Ett DIY -sängbord – bygg det själv snabbt och enkelt

DIY sängbord dekoration sovrum vitt gör det själv

Om du behöver ett nytt sängbord men inte nödvändigtvis vill köpa ett nytt kan du göra det här själv. Du kanske också har märkt hur små sängborden som säljs är. Det skulle vara ett problem, särskilt om du har en hög säng. Det finns så många olika mönster på Internet, men när du väl ser bordet i verkligheten och lägger det på golvet når det bara högst till knäet.

Av denna anledning kan det vara bättre om du gör det själv direkt. För DIY sängbord För den här artikeln behöver du ett kartongrör, två runda träplåtar och remsor av blank vinyl.

DIY -sängbordet – det är så enkelt att bygga själv:

Ställ in sovrumsgränssnittet, markera steg 1

Du kan själv bestämma vilken diameter du väljer för röret. För dessa instruktioner valdes 20 cm. Du kan också välja ett tjockare rör om du vill. Allt beror på din smak. Från rörets totala längd (vanligtvis cirka 1 meter eller lite mer) skär en 70 cm lång bit för att göra stativet till DIY sängbord för att uppnå. För att göra detta, mäta det exakt i förväg och markera den punkt där röret ska skäras.

När du har klippt in i röret kan du sätta in en liten såg i hålet och klippa runt en gång. En beskärningssåg kan vara bäst för detta. Du kommer att upptäcka att den här lilla sågen kan vara till nytta för många andra projekt också. Också cirkeln för foten av DIY sängbord du kan klippa med henne. Den skär igenom 6 mm bred MDF utan problem.

Skär röret för bordsbenet

kartong klippt bord ben sängbord Steg 2

Du kan köpa den runda träplattan som fungerar som bordsskiva. Den ska vara 60 cm bred. På så sätt har du gott om plats på DIY sängbord att ha. Placera röret i mitten av träplattan. Rita en cirkel runt röret med en penna. Skruva i några träbitar inuti cirkeln.

Ta bort överskottet

klippt bord bord ben sängbord avslutat steg 3

Lägg nu bordsskivan på röret och skruva fast röret på träbitarna.

Träpanelen som kl DIY sängbord Om du vill fungera som en fot, fäst den på andra änden av röret på samma sätt. I det här exemplet är denna skiva något mindre än bordsskivan (45-46 cm). Men det beror också på din smak. Du kan naturligtvis göra dem i samma storlek. Dessutom behöver det inte nödvändigtvis vara av trä. Om du också vill spara pengar kan du också välja MDF och klippa ut en cirkel ur den.

DIY sängbord – fäst bordsskivan och foten

bordsskiva träborr själv inredning sovrum steg 4

Spraya det DIY sängbord med vit färg. Om du vill att bordet ska ha en glänsande effekt kan du också spraya det med en glansspray. Den vita färgen är tillräcklig för röret, eftersom inte mycket av det kommer att ses i slutändan.

Medan du väntar på att färgen ska torka kan du klippa remsor ur vinylen. Många ränder! Du kommer att behöva cirka 25 av dessa så börja arbeta.

Skruva fast röret på bordsskivan

träplatta fäst skruvmejsel steg 5

Fäst remsorna på DIY sängbord, som visas på bilden. Avståndet mellan remsorna är cirka 2,5 cm. Du kan använda tummen för att säkra den. Men om du föredrar något lite mer moderiktigt, ta bara ett par vackra klädspikar.

Det monterade sängbordet

fäst foten på sängkartongen steg 6

Vik nu en annan remsa som ett bälte runt mitten av stativet från DIY sängbord och säkra ändarna med en hopfällbar konsol. Du lägger omväxlande de långa, hängande remsorna bakom “bältet”: en remsa framför, nästa bakom den, sedan en remsa framåt igen och så vidare.

Måla DIY -sängbordet och dekorera det med vinyl

DIY sängbord målning vit minimalistisk steg 7

Dra varje remsa under DIY sängbord, så att de är släta och täta. Fäst varje remsa tillfälligt med tejp tills du är säker på gapet och spänningen. När du är nöjd med hur det ser ut kan du byta ut tejpen mot häftklamrar. Dessutom kan du nu ta bort fällklämman och häfta remmen till röret.

Och din nya är klar DIY sängbord! Ha kul att testa det och använda det senare!

Förbered vinylremsorna

vita ränder som förbereder sängbord dekorera steg 8

Fäst vinylremsorna med tummen

möbler som dekorerar fingertoppar vinyl bifogar steg 9

Deco bordspapper band tie steg 10

Fäst bordsdekorationerna, steg 11

möbler sovrum handgjorda dekorera kartong vardagsrum