Kapselhotellet “Nine Hour” i Japan med modern design lägger stor vikt vid komfort

Kapselhotell är boenden som uppstod i Japan i slutet av 1970 -talet. De var ett svar på bristen på plats i stora städer och erbjöd billigt övernattning utan någon lyx, som främst användes av affärsmän. Övernattningar i kapselhotellet i Japan ligger inte i separata rum, utan i små, små stugor utrustade med madrasser, tv och radio.

Kapselhotell i Japan – vad är det??

Kapselhotell i Japan - futuristiskt utformade sovkapslar med dämpad belysning

Förutom ”sovrummen” erbjuder den här typen av japanska hotell också gemensamma rum, inklusive en tvättstuga. Få har en restaurang att erbjuda. Även om kapselhotellet har sitt ursprung i Japan, finns denna typ av platsbesparande och billigt boende nu också tillgängligt i många andra länder. Men vi skulle vilja stanna i Japan idag och presentera dig för ett nytt kapselhotell i Osaka som bryter mot reglerna och visar att billigt inte betyder usel.

Sanitära områden som lounge i “Nine Hours Capsule Hotel”

Kapselhotell i Japan med handfat med lounge och minimalistisk fåfänga

Det moderna projektet för ett kapselhotell i Japan kommer från arkitekterna i Naruse Inokuma Architects och sträcker sig över ett område på nästan 1000 kvadratmeter. Till skillnad från det välkända kapselhotellet i Japan, läggs mer vikt vid komfort i detta boende. Denna nya variant av kapselhotellet kombinerar funktionalitet med en rik vistelseupplevelse och på så sätt uppfinner ett nytt utseende.

Eftersom du på kapselhotell inte bara har ditt eget rum utan också saknar ett privat badrum och du måste lita på delade badrum, går värdefull tid förlorad just på grund av stilleståndstiden, det vill säga på vägen från sovplatsen till duschen och tillbaka på nytt. Och särskilt affärsmän värdesätter sin tid. För att minska den resulterande stressen utvecklade arkitekterna ett mer beboeligt vått område.

Delad sanitär lounge i kapselhotell i Japan med speglar och handfat

Detta våta område i kapselhotellet i Japan har omvandlats till en stor lounge med skåp, tvätt, dusch och toalett. Det som vanligtvis delas upp i separata områden på dessa hotell i Japan kombineras i ett enkelrum för att skapa en rymlig sanitär lounge.

Modern design i kapselhotellet i Japan

Minimalistisk matplats i kapselhotellet i Japan med matbord och hängande lampor

Interiörens design lovar också en trevlig vistelse. Färger, material och belysning skapar en övergripande hemtrevlig atmosfär som underbart stöder kapselhotellets funktionalitet i Japan: lite minimalism här, lite futurism där och naturmaterialens trevliga naturlighet som pricken över i: et i Japan kombinerar allt detta i sitt rymliga vardagsrum.

Omklädningsrum i det våta området med träskåp

Den minimalistiska stilen finns framför allt i tvätt- och matplatsen, där moderna och enkla, men ändå snygga och eleganta möbler och tillbehör förbättrar rummen. Denna enkelhet med neutrala färger som grått, beige och trä utstrålar elegans och skapar en mysig atmosfär för att må bra.

I jämförelse är de futuristiska elementen som finns i de ganska rymliga sovkapslarna lite mer peppiga. För övrigt är inte bara sovplatserna gjorda av kapslar. Santiärlounge är också utrustad med dessa, bara att de är möblerade med bord och bänkar, men också inbjuder dig att koppla av.

Kapselhotell i Japan – bilder

Inredning i tvättområdet med OSB -paneler för en varm atmosfär

I det följande visar vi några fler bilder på det nya moderna kapselhotellet i Japan. Få en inblick inuti och se själv att kapselhotell kan vara ganska bekväma. Vi är säkra på att denna typ av hotell snart kommer att förlora sitt ganska dåliga rykte med sådana projekt.

Kapselhotellet Nine Hours i Japan erbjuder funktionalitet och maximal komfort

Moderna duschar

Modern dusch med regnduschhuvud och beige mosaikplattor

Sovkapslar på två våningar

Kapslar som sovplatser med behagligt ljus på två våningar

Blick in i sovplatsen

Svart väggfärg i sovdelen för bästa sovkomfort

Mörkad korridor med svart väggfärg

Indirekt ljus och svart väggfärg - ett projekt av Naruse Inokuma Architects

Hotellmottagning i minimalistisk stil

Mottagandet av Japan Hotel gjord av trä med ett enkelt utseende

Entrén till kapselhotellet Nine Hours

Kapselhotellet Nine Hours i Japan med ett modernt och inbjudande utseende

Planlösning med sov- och tvättplats

Planritning av kapselhotellet i Japan med Santär lounge och sovplats med kapslar

Plan över loungekapslarna

Sittplats i kapslar i tvättområdet med bänkar och bord - plan

Ett projekt av Naruse Inokuma Arkitekter.