Hantverk med värmeljus – enkla idéer för dekoration, presenter och upcycling

hantverk med värmeljus henna-målning-mönster-dekorera

Om du älskar det varma ljuset i de små telysarna och letar efter bra inspiration för ditt nästa hantverksprojekt, har vi samlat några bra idéer för dig i den här artikeln som är enkla att implementera och erbjuder en mycket rolig faktor. Tinkering med värmeljus är vanligtvis bara förknippat med minimal ansträngning och resultaten är ofta sanna konstverk. Vi har också bra förslag på hur du använder de tomma värmeljusfodralen igen.

Gör en vacker värmeljushållare själv

guld-telyshållare-former

Alla som vill njuta av den saftiga sken från telysarna vid varje tillfälle, vare sig det är att bara koppla av efter en hård dag eller skapa en romantisk atmosfär, har förmodligen redan tänkt på var de ska sätta telysorna. Värmeljushållare erbjuder inte bara en säker plats att bränna ljusen på, utan kan också vara ett bra dekorativt element. Vårt värmeljusprojekt är mycket lämpligt för både vuxna och barn.

lera-värmeljus-hållare-gör-själv

En perfekt aktivitet för dina barn är att skapa med lera. Du kommer att älska att forma leran med dina händer och släppa ut kreativt. Först bildas en knytnäve av boll av självtorkande lera. Den trycks försiktigt platt med handflatorna. Nu kan ditt barn enkelt skjuta in värmeljuset i mitten av leran. Detta kommer att skapa ett hål som kommer att vara hållaren för laddningsljuset.

lykta-värmeljus-dekorera-washi-tejp

Slutligen måste du ge den hemlagade ljusstaken den form du vill ha. En abstrakt form ser lika vacker ut som en stjärnformad värmeljushållare. Du kan också göra värmeljushållaren av salt deg. Du kan sedan dekorera hållaren med akrylfärg som du vill. Om du vill göra en hållare för tebelysning finns det naturligtvis andra designalternativ att välja mellan. Till exempel kan du göra en glaslykta. Tänk först på ett färgkoncept där du orienterar dig till inredningsstilen och önskad atmosfär. Doppa en tom syltburk i önskad färg eller häll färgen direkt i burken. Flytta försiktigt lyktan fram och tillbaka tills du får en fin färgprov.

Dekorera telys och skapa fantastiska dekorationer

värmeljus-tinker-glitter-dekorera

När du gör hantverk med telys har du förmodligen redan tänkt på hur du ska försköna de grå aluminiumskydden. En enkel dekoration för dina telys skulle vara glitterpulver. Täck telyset med limet och rulla helt enkelt telyset i glitteret. Placerade i en original lykta eller helt enkelt lös, kommer telysarna att glittra charmigt.

washi-tejp-höst-dekorera-telys

Om det går snabbt kan du göra en stor, färgstark dekoration själv av de monotona värmeljusen. Förutom telysningarna behöver du också washi -tejp i en favoritfärg. Täck helt enkelt de små aluminiumskålarna på ljusstegen med washi -tejpen och dekorera festbordet eller var som helst du vill lägga till färg och stora ljusa accenter i din lägenhet.

gåvor-tinker-värmeljus-washi-tejp

Om du vill göra vackra, små presenter med telys kan den färgglada washi -tejpen också tjäna dig bra. Dekorera rechaud -ljusen med den fantastiska japanska tejpen. Kanske välja olika mönster och kombinera färger från samma färgfamilj eller skapa bra accenter med kontrasterande färger. Förpackade i en organzapåse är telysorna en kärleksfull och attraktiv present.

måla-henna-färg-värmeljus

Du kan göra hantverk med telys vid olika festliga tillfällen. Om du till exempel vill trolla fram en unik dekoration till jul kan du förvandla de vanliga vita telysarna till äkta mästerverk. Med de handmålade henna-värmeljusen kommer du utan tvekan att bli förvånad. Du kan göra henna -pinnarna av en matsked henna, 1 tesked socker och vatten. Fyll sedan den geliknande massan i en henna- eller henna-applikatorflaska och applicera önskade mönster. När henna har torkat, försegla mönstren med servettlim.

Tinkering med elektriska telys

papper-rep-glitter-värmeljus-tinker

När du pysslar med tebelysning kan du också använda elektriska telys. Du kan använda dessa var som helst utan att tveka. Till exempel, om du vill göra hantverk med barn till jul, kan du använda elektriska telys för att skapa små, dekorativa julgranar. Så ditt barn kan dunka papperstråd i pasta och linda tråden runt en trattform täckt med folie. Lim kan också appliceras på ett enkelt pappersark och sedan dekoreras med strass.

julgran-lera-värmeljus-pinecone

De självgjorda julgranarna lyser snabbt i ett festligt ljus och framkallar en magisk atmosfär, precis som det ska vara vid jul. Du kan designa glödande granar från olika material. Låt din fantasi springa vilt och skapa leder som är upplysta inuti av de elektriska telysarna. Lera och papper är lätta att använda och mycket lämpliga för hantverksprojekt med barn.

telys-elektriska-halloween-pinpong-bollar

Om du vill göra dekorationer eller små giveaways med barnen till Halloween från värmeljus kan du enkelt efterlikna dessa glödande halloweenbollar hemma. För detta behöver du pinpongbollar, som barnen målar med roliga och skrämmande ansikten till hjärtat. Innan du gör detta, gör små hål i bollarna så att elden till det elektriska telyset passar in i dem.

Tillverkning med tomma värmeljus

Lollipop-tealight-covers-tomma-socker

Stora saker kan också pysslas med tomma värmeljus. Ett bra sätt att återanvända de brända värmeljusen skulle vara att göra läckra slickepinnar för barn i de tomma värmeljusfodralen. Först och främst måste de tomma höljena rengöras ordentligt i kokande vatten. Gör sedan en liten slits i omslaget, där du sedan sätter in slickepinnan. Nu kan du skapa sockermassan. Lägg 250 g socker i pannan, tillsätt sedan 1 matsked strösocker och 6 matskedar äppeljuice. Smält sockret och häll det i formarna. Om du slutligen häller blandningen i de rengjorda värmeljuskåporna får du läckra slickepinnar i perfekt rund form.

telysskydd återvinning stjärnsmycken

Istället för att slänga de tomma värmeljuskåporna kan du enkelt förvandla dem till fantastiska smycken till ditt julgran på nolltid. När du har tagit bort alla rester av vaxljus, linda kanten på värmeljuskåpan vertikalt. Det ska vara lika avstånd. Tryck ner värmeljuset med handen och använd saxen för att forma stjärntopparna. Slutligen kan du gravera ett intressant mönster i stjärnan på baksidan. Du kan prägla mönstren med en sticknål eller penna. Trä bara ut stjärnorna ur värmeljusen och häng upp dem.

värmeljus-cd-värmeljus-omslag-ark

Om du vill göra värmeljushållare kan du också skapa en av tomma värmeljuskåpor. För den vackra lotusblommans form måste du först vika varje lock mot mitten så att en bladform skapas. Rulla ärmarna platt med kavel. Ta en gammal CD och limma arken i önskad form med den heta limpistolen.