Den moderna svängdörren som ett estetiskt uttalande i inredningen

modern svängdörr trämöbler vardagsrum trädgård

Diskret av glas, naturligt vackert av massivt trä eller minimalistiskt, elegant stål – svängdörren har blivit ett riktigt blickfång i interiören. Funktionell och dekorativ, den moderna svängdörren (även känd som en svängdörr) smälter harmoniskt in i alla interiörer och erbjuder en spektakulär syn när den öppnas och stängs. Kompakta system med nästan osynliga mekanismer möjliggör snabb montering även utan stopp. Dörren, som kan vridas i båda riktningarna, garanterar enkel hantering tack vare de innovativa gångjärnen. Ett stort urval av material och ytor ger inredningsarkitekter och byggare designfrihet. Inte konstigt att de roterande dörrsystemen blir allt populärare.

Den moderna svängdörren: sofistikerade mekanismer garanterar enkel och ljudlös rörelse

moderna tips för svängdörrglasdesign

Inga iögonfallande dörrkarmar och stopp: modern svängdörr presenterar sig i ett enkelt utseende. Klädsel, dörrhandtag och dörrkarmar är överflödiga och misslyckas. Istället rör sig dörren runt en vertikal axel när den öppnas och stängs. Infällda vridstift och gångjärn integrerade i över- och underkanterna gör svängdörren till en puristisk skönhet utan irriterande tillbehör. Dessutom möjliggör systemet en fri rotationsriktning med en öppningsvinkel på upp till 180 grader och kan installeras i både nya och befintliga uttag. Dörrens mått och dörrens vikt spelar ingen roll – gångjärnen är utrustade med speciella fjädersystem. Detta innebär att även tunga dörrblad kan flyttas utan problem. Tack vare sin utmärkta spolning är svängdörren även lämplig för utomhusbruk. Ljudisolering med akustiska paneler gör dem till en funktionell del av en skiljevägg på kontoret.

Den moderna svängdörren: en översikt över materialen

modernt svängdörr trä kökslandskap osynligt

När det gäller materialet finns det inga gränser för kundernas krav. Trä, stål och glas är bland de tre mest populära och mest utvalda materialen. Den moderna svängdörren av massivt trä ger rummet en naturlig touch med sin varma färg och attraktiva korn. Det skär också en fin figur som en entrédörr och skapar en mysig atmosfär i korridoren. I den antika versionen är svängdörren ett trevligt tillskott till gamla byggnader, den moderna versionen lossnar framgångsrikt det strikta minimalistiska utseendet på nya byggnader.

modernt svängdörr glas metallram familjehus

Pivotdörren i glas visar sig vara en riktig mångsidig. Den fyller nämligen flera funktioner. Å ena sidan skiljer det rummen från varandra – till exempel vinterträdgården från vardagsrummet, å andra sidan skapar det en visuell koppling mellan dem och möjliggör en sömlös övergång till balkongen eller trädgården. Det släpper också in mycket solljus i vardagsrummet. Vid installation av en vingdörr som kan öppnas i båda rotationsriktningarna fästs subtila trä- eller metalldetaljer på glasplattan. De stöder konstruktionen och rymmer de roterande mekanismerna.

modern glas svängdörr inre dörr rumsavdelare

Svängdörren av stål kännetecknas av hög stabilitet, imponerar med sitt solida utseende och förmedlar industriell känsla i loftstil. Det kan därför vara perfekt iscensatt i moderna enfamiljshus och kan erbjuda både integritet och ljudskydd. I rymliga vardagsrum kan den integreras i en skiljevägg och strukturerar därför det tillgängliga bostadsutrymmet. I korridoren är det ett stildefinierande element som sätter tonen för levnadsstilen med sin ädla tydlighet.

Den moderna svängdörren är den absoluta höjdpunkten i interiören – den gör inte bara poäng med sin snabba och enkla montering, utan kan också iscensättas på olika sätt både inomhus och utomhus.

modern svängdörr målad vit minimalistisk exponerad betongvägg