ idé för ett utomhus -DIY -projekt. Med fyra gamla, mer detaljerade fönsterluckor kan du till exempel skapa en extraordinär sekretessskärm för din terrass. Och det är mycket lättare än du tror. Du kan också använda fönsterluckor för att skapa sekretessskärmar i olika storlekar och färger. Kombinera dessa för att få den struktur och stil du vill ha. Tveka inte att improvisera och använda din fantasi.

vita fönsterluckor som en skyddande skärm på innergården bredvid ett träbord och en gammal byrå

Om du eller dina grannar har ett trådstaket och husdjur som hundar kan det ibland orsaka problem. Varje gång djuren ser varandra genom kedjelänkstaket kan de skälla på varandra och störa din lugn och ro. Så du behöver något som blockerar din syn utan att behöva byta staketet – en sekretessskärm. Så gamla fönsterluckor kan perfekt omvandlas till sekretessskärmar, och hela projektet kan vara mycket billigt. Sådant material kan antingen hittas på deponin eller på loppis om du inte har några själv. Dessa kan till och med redan kopplas ihop i par, vilket gör din uppgift ännu enklare.

Bygg själv en sekretessskärm själv och använd en gammal dörr för att den ska se modern eller rustik ut med en trädgårdsväg

Ofta hittar du rullgardiner som bara sitter på trottoarkanten. De flesta kastar dessa i papperskorgen efter en renovering. Men du kan också hitta billiga fönsterluckor på en lokal järnaffär om du föredrar nya material. Om du har ett staket kan du bara gräva längs staketet för att bädda in fönsterluckorna och sedan luta dem mot staketet. I huvudsak kan du bara skruva ihop de gamla fönstren för att skapa en bred vägg med dem. Mindre fönsterluckor kan målas för att ge en färgstänk till de mörkare. Använd sprayfärg och primer inomhus och utomhus. När färgen torkar kan du skruva fast de mindre fönstren till de större fönsterluckorna.

Sekretessskärm för trädgården från gamla ljust målade dörrar