Återvinning av hantverk med gamla böcker – 17 fantastiska idéer

Återvinna hantverk böcker-succulenter-planter-kreativ-idé

Alla har vi gamla böcker, lästa eller oanvända, som ligger någonstans i vårt hem och tar upp det tillgängliga lagringsutrymmet. I de flesta fall är de till och med bortglömda och kastas efter ett tag i papperskorgen. I dagens artikel presenterar vi några kreativa idéer för Återvinna hantverk med gamla böcker som förvandlar dem till användbara föremål eller vackra dekorationer.

Kreativt återvinningshantverk – en vägghylla gjord av gamla böcker

Återvinna hantverk gamla-böcker-trälister-hylla-gör-det-själv-cykla

Gamla böcker med tecken på användning har ett speciellt utseende som passar perfekt med lägenheter som är inredda i klassisk eller lantlig stil. En trevlig och användbar upcyclingidé för sådana böcker är att göra en vägghylla för vardagsrummet eller sovrummet. En trälist limmas mellan böckerna för att hålla dem horisontellt bredvid varandra. Konstruktionen fästs sedan på hyllstöd och dekoreras efter önskemål. Du hittar fullständiga instruktioner i slutet av artikeln.

Gör en elegant lampa från återvinning

Återvinning hantverk idéer-upcycling-bok stack-lampa-lampskärm

I de flesta urbana lägenheter finns det aldrig tillräckligt med förvaringsutrymme för alla boendes tillhörigheter. Om du inte har ett hemmabibliotek eller en bokhylla i ditt hem ska du definitivt inte slänga de oanvända böckerna. Med denna kreativa idé kan du konvertera böckerna till en elegant lampa och dra nytta av den.

Tinkerlampa från böcker – instruktioner

Återvinna hantverk bok stack-lampa-gör-det-själv-instruktioner

Beroende på storleken på din lampa behöver du några inbundna böcker som antingen har en liknande färgpalett eller kan skapa en färgglad bunt med böcker. Du behöver också en lamphållare med kabel, lampskärm, borr, skärare, skruvar och skruvmejsel. Du kan använda den färdiga lampan som golvlampa eller sänglampa.

Gör ett gömställ för personliga effekter från återvinning

Återvinna hantverk gammalbok-dolda-värdesaker-gör-själv

Bor du i en delad lägenhet eller bara vill hålla några personliga tillhörigheter borta från nyfikna ögon, då är det dags för ett DIY -projekt. Ta en gammal tjock bok med inbunden, klipp sidorna i mitten med en hantverkskniv och ditt gömställe är klart.

Hur kan du göra en smyckeskrin av en gammal bok??

återvinning-tinker-smycken-låda-gamla-bok-klipp-ut-bok-sidor

Återvinning av hantverk erbjuder många möjligheter för dina gamla föremål. En gammal bok kan till exempel användas inte bara som gömställ, utan också som smyckeskrin. Du ska helt enkelt klippa ut några fack från boksidorna och dekorera lådan som du vill. Upcycling låter dig leva grönare genom att återanvända gamla saker istället för att köpa nya.

Återvinna hantverk – gör en modern koppling själv

återvinning-pyssel-idé-gammal-bok-koppling-väska-elegant-färgstark

Vill du alltid ha snygga tillbehör och sticka ut från resten? Med en fashionabel kopplingsväska från en gammal bok kan du se elegant ut utan att spendera mycket pengar i varuhuset. Bokomslaget kan utformas på alla sätt, beroende på dina preferenser. I slutet av artikeln kan du ta reda på hur du gör kopplingen från återvinning.

Idéer för gamla böcker – ett bestickställ för köket

återvinning-tinker-bok-upcycling-idé-bestick behållare-kök

Återvinning av hantverk skapar användbara saker för varje rum i hemmet. Till exempel kan du använda en oanvänd kokbok för att göra ett bestickställ för köket, som imponerar med sitt utseende och kan användas i vardagen.

Gör en dörrkrans av återvinning

återvinning-tinker-krans-gör-det-själv-gammal-bok-sida-tegel-vägg

Att cykla upp en enda gammal bok kan resultera i en stor dörrkrans för dekoration. Boksidorna används för detta ändamål, där de formas till rullar eller andra godtyckliga former och limmas ihop.

