Ett boutiquehotell visar effektiv inredning med ljus

boutiquehotell grekland reception reception

Arkitektkontor A31 designade hotellet “Into the Light” för 100% hotellshow i Grekland. Den där Boutiquehotell uppnåddes för att föra samman den moderna inredningsstilen med de tidlösa arkitektoniska designelementen från den grekiska kulturen. Designerteamet har fokuserat på ljuset i rummet och skapat effektiva ljuseffekter som skapar en trevlig atmosfär. Materialen som används är stilistiskt anpassade till detta koncept och betonar de magiska ljuseffekterna.

 “Into the Light” Hotel – Boutiquehotell i Grekland

hotellinredning-dekorativa-väggpaneler-laserskärning

Det naturliga och artificiella ljuset riktas i önskad riktning av moderna trelliser, takfönster och pergolor. De olika perspektiven triggar känslor hos besökare och skapar en känsla av värme, trygghet och intimitet. På detta sätt kommer besökaren inte bara att “förstå” rymden, utan kommer faktiskt att fördjupa sig i denna värld.

Ett boutiquehotell där ljus leker med skugga

designer-hotell-dekorativa-väggpaneler-ljusspel

Grekland har sina städer, sina berg, sitt hav och sina öar. Det är grundtanken som sammanfattar konceptet bakom design och val av material i en mening. Boutiquehotellet “Into the Light” består av fem områden: reception, lobby, matplats, trädgård och sviter. I lobbyn finns det imponerande arbetet av den grekiska konstnären Apollo Glykas, som är en modern tolkning av skuggteater och skickligt leker med ljus och skugga.

bouqtique-hotellinredning-takfönster-naturligt-ljus-utrymme

Foajén är ett rum som introducerar besökaren till konceptet för rumsdesign med ljus och utlöser minnen och känslor. En slående skulptur (1,80 m) “The Meeting” av Yiannis Moralis är iscensatt och bevisar konstens förmåga att förbättra rummets estetik. I lobbyn blandas bergssidan harmoniskt med fastlandet. Sten och rostat stål illustrerar den råa skönheten. Matsalen representerar en syntes mellan klassiskt och modernt, så att inte bara designelementen utan även de människor som den är avsedd för ska trivas i rummet. Torra växter i en sandlåda skapar ett landskap som liknar de grekiska öarna. Vattenelementet, oupplösligt kopplat till Medelhavslandskapet, kunde naturligtvis inte saknas i landskapet. Sviten är ett modernt rum med betonggolv, vita möbler och en dubbelsäng, där indirekt belysning förändrar rummets proportioner.

möblering-ljus-rum-dagsljus-kontroll-effekter

hotell-design-golv-kakel-dekorativa-trä-rum delare-hyllor

designer-hotell-grekland-takfönster-naturligt ljus

designer-hotell-grekland-vägg-dekoration-svart-vitt

designer-hotell-grekland-sand-stenar-växter

designer-hotell-interiör-grekland-landskap-inuti

bouqtique-hotell vattensystem-inuti-naturliga element

hotell-sviter-inredning-ljus-grå

sovrum-design-under-skåp-belysning-skulptur

badrum-hotell-svit-trägolv-betongväggar

a31-in-the-light-hotel-plan-plan-plan

a31-hotell-ljus-i-rum-design-plan