Träfasad och öppet levande koncept i ett modernt enfamiljshus i Ptuji

trä fasad grönt område ljus gaveltak

I dagens inlägg vill vi presentera det moderna och mysiga enfamiljshuset “hiša Slavik” i Ptuji, Slovenien, som renoverades 2016. Arkitekterna Boštjan Matul och Dominik Sagadin från arkitektkontoret AB Objekt har fått ordern att omvandla ett lager till ett modernt envåningshus med en träfasad. Lagret vid den tiden byggdes på 1980 -talet. Det typiska slovenska huset med träbeklädnad av svart trä och otillräckligt dagsljus tillhandahålls av arkitekter med nytt tak, panoramafönster och ljusa träpaneler och därmed berikade.

fasad av trä enstaka tak enfamiljshus

Ändringarna har gjort byggnaden till ett charmigt låghus med en träfasad. Det tidigare trätaket på lagret, målat i vitt, sågs från början som en potential och arkitekterna gjorde det till ett centralt element i det rymliga och öppna vardagsrummet. Den totala boytan är 229,5 kvadratmeter, medan fastigheten är 594 kvadratmeter. Det typiska gaveltaket har förlängts genom att lägga till en baldakin av vit betong på västra och södra sidan. På så sätt blev terrassen husets förlängning med en träfasad och inredningen sträckte sig praktiskt taget till trädgården. Vardagsrummet går praktiskt taget samman med trädgården och skapar en harmonisk helhetsbild.

plantera trädgårdsbetong trästenar

När du passerar garaget går du in i entrén. Därifrån öppnar det stora öppna vardagsrummet med utsikt över trädgården. På husets västra sida finns stora sovrum och arbetsrum. I vardagsrummet i öppen planlösning finns köket, matplatsen, en liten matlagningsö och vardagsrummet. Annars försökte arkitekterna från AB Objekt att göra husets östra sida så öppen som möjligt. En intressant men framgångsrik blandning är slående i inredningen. Eleganta och snygga designmöbler kombinerades med antika möbler, vilket skapar en speciell atmosfär i den slovenska “hiša Slavik”. Det nybyggda huset med en träfasad erbjuder nu en modern livsmiljö med en touch av Zen och avslöjar ingenting om det förflutna i saken på något sätt.

kapellbetongfasad av trä

entréområde träbeklädnad ljus betonggolv

entrédörr betongtak veranda täckt träpanel

träbjälkar vitt tak matbord stolar öppna levande koncept

träbjälkar vitt enfamiljshus panoramafönster

matplats kök ö tak tak vitt

hus fasad trä veranda vardagsrum

planterade täckta veranda gungstolar

veranda sittmöbler modernt fönster fram

kök ö barstol Hisa Slavik glasfront

garage hus trä fasad trädgård plantering

Hisa slavik garage träpanel gaveltak

* ett projekt av AB -objekt