Gör tårta av godis själv – 9 idéer med och utan bakning

Tårta gjord av godis vitglasyr-barnbar-kinderjoy-överraskningsägg

Har du någonsin undrat hur du får en Tårta gjord på godis kraft? Sådana kakor ser alltid vackra ut och väcker längtan efter något sött. Svaret på frågan finns i denna artikel. Vi presenterar de två varianterna för en godiskaka genom att först presentera idéerna för hantverk och sedan några recept för bakning.

Gör en tårta från godis till barn

Tårta gjord av godisgåva-barn-barn-bar-skepp-design

Den mer kreativa varianten för tårtan är definitivt hantverk. En vacker design är perfekt för barnkalas och födelsedagar. Du har också frihet att välja form, eftersom det finns många idéer för kakans bas. För en skeppsform kan du till exempel använda kartong eller hårdare papper som kan böjas. Du ska knyta ihop två ark av samma storlek, vars bredd beror på hur djupt fartyget ska vara.

Gör en tårta av godis till en födelsedag

Tinker tårta gjord av godis-låda-barns choklad-crepe papper-dekoration

Om du vill göra en tårta av godis med en klassisk form för en barns födelsedagsfest kan du använda en stor rund låda som den första nivån i födelsedagstårtan. En rund frigolitplatta eller en mindre låda kan användas som den andra nivån. Godisarna på kanten limmas bäst på dubbelsidig tejp. Sedan ska den mindre övre delen fästas på det tidigare dekorerade locket på den stora lådan med ett starkt lim. Eftersom det här är en födelsedagstårta behöver du födelsedagsljus och, om du vill, ett grattis med namnet på födelsedagsbarnet.

Gör en tårta av barnchoklad – pappersblommor med praliner som dekoration

Tårta gjord av sötsaker dekoration-crepe papper-papper ros-praline-barn-chocobons

Om du har bestämt dig för en tårta som endast är gjord av barnchoklad, är handgjorda rosor av crepe -papper en trevlig dekorationsidé. För att matcha förpackningens färger rekommenderar vi att du använder rött och vitt papper. I mitten av rosorna kan du placera barns chokladgodis som matchar kakans motiv.

Material för att göra en tårta från chokladstänger

Tårta gjord av godis-tinker-födelsedag-tårta-form-godis-bar-material

Nu ska vi presentera en idé för tvålagskaka med olika sorters godisstänger som passar chokladälskare i alla åldrar. För detta DIY-projekt behöver du två tårtformar med olika storlekar, dubbelsidig tejp, sax, varm limpistol, rosett, en kartong som grund och naturligtvis chokladstänger och godis efter eget val.

En tårta gjord på godis passar även för vuxna

tårta-godis-gör-det-själv-vuxen-födelsedag-chokladälskare

Först limmas den stora kakformen på kartongen, sedan den lilla formen på den stora. Därefter fästs desserterna på kanten av de två formerna och på toppen med den dubbelsidiga tejpen. Knyt fören runt tårtstegen så att de enskilda stängerna dessutom hålls. Oavsett om det gäller 13- eller 30-åriga födelsedagsbarn- den här kakan av godis kommer garanterat att ge glädje.

Hur man gör en kaka med flera nivåer av godis – material och korta instruktioner

Tårta från godis-tinker-kexburkar-metall-tejp-loop-steg

Kexburkar kan användas till en tårta med flera nivåer av godis. Det är bara viktigt att storlekarna är olika eftersom burkarna placeras ovanpå varandra. Du är fri att välja godis, bara observera att du kan behöva mindre barer eller godis för att täcka alla hörn.

Den färdiga godiskakan

tårta-godis-tinker-burkar-bas-choklad-bar-slickepinne-godis-tårta

En rekommendation för toppen av kakan är att göra en papperskopp och fylla den med till exempel slickepinnar.

Tårta med många slingor att göra själv

tårta-godis-utan-baka-barn-choklad-överraskning-ägg-raffaello-slingor

Barnens tårta kan snabbt tinkeras och designas kreativt själv. För denna variant används två runda frigolitplattor, som barnstängerna är fästa med dubbelsidig tejp. De tomma utrymmena är fyllda med choklad som Raffaello, Schokobons eller Ferrero Rocher och antingen är ett maxi -överraskningsägg eller flera små ägg lämpliga för toppen.

