Hantverk med frigolitbollar – bra idéer för unga och gamla är enkla att implementera

Tillverkning med frigolitbollar erbjuder dig otroligt många möjligheter att skapa förtrollande och unika mästerverk med liten ansträngning. Frigolit som material är lätt som en fjäder och kan formas på praktiskt taget alla sätt och bearbetas på olika sätt. Från glittrande julbollar till djurfigurer till discokulor, du kan göra massor av fantastiska föremål. Låt dig inspireras av våra idéer!

tinker med frigolitbollar höst-dekoration-guld-silver-tinker

Hantverk med frigolitbollar – vad man ska se upp för

papper-tråd-tinker-dekoration-ornament

Tinkering med frigolitbollar är barnspel, men det är några saker du måste tänka på när du hanterar detta material. Om du limmar frigolit kan du arbeta med speciallim för frigolit, med hantverkslim, silikonlim eller trälim. Lösningsmedelsbaserade lim är därför inte lämpliga. Frigolit är inte värmebeständigt och börjar mjukna vid höga temperaturer. Detta skapar ångor som inte ska inandas. Du kan dock använda en lågtemperaturpistol för att limma. Om du vill måla frigolitkulan bör du avstå från att använda lösningsmedelsbaserade färger. Du är välkommen att använda akrylfärger, guld- och silverlack för dekorationen.

Hantverk med frigolitbollar – vad kan du göra med dem

lim-frigolit-boll-papper-tråd-tinker

Om du undrar vad du egentligen kan göra med frigolitbollar kan du till exempel göra vackra dekorativa bollar med olika tekniker. Designalternativen är nästan oändliga. Om du vill skapa en dekorativ boll med ett naturligt utseende kan du linda den vita bollen med pappersrullar. För tråden behöver du sidor från en gammal tidning eller tidning. Rulla ihop några sidor och vrid ihop det hela. Du kan läsa här hur du fortfarande kan göra rollerna. Applicera limmet på frigolitbollen och täck bollen med tråden. Limma papperstråden i en spiralform tills du har lindat bollen helt. Gör ett litet hål i bollen och lägg en droppe lim och strängen i den. Risnålar är också mycket lämpliga för att fästa snöret. Du kan använda samma teknik med resterna av tyg och skapa färgglada bollar med den.

Gör dekorativa bollar av frigolit 

jul-frigolit-boll-tinker-ornament

Om du vill ha mer glans i dekorationen kan du använda olika pärlor, plug-in ornament, paljetter och strass. Det finns inga gränser för din fantasi när det gäller dekoration. Mosaikstenar i din favoritfärg förvandlar den vita frigolitbollen till en attraktiv och underbart glittrande dekorativ boll. Om du vill ge bollen vissa mönster är det vettigt att måla stenarnas gång i förväg.

Hantverk med frigolitbollar till jul – vackra hantverksidéer för vuxna & Små

Gör en rolig snögubbe – 12 bra idéer för vinterdekorationer

Hantverksidéer för jul – design julgransbollar

gran-prydnader-dekoration-glitter

Applicera limet och placera de valda mosaikstenarna bredvid varandra. Lägg ett träspett genom bollen, där du senare kan dra ett fint organzaband genom det. Om du inte vill täcka hela bollen med dekorativa stenar kan du applicera mosaikmassa. Beroende på mönster, färg och design kan du använda de självgjorda bollarna som dekorationer vid olika tillfällen. Sådana glamourbollar är till exempel vackra prydnader till julgranen.

tumsticks-guld-koppar-bord dekorationsbollar

Om du vill sätta accenter i guld, silver eller koppar i din lägenhet kan du efterlikna detta fantastiska, enkla och mycket effektiva hantverksprojekt hemma. Få bollar och tumknappar i olika storlekar i önskad färg. Sätt tummarna på bollen, om möjligt utan avstånd mellan dem. Börja från mitten av sfären och arbeta dig runt ekvatorn. För en boll med en diameter på 8 cm behöver du cirka 100 tummar. Utan tvekan en elegant bordsdekoration.

Tillverkning med frigolitbollar och tyg

prydnader-gran-träd-tyg-tinker

Du kan också dekorera en frigolitboll med tyg. Klipp ut flera rutor av samma storlek från ett gammalt tygstycke. Använd ett präglingsverktyg eller en penna och tryck in tyget mitt i bollen. Ju större boll, desto större tygstycken måste vara. Upprepa samma sak tills hela frigolitbollen inte är täckt. En stor prydnad är klar med lite tid och materialförbrukning.

Tillverkning med frigolit till jul

tyg-frigolit-tinker-jul

En annan enkel teknik för att göra styrofoambollarna till vackra smycken visas på bilden ovan. Här lindades mindre frigolitbollar in i tyg och knöts ihop som ett paket. Vad tycker du om en sådan julgran? Den monterades uteslutande från grenar och dekorerades med de självgjorda bollarna. Välj tyg med julmotiv – små granar, stjärnor eller snögubbar, se bra ut.

snöflinga-jul-dekoration-tinker-frigolit-boll

Du kan också skapa vackra bordsdekorationer till jul med olika utstansade motiv. Fina snöflingor ser bra ut på det festligt dekorerade bordet. Valet av motiv är naturligtvis helt upp till dig. En boll med pappersblommor eller fjärilar ser bara bedårande ut. Stansa ut de valda motiven och fäst dem på frigolitbollen med stift med ett dekorativt huvud efter eget val.

