Designa ett parasoll – krydda det gamla solskyddet

parasoll design vattenmelon-motiv-idé-trädgård-strand

Det finns verkligen många olika mönster för parasoll. Ändå är det inte ovanligt att du helt enkelt inte hittar den rätta. Lyckligtvis kan allt ändras snabbt, särskilt när det gäller färger och mönster. Eller kanske du har ett gammalt parasoll som inte längre ser så attraktivt ut, men som du fortfarande vill använda? Då är dagens idé för Designa ett parasoll precis rätt för dig. På bara några få steg lär du dig hur du kan sätta vilket motiv som helst på ditt parasoll för att skapa ett individuellt utseende.

Designa ett parasoll med vattenmelon som motiv

design solskydd solskydd-terrass-möbler-kärnor-svart

I exemplet valdes en vattenmelon som motiv för att utforma ett parasoll. Detta går underbart med sen vår och sommar och förvandlar det praktiska solskyddet till ett uppfriskande och peppande tillbehör. Förutom en pensel behöver du rosa, svart, samt ljusgrön och mörkgrön färg, en primer i sprayform och eventuellt tejp för maskering.

Designa ett parasoll – rengöring i förväg

design-parasoll-rengöring-primer-instruktioner-lätt

För att du ska kunna njuta av det nya parasollutseendet länge och färgen kan fästa bra, är det särskilt viktigt att du rengör parasolen noggrant innan du utformar parasollet. Använd en fuktig trasa för det eller tvätta av det riktigt fint med trädgårdsslangen.

Kolla parasoll

design solskydd vit-gammal-återvinning-idé-tillbehör

Du bör också se till att ramen annars fortfarande är intakt. Rostfläckar på tyget kan inte heller täckas av färg ensam, åtminstone om det är en ljus färg. Så tänk i förväg om det gamla tillbehöret verkligen fortfarande är lämpligt för ett parasoll.

primer

design-parasoll-färg-rosa-färg-pensel-diy-projekt

Som med alla färg- och målningsprojekt behöver du en primer i början. Detta är särskilt viktigt om paraplyväven är mycket tunn. Praktiska primers i form av spray erbjuds för att underlätta appliceringen. Applicera primern för att utforma parasollet på insidan.

Färg insidan

design-parasoll-underlag-presenning-trädgård-design-anläggning

Sedan är det färgens tur att utforma parasollet. En rosa nyans krävs för vattenmelonmotivet. Applicera först färgen och låt den sedan torka väl. Sedan läggs ett andra lager till. Färg inte de hängande kanterna i denna färg.

Grön färg

design-parasoll-dekorera-sommar-lounge-solskydd-deco

Medan du väntar på att färgen ska torka efter det första rosa lagret kan du färga insidan av de hängande delarna för att göra parasollet. Använd den mörkgröna färgen för detta. Lämna ett mellanrum på ca 7 cm mellan den mörkgröna och rosa färgen. Detta är nämligen målat i den ljusgröna färgen. Båda färgnyanserna kompletteras med ett andra lager, varvid det första är mycket viktigt att torka väl.

Använd tejp

Skapa en parasoll-skum-pensel-grön-färg-färg

Det är inte obligatoriskt att använda två nyanser av grönt för parasollet. Vattenmelonmotivet ser dock mer verkligt ut på detta sätt, eftersom frukten också består av olika nyanser av grönt. Om du vill att alla tre färgerna ska vara helt raka kan du använda isoleringstejp eller tejp.

Utforma parasollens utsida

design-parasoll-grön-lack-dekoration-gör-det-själv

Nästa steg är att utforma utsidan av parasollet på raderna. De enskilda triangulära elementen färgas omväxlande i ljus och mörkgrön. Eftersom parasollet vanligtvis har ett jämnt antal sådana element bör detta inte vara ett problem.

Färgbeläggning

design-parasoll-dekoration-utomhus-uteplats-trädgårdsmöbler-slappna av

Återigen behövs två lager för att utforma parasollet, så som på insidan. Ett ogenomskinligt resultat är mycket viktigt, annars kommer den rosa färgen att visa sig. Du kan också lägga till ett tredje lager om det behövs.

Måla kärnorna

Design-parasoll-vattenmelon-kärnor-färg-svart-design

Slutligen, och när alla andra färger har torkat väl, lägg till kärnorna i parasollets design med den svarta färgen. Du kan måla dem på fri hand eller du kan designa en stencil i förväg om du vill att alla kärnor ska se likadana ut. Kärnorna kommer in i skuggan på insidan av den rosa färgen.

Sätt upp parasollet

design-parasoll-skugga-sittgrupp-rotting-stolar-möbler-trädgård

När du har slutfört alla steg för att designa ett parasoll kan du äntligen ställa upp det i trädgården. Du får ett attraktivt tillbehör som tar dig till en underbar vår- eller sommarstämning. Men det nya gamla parasollet är inte bara ett riktigt blickfång i din trädgård. Efter att ha utformat parasollet kan du också använda den för sjön eller på stranden för att skydda dig från den starka solen. Du kommer garanterat att göra alla på ett bra humör också.