Ett välvt trätak präglar inredningen av en ny byggnad i Oakland

Inget sätt gammaldags: Det välvda trätaket i en modern villa i Oakland, USA, ser riktigt bra ut. Vi presenterar huset “Skyline”, som byggdes i stället för en byggnad förstörd av skogsbranden. Den nya byggnaden får en framgångsrik kombination av gammalt och nytt. Villaens fasad fascinerar med de typiska minimalistiska tydliga geometriska formerna, inuti helghuset visar sig vara en skönhet med lantlig charm. Följ med oss ​​på en virtuell rundtur och låt det spännande arkitektoniska konceptet övertyga dig.

Välvda trätak som accent i inredning

välvt tak vardagsrum med indirekt belysning och takfönster

“Skyline” -huset ligger på en kulle. Tack vare det vackra läget finns en spektakulär utsikt över Golden Gate och staden Oakland. Arkitekterna “Terry and Terry” som fick i uppdrag att utforma och färdigställa byggnaden valde därför en minimalistisk byggvolym med glasfronter. Semesterhuset i en våning är stängt för uppfarten, men öppnar genom skjutdörrar i golv till balkong och det vackra landskapet. De generöst glaserade fronterna tillåter inte bara en avlägsen utsikt över det pittoreska området, utan säkerställer också att rummen översvämmas av solljus hela dagen.

Ett välvt trätak sätter subtila accenter i vardagsrummet och får det att se större ut. De mjuka kurvorna lossnar det annars strikta minimalistiska utseendet.

Det välvda trätaket som ett anslutande element i vardagsrummet

Vardagsrum med trätak och naturstenmur och hängande öppen spis

På beställarens begäran lämnade arkitekterna vardagsrummet öppet och delade det i zoner. Det välvda trätaket spelar en avgörande roll här, eftersom det förbinder de enskilda zonerna visuellt och akustiskt. Köket, vardagsrummet och matsalen smälter sömlöst in i varandra. Samtidigt finns det möjlighet att sätta upp mysiga hörn. Till exempel kan hela familjen sätta sig framför brasan och njuta av att vara tillsammans eller avsluta kvällen med vänner medan de lagar mat och äter.

Smart rumslayout och funktionell inredning

Vardagsrum med bokhylla och tapeter och tvåsitsig soffa och TV-skåp

Ibland modern, ibland med lantlig charm: varje zon i vardagsrummet har en annan effekt. Var det det mysiga läshörnan med inbyggda vägghyllor och träskåp eller det moderna köket med ett enkelt formspråk: varje familjemedlem hittar sitt favorithörn här. Huset inreddes också mycket sparsamt enligt de puristiska principerna. Möblerna hålls till det viktigaste, arkitekterna har medvetet undvikit dekorationer. Här och där tapeter med naturmotiv och bilder av vackra landskap pryder väggarna. Annars distraherar ingenting från den fantastiska utsikten, som helt klart spelar huvudrollen.

modernt kök med ö och trätak med takfönster och glasfronter

En träterrass och en balkong sträcker sig norr och söder om vardagsrummet, varifrån de boende kan se över det kuperade landskapet i Eastbay -bergen. Här sätter det välvda taket upp den pittoreska utsikten på ett särskilt effektivt sätt. Det speglar också kurvorna i det kuperade landskapet och skapar en sömlös koppling mellan arkitektur och natur.

Golvskjutdörr i vardagsrummet till balkongen

Balkongen är ett konstverk i modern arkitektur. Räckena i helglas av klart glas tar knappast något ledigt utrymme och märks knappast. På detta sätt kan byggarna förundras över den vackra utsikten från varje hörn av vardagsrummet. Terrassen vetter inte bara mot bergen, utan öppnar också ut mot trädgården, där upphöjda sängar av Cortenstål ger struktur till utsidan. Ökenplantorna och gräsmattan är mycket lätta att ta hand om. Detta ger mer fritid för att grilla eller slappa.

modernt badrum med badkar med utsikt genom fönstret

Sovrummet och det angränsande badrummet ligger alldeles intill vardagsrummet. Här spelar träet inte längre huvudrollen, utan naturstenen. Taket är putsat och, liksom väggarna, målat i en neutral färg. På detta sätt separeras sovrummen åtminstone visuellt från vardagsrummet.

Modern villa med natursten på terrassen och betongbänk

Från staden Oakland leder vägen upp till uppfarten till det minimalistiska fritidshuset. En upphöjd säng av betong erbjuder sittplatser där. Terrassen, belagd med naturstenplattor, leder direkt till vardagsrummet.

Träterrassen vid ingången till huset inbjuder dig att dröja kvar

modern villa i USA med trädäck och tak

Det välvda trätaket har inbyggd belysning

välvt trätak i vardagsrummet med skjutdörr i glas och utgång till terrassen

Stora glasfronter öppnar huset till det vackra landskapet

Bygg en modern villa med trätak och glasfronter

Det envåningshus erbjuder en drömutsikt över de närliggande bergen

Modern arkitektur med ett välvt trätak och gott om inglasade fronter

Byggplaner för det minimalistiska huset: ovanifrån

Nybyggd planritning ovanifrån modern villa i USA

Modernt hus med två sovrum: ritning

Ny byggplan med översikt över terräng och garage

Hus på en sluttning

Ny byggplan, sidovy av huset på en sluttning

“Skyline” -huset är ett projekt av Terry och Terry Arkitektur