Tegelvägg, trä och ljusa färger gör Auchenflower House i Australien till vad det är

tegelvägg ocksåblommahus gata sida platt tak trä vit

I förorten Auchenflower, i Brisbane, Australien, ligger ett modernt hus som tolkar platsens speciella karaktär på ett unikt och respektfullt sätt. Denna unika byggnad ersätter ett gammalt hus från 1960 -talet. Det gamla företaget hade en speciell egenskap – en tegelvägg på gatans sida. Byggnadens ursprungliga särart togs över till den nya designen och har väsentligt påverkat stilen på det nya familjehuset. För Auchenflower House -projektet 2018 beställde kunderna arkitekterna från Kelder Architects.

auchenflower house kelder architects tegelvägg platt tak

Kunderna ville ha ett mysigt men spännande familjehem som kunde få ut det bästa av platsen och dess läge. Enligt kundens önskemål ska husets arkitektur hänvisa till den modernistiska arkitekturen i de amerikanska husen från mitten av seklet. De klassiska husen som byggdes i Palm Springs, Kalifornien vid den tiden borde fungera som inspiration.

auchenflower house kelder arkitekter vardagsrum träsoffa grått betonggolv

Under renoveringen bör Kelder Architects också ta hänsyn till trädens läge, topografin och inte minst det subtropiska klimatet i Brisbane. Huset ska uppfylla ett viktigt krav – det ska vara öppet utåt och fokusera lika mycket på vad som händer inne och ute.

vardagsrum neutrala färger trägrå soffa ocksåblommahus

Auchenflower -huset sträcker sig över 582 m² mark. Förorten Auchenflower är känd för sina karaktäristiska, kuperade, gröna gator. Det moderna tegelväggiga familjehuset, liksom alla andra nybyggda byggnader i Brisbane, var tänkt att uppfylla kommunfullmäktiges krav. Varje ny byggnad bör få karaktären av de dominerande husen i området före 1946. Syftet med detta krav var att bevara den lokala traditionen. Kollisionen mellan kommunfullmäktiges riktlinjer och arkitekternas modernistiska idéer har resulterat i en komplex och intressant lösning.

golv till tak glas främre innergård vit fasad ocksåenflower house australien

Auchenflower House är resultatet av ansträngningar att förena århundradets modernistiska estetik med det rådande konceptet i regionen. I den gamla tegelväggen kände arkitekterna till en unik och oersättlig del av den nya designen, som symboliserar den tidlösa hållbarheten. Tegelväggen är en massiv, hög kvalitet, utmärkt kvalitetsattribut till hemmet.

auchenflower house kelder arkitekter vardagsrum visa matplats

För att behålla det karaktäristiska tegelutseendet som var en typisk egenskap både inomhus och utomhus, valde arkitekterna tegel som material för några av ytterväggarna. Tegelstenar markerar också kanterna på trappstegen till vardagsrummet och skapar en harmonisk helhetsbild. Den varma färgblandningen av starka röda toner och djuporange av tegelstenarna kompletterar perfekt det gröna landskapet och sticker ut mot hela vitgrå fasaden på huset.

tegelvägg vägg steg innergård platt tak ocksåenflower hus

Auchenflower House är byggt runt en innergård i norr med en pool. Alla vardagsrum på bottenvåningen slingrar sig runt denna centrala innergård och öppnar upp till den. Gården erbjuder många fördelar med huset. Ljus och en frisk vind tränger in i huset under hela dagen och skapar en härlig atmosfär för vardagsliv och aktiviteter. Det moderna tegelväggiga huset har en vy som inte kan byggas ut eller blockeras.

matplats fönsterbrädan utsikt plantering betonggolv också blomsterhus

En husdesign med intressanta vinklar och olika nivåer skapades på grund av den branta topografin. Nivåerna går från gatan till entrén och sedan tillbaka ner till husets centrum, dvs till den centrala innergården och de viktigaste vardagsrummen. Med ett boyta på 400 m² skärs det rymliga huset på ett obetydligt sätt in i fastigheten och hålls på gatunivå. För förbipasserande presenterar detta stora hus sig som en liten, tillgänglig och vacker bostad som passar perfekt in i området med de kuperade gatorna i Auchenflower.

kök ljusa vita väggar modern inredning ö marmor trä

Huset är snyggt och bekvämt inrett. Färgkonceptet som präglar fasaden fortsätter också i inredningen. Detta förstärker också intrycket av att inomhus- och utomhusområdena smälter sömlöst in i varandra. Varmt trä, eleganta, vita ytor samt golv och möbler i modernt grått förmedlar en hemtrevlig atmosfär och ger hela anläggningen en modern touch.

auchenflower house kelder arkitekter interiör kök ö vit marmor

auchenflower house kelder arkitekter sovrum neutrala färger

auchenflower house kelder arkitekter badrum modernt vitt trä mynta

tegelvägg trä betong trädgård plantering auchenflower hus kelder arkitekter

tegelvägg vit fasad gårdsplan ocksåenflowerflower kelder arkitekter

veranda pool mellanliggande innergård plantering tegelvägg andenflower hus kelder arkitekter

hus fasad trä vit gata sida platt tak tegelvägg

innergård plantering hus fasad platt tak tegelvägg

tegelvägg ocksåblommahus brisbane fält arkitekter

tegelvägg gatu sida familj hus tomt grönytor

auchenflower house kelder arkitekter inre innergård glas främre tegelvägg accenter

planlösning ocksåblommahus kelder arkitekter modern byggnad

auchenflower house kelder architects brisbane planlösning vinkelnivåer

* Du kan hitta fler projekt av Kelder Architects här