Att lägga laminatgolv i vardagsrum: fördelar och nackdelar i korthet

Läggning av parkett eller laminatgolv - tips för köp av golvbeläggningar

Ofta innan vi köper laminat eller annat golv samlar vi in ​​tillräckligt med information och vill göra jämförelser, läsa utvärderingar och fråga om fördelar och nackdelar med en eller annan typ av golv. Det är fullt förståeligt att det är en rejäl och även relativt långsiktig investering, så det är bättre att kunna utvärdera exakt. Innan du faktiskt köper från det kända Laminerat golv skulle det vara bra att veta dess fördelar och nackdelar.

Vilka är fördelarna med ett laminatgolv?

Entrén design-vintage möbler golvgammal optik

Laminatets positiva egenskaper är relativt många. En av de mest slående är den enkla och snabba installationen. De nya modellerna kräver inte lim, de flesta har så kallade klickkvalitetssäkringssystem, så att du kan använda dem för att foga ihop brädorna. En mycket viktig egenskap hos laminatets kvalitet är dess kompatibilitet med golvvärme.

Laminat har mycket goda hygieniska egenskaper

Lägga laminatgolv i sovrummet golvbeläggningstips vid köp

Det är också viktigt att laminaten har olika hållbarhetskvaliteter, så att du kan välja det som passar bäst för ett visst rum efter dina behov. Om det är ett mycket trångt utrymme, som ett vardagsrum eller kontor, är det här du ska gå Laminerat golv Använd minst AS4 / 32 med hållbarhet.

Mängden laminatgolv

laminatgolv trender bambu trä imitation golv

För att lägga till några pluspunkter till fördelarna med laminatgolv kan man också nämna dess stora utbud av dekorativa korn. De flesta av dem är logiskt imitationer av massivt träparkett och ekgolv. Men det finns alltid de som liknar stenutseendet eller har en helt annan design. Det gör dem mycket lämpliga för moderna interiörer utan vidare.

Nackdelar med laminatgolv

vardagsrum laminat lägga golv kakel täcker idéer

Den största nackdelen med ett laminat är det faktum att det absolut inte kan förnyas. Till skillnad från massiv träparkett kan laminatet inte slipas, vilket innebär att om du av misstag använder din Laminerat golv repa eller tappa ett tungt föremål på det och skada laminatet, korrigering är inte möjlig. Som vi skrev i en annan artikel är den enda lösningen i ett sådant fall att helt förnya laminatgolvet.

Golvtrender: laminatgolv

Att lägga laminatgolv-fördelar och nackdelar egenskaper

Så den som redan har flyttats Laminerat golv måste skötas om och hållas ren, precis som parketten av massivt trä. Underhållet inkluderar regelbunden rengöring och snabb avlägsnande av vätskor från ytan. Detta är det enda sättet du kan garantera att ditt laminatgolv kommer att hålla i många år.

Laminerat golv i matsalen

matsalsgolv-laminat-blå gardiner matsalsstolar retrooptik

Klassiskt ljust golv

klassiskt laminatgolv ljust golvmönster

Laminerade golvbrädor

laminat trä golvbrädor möbler idéer stark orange soffa vägg golvlampa

Laminat i badrummet

Laminatgolv i badrummet - fördelar och nackdelar

Lägga laminatplattor

rum med pianoträskakel laminatgolv fördelar nackdelar

vardagsrum inredning idéer golv trender golv laminat färg nyanser

hemmakontor möbler-golv tips för att köpa laminat

massivt trägolv fördelar vardagsrumshörnsoffa

sovrum säng sängbord trägolv laminat läggning

sovrum med sjöutsikt golv laminat väggglasad skjutdörr balkong

vintage laminatytgolv för vardagsrumstips

vardagsrum med öppen spis röd stol-högglans laminatgolv