Vad kan man göra mot flygande hår? Enkla tips och tricks för laddat hår

Vad man ska göra mot flygande hår - tips om vård med mera

Speciellt kvinnor med mycket tunt hår känner till problemet – ditt hår stannar bokstavligen igen. Detta fysiska naturliga skådespel förekommer särskilt färskt efter tvätt och föntorkning. Vissa människor är mer bekanta med problemet från höst och vinter, medan andra får laddat hår från vissa kläder. Oroa dig inte, det finns en hel del saker du kan göra för att förhindra det. I dagens artikel vill vi dela med oss ​​av några användbara tips och tricks för att äntligen tämja håret och förhindra flyktigt hår.

Hur laddas håret??

Flygande hår på tunt och fint hår förekommer särskilt på vintern

Som nämnts tidigare är detta otäcka fenomen enkel fysik. På hösten och vintern är det mer troligt att håret laddas, för då är luften torrare och vi kan inte släppa den här laddningen via fuktigheten som vanligt. Istället samlas den på kroppen och i håret, vilket får den senare att “flyga”. Eftersom de stöter bort från kroppen som en magnet och håret står på spetsen.

Vad man ska göra med flygande hår?

Du kan undvika statisk elektricitet i håret med dessa tips

Men även om statiskt hår är något naturligt är det fortfarande ganska irriterande. Så vad kan du göra med flygt hår? Olika åtgärder, som vi har listat nedan, hjälper här. Om du har fint hår och därför är mer benägen för elektrisk laddning eller elektriskt hår kan du testa dem och se vad som fungerar bäst för dig när du vill tämja flyktigt hår.

1. Undvik flyktigt hår med tillräckligt med fukt

Återfuktande schampon hjälper till att bekämpa flyktigt hår och ger näring åt håret

Så huvudorsaken till elektriska laddningar i håret är torrhet och särskilt torr luft. Detta inkluderar också den torra uppvärmningsluften, varför höst- och vintermånaderna representerar höjdpunkten för elektriskt laddat hår. Så det är bara logiskt att tillräckligt med fukt kan arbeta mot tunt, flygande hår. Det är bäst att använda ett schampo som har återfuktande ingredienser i kampen mot flyktigt hår. Sådana ingredienser är till exempel moringa eller det mycket använda extraktet av röda alger.

Om du har torrt hår, glöm inte balsam och intensiv hårbehandling en gång i veckan. Ett extra tips om ämnet fukt, som du också kan använda när du är på språng, är att fukta händerna och sedan köra håret med ett litet avstånd. Den statiska laddningen i håret försvinner genom denna fukt. Du kommer omedelbart att märka hur de utskjutande håren faller ner igen.

2. Undvik föntorkning

Låt håret lufttorka mot flygande hår

Det är bäst att låta håret torka naturligt. Detta tar längre tid, men är mycket bättre för håret, eftersom det inte bara torkar ut, utan också kan absorbera fukt från att tvätta håret. I stället gör den heta luften ditt hår, som redan är torrt, ännu torrare och mer stressat. Istället för en handduk kan du också torka håret med en bomullströja, som absorberar fukt snabbare och bättre. Det finns också speciella mikrofiber -turbaner för detta ändamål. Om du har bråttom och behöver föna, glöm inte värmeskyddssprayen! Denna praktiska produkt är perfekt mot flygande hår eftersom den ger håret fukt.

3. Torka håret med rätt hårtork

En hårtork med joner hjälper mot flygande hår

Särskilt under den kalla årstiden vill du inte nödvändigtvis låta håret torka i luften, för å ena sidan tar det mer tid och å andra sidan vill du förhindra förkylning. Så du använder hårtork för att spara tid. Nu är du säker på att du har fastställt att ditt hår trots allt kommer att torka ut igen? Och du har också rätt. Men inte bara denna typ av torkning av håret leder till flyktigt hår. Om du får flyga hårstrån efter föntorkning använder du förmodligen fel hårtork, helt enkelt. Vi rekommenderar en jontork, som fungerar mot de laddade partiklarna och som också torkar håret snabbare. Det betyder att de också tappar mindre fukt. Slutligen bör du föna håret bra igen med den kalla inställningen.

4. Kamma håret ordentligt

Använd en träkam istället för en plastborste

Du kan förhindra uppbyggnad av statisk elektricitet genom att också använda rätt kam. Detta bör vara av trä och ha breda tänder. En borste rekommenderas inte. Orsakerna listas snabbt: Å ena sidan är trä ett material som genererar mindre elektriska laddningar än till exempel metall eller plast. Detta beror på att det är mindre friktion vid kamning med trä. De breda tapparna har också samma effekt, medan borstens många smala borst skapar mer friktion och därmed laddar håret. Resultatet är flyktigt hår.

Naturliga hårborstar tillför inte extra kostnad för håret

Extra tips: Vill du inte dela med din älskade pensel eller är det lättare att borsta än att kamma? Då kan du använda ett enkelt knep för att undvika eller åtminstone minska flyktigt hår: Ta en tunn pappersduk eller kosmetisk vävnad och stick borsten genom att duken täcker borsten. Även om du gör det här tricket bör du åtminstone använda en naturlig hårborste.

5. Konditionera håret med oljor

Rätt hårvård med olja som spets mot flygande och laddat hår

Om du inte kan undvika att föna, kan du också använda en närande hårolja förutom värmesprayen. Slutligen, arbeta in det i håret eller kör dina oljade händer över ditt hår. Men var försiktig så att du inte använder för mycket olja, annars ser håret fett ut. Alternativt kan du också använda en anti-frizz spray mot flygande hår, men den används på fortfarande fuktigt hår och är därför ganska opraktiskt efter föning eller på språng. Om möjligt, bara dämpa en borste och använd den på håret genom att borsta den. Arbeta sedan i Anti Frizz Spray så får du skydd mot flygande hår i 24 timmar. För övrigt har en hårspray också samma effekt, men inte under samma längd.

6. Behandla kläder istället för hår

Du kan också använda en spray för att behandla och släppa ut kläderna

Om du har en eller flera kläder som särskilt orsakar flygt hår kan du också behandla dessa. Detta är mindre tidskrävande än att behandla håret och är mycket lämpligt som en sista-minuten-variant. Det betyder naturligtvis inte att du bör missa rätt fuktgivande hårvård! Du kan behandla klädesplagg med en speciell spray som tar bort statisk laddning. En ytterligare pluspunkt är att sprayen också luktar gott.

7. Tips för på språng

Tips om du är på väg mot flygande hår - en torkduk eller våtservett

Trots de många vårdtipsen för torrt och löst hår kan det hända att håret plötsligt sticker ut igen. I sådana fall kan du använda ett enkelt torkduk eller en babyhandduk. Se bara till att du alltid har några i handväskan. Du gnider håret med en trasa och laddningen försvinner. Babytorken återfuktar också håret och förhindrar att det laddas upp ett tag. En extra bonus är att ditt hår får lite glans och ser ännu vackrare ut. Ansiktsvävnaden som nämns ovan är också en bra hjälpare i en nödsituation och stryks helt enkelt över håret.

Har du inget av dessa verktyg till hands? Kanske finns det en chans att du har en handkräm (eller annan grädde) i fickan, särskilt på vintern. Använd den sedan! Applicera helt enkelt grädde på händerna som vanligt. Så snart du känner bara en liten film, gnugga händerna över håret. Verkligen praktiskt, eller hur?