Att odla grönsaker på balkongen – vilka grönsaker passar?

Grönsaker på balkongen-odla lämpliga sorter-tips plats

Tyvärr är inte alla en lycklig trädgårdsägare. Men även en vind- och regnskyddad balkong kan enkelt förvandlas till en blommande miniträdgård. Balkongen erbjuder tillräckligt med utrymme för att odla grönsaker på olika nivåer. Vilka är grönsakerna för balkongen och terrassen som ger lika många skördar som i trädgården? Här ger vi dig några tips om hur du växer Grönsaker på balkongen.

Plantera grönsaker på balkongen eller terrassen

Grönsaker på balkongen örtsallad tomat gurka trädgård

Så att ditt kök levereras med färska ingredienser så länge som möjligt, gör inte utan balkongrädgården! Först och främst måste balkongens läge beaktas. Södra, sydöstra och sydvästra platser rekommenderas. Balkongen ska vara tillräckligt lugn, men också tillåta tillräckligt med luftbyte. För odling av Grönsaker på balkongen Både blomkrukor och planteringar är lämpliga.

Lämpliga grönsaker för odling på balkongen: tomater

röda körsbärstomater odling kruka-hink balkong grönsaksplantering

När det gäller balkongträdgårdar är tomater viktiga! Växter som behöver värme är förmodligen den mest populära kulturen och kräver lite vård. De kan planteras i en balkonglåda eller i en kruka som en hängande växt. Lägg krukorna med tomater på en solig plats. För att vara mogen och full av smak behöver tomater gott om sol och bra vattning.

Växande grönsaker på balkongen eller terrassen: gurkor

Odla gurkor på balkongen Trädgårdskrukor Skopstipp Trädgårdsskötsel

Den andra platsen för popularitet som balkongväxt tas av gurkor. De behöver värme, sol och vattning, annars smakar de bittert. Gurkor kan odlas antingen i krukor eller badkar från mitten av maj.

Växande frukt och grönsaker på balkongen: aubergine

Aubergine Växande Planterings-Balkong Växter Grönsaks-lämpliga Krukväxter

Äggplanter är en av de krävande nattskärmsfamiljerna. Äggplanter odlas först efter mitten av maj. De kan bara planteras i krukor eller badkar.

Odla paprika och varm paprika själv

Paprika Peperoni Flowerpot Planter Växande grönsaker Tips-Växtförädling

En annan populär grönsak är paprika. Liksom gurkorna planteras den från mitten och behöver mycket sol. Paprika, pepperoni och peppercini sorter kan enkelt odlas i en låda eller ett badkar på balkongen. Precis som med tomaterna måste fröna odlas i groddlådor i det varma i lägenheten i mellan 14 och 20 dagar.

Zucchini på din egen balkong

Trädgård balkong-växande zucchinitips-krukväxter-låda

Zuccini är också bra för balkongträdgården. Den odlas i krukor eller hinkar.

Odla eldböna

Eldbönor balkong terrass tips grönsaks trädgård

Eldbönor är nästan lika populära som att äta och odla dem. Grönsakssorten är mycket populär och kan också planteras på balkongen. Det tar lite plats och kan, liksom zuccini, odlas i krukor eller badkar.

Odla dina egna grönsaker till balkongen: sallad

Grön sallad, bladsallad, balkongkrukor, krukväxter - mini trädgårdsförökning

Naturligtvis ska sallad och sallad inte saknas på balkongen. Sallad odlas i en kruka eller hink.

Plantera rädisor

Radikala balkongkar badgårdsgrönsaker själv

På balkongen trivs rädisor också i balkonglådan, liksom i krukor eller hinkar. När man tar hand om dem är det viktigt att se till att de inte övervattnas, annars börjar de ruttna under marken.

Plantera grönsaker på balkongen – morötter

Morotssorter odlar tips om grönsaker på balkongen

Att odla läckra morötter till balkongen är också värt. En enkel trälåda eller en hink för balkongen och jorden räcker för att plantera morötterna. Kalltoleranta örter, kålrabba, vårlök, söt sockerärter etc. passar också till balkongträdgården.