Designa en mossboll som dekoration

Bordsdekoration-frigolit-boll-mossa-pyssel

Om du vill skapa en rustik bordsdekoration kan du göra mossbollar själv. Med höstdekorationen eller som en naturlig dekoration för adventskransen ser du helt enkelt bra ut och tar in en bit natur i lägenheten. Ta en eller flera frigolitbollar, några lager mossa och tråd eller tråd. Lägg lim på bollen och täck bollen bit för bit med mossa. Du kan linda mossbitarna runt med tråd så att de fäster ordentligt. Så snart syroporbollen är helt täckt med mossa kan du ge den pricken över i: et med några pärlor, paljetter eller träpärlor.

Tinker med frigolitbollar på våren

vårbord-dekoration-tyg-blomma-frigolit-boll

Styrofoambollar kan också användas för att skapa vackra blomsterarrangemang på nolltid. Oavsett om du vill få en touch av vår och en solig atmosfär till din lägenhet med en blommig och färgstark dekoration eller om du vill designa ett elegant blommabordshjärta för ett speciellt tillfälle, ger blommor en dekoration som säkerställer något. En ros- eller blomsterboll är ett bra hantverksprojekt. Blombollar kan tillverkas av riktiga blommor, men de har en kort hållbarhet. Konstgjorda blommor är ett bra alternativ och ser inte mindre vackra ut än de riktiga blommorna. Stick helt enkelt alla blommor efter varandra i frigolitbollen nära varandra.

disco boll-frigolit-boll-cocktail-dekoration

Den enkla, vita frigolitbollen kan lika gärna förvandlas till mousserande diskobollar med hjälp av glitterpulver och paljetter. Om du vill överraska dina gäster med elegans och glamour på en fest kan du designa denna fantastiska cocktailrörare. Lägg först den lilla frigolitbollen på träspett och täck den helt med flytande lim. Strö sedan glitter över bollen eller vänd bollen direkt till färgat glitterpulver. Några små paljetter ger ytterligare färgspel.

Hantverk med frigolitbollar vid olika tillfällen

halloween ögonrengöringsrengöring

Du kan också göra hantverk med frigolitbollar vid olika tillfällen som Halloween. Gör Halloweenfesten till en oförglömlig upplevelse för dina gäster med en sådan bordsdekoration. De färgglada ögonbollarna är också fantastiska, läskiga giveaways. Välj ljusa färger för Halloween -ögonbollarna och dekorera dem enligt dina egna idéer. Enkelt att styra frigolitbollarna på träspett eller rörstädare.

Tinker färgstarkt solsystem med frigolitbollar

tinker-barn-planeter-färgade-frigolit-bollar

Om ditt barn är fascinerat av rymden kan pyssla med frigolitbollar vara en bra dekorationsidé för barnkammaren. Till exempel kan du designa ett helt planetsystem som skapar en galaktisk atmosfär och inbjuder ditt barn att drömma. För detta enkla hantverksprojekt behöver du nio frigolitbollar i olika storlekar. Notera de grova proportionerna på de enskilda planeterna och låt ditt barn måla dem i lämplig färg. För att hänga bollarna behöver du snöre och rispinnar. Häng sedan solen i mitten och häng resten av planeterna runt. Om du vill kan du ansluta planeterna med träspett.

Pokemon tinker med frigolitbollar

pokemon-frigolit-boll-barnfärg

Om ditt barn också är entusiastiskt över de söta Pokemons kan du enkelt efterlikna Taubsi eller Pikachu tillsammans. Lägg en frigolitboll på ett träspett så att ditt barn kan måla bollen runt omkring. Låt först ditt barn måla bollen med en svart linje med en vit prick. Lämna den ena halvan omålad och färga den andra halvan i rött. Du kan naturligtvis designa Pokeballs i olika färger efter behag. Nu måste Pokemons bara torka. Om barn är för otåliga kan du använda fönstret som hjälp. Var försiktig när du gör detta, eftersom luft som är för varm kommer att deformera bollen.

Djur pysslar med frigolitbollar med barn

tinker-barn-djur-spindel-frigolit

Du kan göra olika söta djur av frigolitbollar i bara några enkla steg. En söt spindel som du verkligen inte behöver vara rädd för är ett lämpligt hantverksprojekt även för de allra minsta. Stick hål på frigolitbollen på en träpinne och låt barnen måla den ljust. Medan bollarna torkar kan du använda piprensare för att skära åtta ben för varje spindel. Om du valde en mindre frigolitboll kan du bara klippa 6 ben för spindeln. Om färgen redan är torr kan du genomborra dina ben och limma på googly ögon. Nu kan barnen släppa ut ånga kreativt och böja sina spindelben. En liggande eller stående spindel kan uppstå från frigolitbollarna. De självgjorda spindlarna är inte bara perfekta för att spela. De är mycket lämpliga som Halloween -dekorationer. Du kan använda rester av tyg eller spets som spindelväv och hänga spindeln på den.

Frigolit-boll-djur-figurer-björnar

Hantverk med frigolitbollar ger dig otaliga möjligheter att designa figurer från djurvärlden. En björn är klar på nolltid. Allt du behöver är frigolitbollar i olika storlekar som du limer ihop och målar. Om du har kvar gammal ull och filtrester kan du göra en söt uggla av en frigolitboll. Skär ögonen, öronen, näbben och fötterna, linda bollen med ull och den fluffiga ugglan är klar.