Lägre kolesterol naturligt – vad ska du äta?

Pommes frites hamburgare sänker naturligt kolesterolhalten

Det finns ingen anledning att göra drastiska ändringar i din kost om din är din Sänk kolesterolet naturligt vilja. Det första tipset från specialisterna är att öka din konsumtion av livsmedel som innehåller fiber. Du bör konsumera minst 35 g fiber per dag. I detta fall är baljväxterna också idealiska för detta – gröna bönor, linser, ärtor, sojabönor. De är också rika på värdefulla proteiner, mineraler, vissa innehåller till och med kalcium, som hämmar dåligt kolesterol.

Lägre kolesterol naturligt – vilka livsmedel?

Lägre kolesterol baljväxter typer av mat

Om du har Sänk kolesterolet naturligt bör lista dessa livsmedel i menyn – alla fullkornsprodukter, framför allt gröt, naturligtvis grönsaker – Broccoli, rosenkål, äggplanter, paprika, frukt – äpplen, citrusfrukter (särskilt kiwi), papaya, guava, jordgubbar.

Lägre kolesterol naturligt – frukt och grönsaker

Lägre kolesterol frukt frukt grönsaker naturligt vitamin c

Andra kolesterolsänkande medel är alla andra frukter och grönsaker som gör det C-vitamin innehålla. Än Torkade frukter, eftersom de är rika på flavonoider som också hjälper till att minska de dåliga fetterna i blodet.

Fullkornsbröd sänker kolesterolhalten i fiber

I kampen mot höga kolesterolnivåer hjälper de fortfarande nötter, främst på grund av de friska omega-3-fettsyrorna. Dessa fettsyror upprätthåller goda HDL -kolesterolnivåer i kroppen och sänker det dåliga LDL -kolesterolet. Ät i synnerhet Valnötter – de är också användbara för hjärtat. Du kan också  jordnötter som innehåller vitamin E. Gynnsamma omättade fettsyror finns fortfarande i ägg.

Naturligtvis lägre kolesterolnivåer valnötter jordnötter mandlar

Den rikaste källan till omega -3 -fettsyror är fisk – tonfisk, lax etc. Det traditionella tipset är att äta fisk minst en eller två gånger i veckan.

Fisk omega-3-fettsyror sänker naturligt kolesterolhalten