Idé för färgglad tårta gjord på godis

tårta-godis-pyssel-barn-barer-chupa-chups-slickor-tugga godis

En annan trevlig idé är att fylla tårtan gjord på barnbarer med tuggiga godisar och slickepinnar. Resultatet är en färgglad kaka utan bakning som kan göras snabbt.

Följande video är en annan bra idé för en tårta gjord på barnbarer och Twix -chokladkakor:

Två fina designidéer för en M.&M tårta

tårta-godis-variationer-multi-tiered-kitkat-mnm-effect-make-yourself

Nu kommer vi till receptidéerna. Återigen är de lätta att förbereda själv, men du måste baka kakan. A M&M -tårtan är färgglad och rolig – perfekt för en barns födelsedagsfest. Två idéer för deras design kan ses på bilden. Den första är den populära tårtan med en KitKat -kant och M.&Fru fyllning, men på flera våningar. Den andra idén är för illusionskaka som ser ut som att chokladnötterna föll ur flytpåsen. Denna effekt uppnås med ett plasthalm och en smält koppling, varpå M&Ms bifogas.

Färgglad tårta med KitKats och M&Förbered Ms själv

tårta-godis-färgade-choklad-linser-mnm-kitkat-stora-band

Detta är M.&M och KitKat-tårta två-i-ett-med två tårtbottnar, chokladganache, KitKat-chokladstänger för kanten och med färgglada M&Ms fylld. Designen är avslutad med ett band med en rosett så att designen ser snyggare ut och KitKats hålls tätt.

Första stegen för beredningen av M&M tårta gjord på godis

tårta-göra-godis-baka-baka-baka-baka-plåt-deg-blandning-baka

Till tårtbottnarna kan du antingen förbereda degen själv eller använda en bakblandning. Det rekommenderas att lägga bakplåtspapper på bakplåten. När kakbottnen är bakade ska de kylas och skärs horisontellt.

Instruktioner för tårtans design

tårta-gör-godis-choklad-ganache-smet-kitkats-platser

Tårtbottnen smörjs med chokladganachen och KitKats fästs vid kanten. Beroende på höjden bör du använda stänger av lämplig storlek så att det finns plats för chokladlinserna.

Pinatotårta med en fyllning av chokladknappar 

tårta-godis-pinato-tårta-helskuren-tall-tårta ställ-socker strössel-mms

En bra idé för en tårta gjord på godis är piñata -tårtan, som ser normal ut när den är hel, men är en riktig överraskning för mottagaren efter skärning.

Tårta gjord på Oreo -kex – alla idéer för unga och gamla

tårta-godis-oreos-dekoration-utsökt-dessert-gör-själv

Oreos är världens mest kända kex som redan finns i form av glass, pudding, muffins, tårtor och många andra.

Hög tårta av godis – oreokakor för dekoration och fyllning

Tårta-godis-förbereda-oreo-kex-deg-dekoration-tårta-stativ

Eftersom Oreo -kakor är populära bland barn och vuxna är de perfekta för en tårta gjord på godis. Du kan lägga till dem när du förbereder degen och använda dem igen för en vacker och kreativ dekoration.

Tårta av godis med en vacker design

tårta-godis-choklad-bar-choklad-droppar-mms-choklad-linser-dekoration

Kakorna med godis kan designas kreativt men snabbt. Vackra dekorationer och till och med bokstäver kan göras med chokladstänger, praliner, chokladdroppar och droppar.

Tårta med karamell och Snickers chokladstänger

tårta-godis-snickers-tårta-söt-smaskiga-karamell-choklad-bar

Om du eller dina vänner är fan av Snickers, är det ett bra beslut för din nästa fest att förbereda en tårta med de karamellrika chokladkakorna.

Tårta med dekoration från godis

tårta-godis-tårta-förbereda-kitkat-snickers-mms-choklad-glasyr-dekoration

Har du ett enkelt favoritrecept som du brukar göra? Om du vill prova något nytt kan du köpa några godis som du väljer och lägga dem på kakan med hjälp av en koppling. Så du får en ny dessert utan att ändra receptet.