DIY sylåda gjord av ett bokomslag

återvinning-tinker-sy-box-bokomslag-sy tråd-knappar-mätare mått

Gamla böcker är perfekta för återvinning av lådor och behållare. Du kan snabbt och enkelt göra en sylåda själv av ett bokomslag. Först ska boksidorna tas bort från inbunden och sedan fästs delar av plast eller kartong på plats med ett varmt lim. Du kan också använda lådan för olika ändamål.

Återvinna hantverk med gamla böcker – få en smartphone att stå själv

återvinning-pyssel-smartphone-iphone-stå-gamla-böcker-upcycling

Återvinning av gamla böcker kan också användas med den nya tekniken. Upcycling -idén som visas omvandlar en bunt böcker till ett iPhone -stativ för laddning. Hål görs i böckerna och laddningskabeln dras genom dem.

Att göra ljuskronor av boksidor – två återvinningsidéer

återvinning-pyssla-upcycling-idéer-böcker-bok-sida-lampor

Boksidor kan användas för att göra eleganta dekorationer för olika ändamål. Du kan krydda en ful kabel och den vanliga lampskärmen med återvinning genom att klippa ut boksidorna i valfri form och dekorera önskat område med dem. Observera dock att ljuset från lampskärmen kommer att dämpas på detta sätt.

Gör presentpåsar av återvinning

återvinning-tinker-presentpåsar-bok-sidor-gör-det-själv-deco

Om du har en fest med presenter till gästerna, bör du tänka på förpackningar. För miljöns skull kan du göra små presentpåsar av gamla boksidor istället för att köpa dem. Välj böcker utan bilder så att du kan dekorera påsarna själv.

Gör pappersblommor själv från gamla boksidor

återvinning-pyssla-upcycling-böcker-bok-sidor-papper-blommor-bukett

Idéerna för hantverk med papper är många och passar även för hantverk med barn. Eftersom sidorna i den gamla boken också är papper kan de användas istället för köpt papper. Att återvinna hantverk med boksidor skapar till exempel vackra pappersblommor och buketter som är en bra dekorationsidé för hemmet.

Upcycling idéer för böcker – att göra återvinningsdekorationer

återvinning-pyssel-deco-idé-dekorativa-fågelmatarböcker

Kreativa dekorationer för huset och trädgården kan göras enkelt och billigt från återvinning. Dessa fina fågelhus är gjorda av begagnade böcker men ser elegant ut. En länk till instruktionerna hittar du nedan.

Fågelmatare som återvinningsdekoration för ditt hem

återvinning-pyssel-fågelmatare-mossa-pyssla-idé-gamla-böcker

För att skapa ett litet hus är en inbunden bok perfekt för att utforma taket. Fågelhuset kan dekoreras med alla tillgängliga material och användas som dekoration i vardagsrummet eller barnrummet.

Återvinningsidé med boksidor som dekoration

återvinning-pyssel-bok-sidor-målning-bliderframe-göra-deco-idé

Om du har en konstnärlig talang kan du använda gamla boksidor istället för tomma pappersark. Du kan sedan placera ritningarna i bildramar eller använda bokomslaget som en ram.

Gör gratulationskort själv från gamla böcker

återvinning-pyssla-gratulationskort-kuvert-dekorera boksidor

Dekorationen av gratulationskort och kuvert introducerar en annan användning av boksidorna. Låt din kreativitet gå fri och dekorera inbjudningarna till nästa fest eller barns födelsedagsfest med sidor från en gammal bok.

Gör dekorativa vaser från återvinning

återvinning-pyssel-idéer-gamla-böcker-upcycling-vaser-bok-sidor

Med en enkel metod kan intressanta blomvaser tillverkas av böcker och boksidor. Dessa pappersvaser är dock endast lämpliga som dekoration eller för torra eller konstgjorda blommor.

Gör dekorativa bokstäver från rullade boksidor

återvinna-pyssla-bok-sidor-vända-bokstäver-dekor-gör

Gillar du de dekorativa bokstäverna och vill dekorera en vägg med dem? Använd denna fantastiska uppgraderingsidé för gamla böcker för att göra dem själv. Allt du behöver göra är att klippa ut bokstäverna från kartong, limma boksidorna till dem och din väggdekoration är klar.

* Kompletta instruktioner för vägghyllan finns  här.

* Gör en kopplingsväska av återvunna böcker – instruktioner.

* Komplett guide för återvinning av tinkering fågelmatare här.

* Dekorativa vaser instruktioner i länk.