Fönsterfläkt för måttlig och hälsosam ventilation

spara energi ventilationssystem fönster hem komfort hus lägenhet

Varje rum bör ventileras regelbundet, eftersom vi bara kan känna oss bekväma med mycket frisk luft. Detta glöms dock ofta bort och om fönstret öppnas beror det bara omedvetet på att luftfuktigheten är hög. Detta uppstår i sin tur på många olika sätt. Andas i ett rum eller svettas ensam ökar luftfuktigheten. I vardagsrummet finns det också matlagning, dusch och torkning av tvätt, liksom växter eller akvarier. De avdunstade vätskorna ger också obehagliga lukter, som bara kan undvikas genom regelbunden ventilation.

Fönsterfläkt för PVC-, aluminium- eller stålprofiler

pvc fönsterventilationssystem fönsterbräda huskomfort

Fönsterfläkt – Läckande fönster och fönsterprofiler är fördelaktiga i detta avseende, hur konstigt det än låter. Frisk luft tränger regelbundet in i rummet genom läckage, så att även om vi glömmer att ventilera, får vi frisk luft och lever i en hälsosam atmosfär. Men missförstå inte och få uppfattningen om nya fönster ur huvudet. Trots detta skapar de obehagliga drag och ökar energiförbrukningen och uppvärmningskostnaderna.

Fönsterfläkt för frisk luft dygnet runt

fönsterfläkt ventilation pvc vit profil

Fönsterfläkt – Vid byte av fönster uppstår vanligtvis ett nytt problem, nämligen mycket fukt och risk för mögeltillväxt. Problemet fanns tidigare, bara vi märkte det inte. På grund av de läckande fönstren var det regelbundet utbyte av gammal, fuktig och frisk luft, som inte längre är tillgänglig på grund av de nya, lufttäta fönstren. Av denna anledning stannar fukten i huset och sätter sig på fönstren under den kalla vintertiden. Detta i sin tur täcker risken för mögeltillväxt. I princip innebär detta att de nya fönstren håller hög kvalitet, men också att husets yttre isolering inte är tillräcklig. Och det är här nyckelordet fönsterfläkt spelar in.

Fågelsilhuetten på fönstret gör glasrutor fågelskyddade

Bekväm bänk vid fönstret – sätt upp ett ljust läshörna

Tillverkning med kottar: 50 DIY -idéer för barn och vuxna

Fläktsystem för fönster från Schüco

ventotherm ventilator ventilationssystem fönsterprofil luft

För att bekämpa detta fenomen är god ventilation av stor vikt. Detta bör helst göras automatiskt så att det garanteras även när du inte är hemma. Vad som menas är ventilationsutrymme genom ett automatiskt ventilationssystem med fönsterfläkt, där fönstren inte behöver ständigt öppnas och stängas. Dessa är en utmärkt ersättning för dyra ventilationssystem som först måste installeras i huset och som kräver regelbundet underhåll av tekniker.

En fönsterfläkt för ventilation under fönstret

fönsterprofil fläkt ventilationssystem varm luft spara energi

För en sådan fönsterfläkt läggs speciella klaffar och öppningar till fönstret (vanligtvis när profilerna bearbetas). För detta ändamål avbryts komprimeringen så att frisk luft kan komma in i rummen oavbrutet och i små mängder, även med fönstren stängda. Du kan själv reglera mängden och till och med stoppa ventilationen genom fönsterfläkten helt. Det är också möjligt att installera ett filter som förhindrar att damm tränger in i rummen. Men insekter och pollen undviks också, vilket inte är fallet när fönstret öppnas. Dessutom erbjuder sådana fönster god ljudisolering under hela ventilationstiden, så att vi inte störs i vår vardag på något sätt.

Fönsterfläkt i profil

fönsterkarm ventilationssystem varm kall luft

Så rådfråga tillverkaren innan du köper ett nytt fönster och ta reda på varianten med en fönsterfläkt som ventilationssystem. Detta beror på att det beror på vilket material du väljer för fönsterprofilerna. Det är bäst att investera i ett praktiskt system som det här direkt. Det kommer garanterat att löna sig.

 Fönsterfläkt i glasrutan

fönsterfläkt tvättmaskin kontorsidé komfortarbete

Ventilationssystem med fläkt i golvet framför fönstret

fönsterfläkt golv luft friskhet rumskomfort

 Fönsterfläkten förser hela rummet med luft

fönsterfläkt schüco design kontorsrumskomfort

Ventilationssystem i fönstret för mer komfort

par glada hem komfort garantera frisk luft fönster fläkt

Tack vare fönsterfläkten, frisk luft för att leka i huset

fönsterfläkt vardagsrum familj frisk luft lek