Bygg en soptunna själv – billiga idéer för en trevligare trädgård

Bygg en soptunna själv 4-gångjärnsdörrar-integritetsstaket-grusbäddar

Du känner säkert till problemet att din trädgård ser snygg och välskött ut, för du har lagt ner så mycket tid och ansträngning på den, men då tittar du på de fula soptunnorna som stör harmonin i trädgården. Om du inte har plats för soptunnorna i garaget eller i skjulet kan du helt enkelt komma på ett annat sätt att dölja soptunnorna. Papperskorgen är ett bra alternativ. Den är tillgänglig redo att köpa, men idag ska vi visa dig hur du får en Bygg sopkärl själv och på så sätt kan du spara mycket pengar.

Bygg din egen soptunna av trä

Bygg skräpburkar själv foundation-halvcirkel-grus-platta-sekretess-staket-spaljé

Att bygga soptunnan själv är billigt. Om du vill bygga en soptunna själv billigt är troligen det bästa materialet. Man måste dock komma ihåg att virket måste vårdas för att kunna hålla länge. Men oavsett vilket material du använder kommer slutprodukten definitivt att vara billigare än en liknande som du köper färdig.

Bygg en soptunna själv – idéer att imitera

Bygg en sopkärl själv öppna-design-trä-lätt-DIY-projekt

Det är bäst att lämna några öppna utrymmen under konstruktionen så att luften också kan cirkulera inuti papperskorgen och obehagliga lukter kan minskas. Om du vill bygga en öppen soptunna själv kan du göra detta på olika sätt. Till exempel kan du designa dörrar som inte når taket i soptunnan om du bygger soptunnan själv.

Låt luften cirkulera

soptunna-box-bygg-själv-trä-lameller-sluttande-tak-regn-skydd

Alternativt är en sådan variant också lämplig om du vill bygga en öppen soptunna själv, där hela lådan är gjord av träskivor, som var och en är åtskilda. Detta skapar små luckor och luften kan cirkulera underbart igen. Dessutom har denna modell också ett högre och sluttande tak, vilket dessutom stöder den öppna designen.

Låda på golvnivå

soptunna-box-bygg-själv-lagring-utrymme-sopor-hus-skyddande-tak-planter-boxwood

Så att du enkelt kan dra ut papperskorgarna ur lådan och trycka in dem igen, rekommenderas att du bygger en soptunna själv som är så spolad mot golvet som möjligt. Å andra sidan rekommenderas också en upphöjd design, eftersom detta gör att fukt kan rinna av bättre och inte samlas under lådan och sedan skadar träet.

Höj lådan lite eller bygg en ramp

soptunna-låda-bygg-själv-blå-skandinavisk-stil-göra-skjul-terrass

Så om du föredrar att bygga upphöjda soptunna själv bör du antingen välja en variant som är så låg som möjligt. I exemplet ovan används enkla trälister för att lyfta lådan. Men du kan också fästa en liten ramp av betong eller trä, vilket gör det lättare att köra ut och stuva papperskorgen med hjälp av hjulen och gör att lyft är onödigt.

Bygg en soptunna i trä själv

Bygg en soptunna själv enkelt-idé-ram-ställningar-diy

För snygga och enkla modeller som denna behöver du inte ens monteringsanvisningar för papperskorgen. Även nybörjare har inga problem att implementera en sådan modell. Allt du behöver är några trälister och brädor, som du monterar ihop som visas. När du har byggt träramen själv lägger du till en dörr med gångjärn och lock.

Sopkärlshus av trä

Bygg sopkärl själv väggbeklädnad-natursten-fasad-hus-trädgård

Ju tjockare trä, desto stabilare blir lådan. Du behöver inte nödvändigtvis lägga till ett golv när du bygger en papperskorg själv. En trälist på baksidan och vid behov framtill räcker för att en liten modell ska skydda lådan från vridning. Du kan snabbt och enkelt bygga en dörr av träskivor enligt följande:

Bygg locket och dörren själv

Bygg skräpkassa själv liten-modell-hantverkare-hobby-trädgårdsmästare

Placera brädorna på golvet och mät önskat avstånd mellan brädorna. Dörren sträcker sig från botten till toppen av din träram. Skruva nu på en stång till höger och vänster, samt en diagonal för att fästa brädorna ihop. Se till att ingenting halkar när du bygger dörren till soptunnan själv.

Bygg papperskorgen själv

Bygg en soptunna själv 3 -ton bygginstruktioner - enkelt

På så sätt kan du sedan använda flera av lådorna för att själv bygga en papperskorg för 3 ton. Eftersom ett hushåll vanligtvis har minst en papperskorg, en för restavfall och gula påsar för plast, kan större lådor behövas. Du kan också samla glas i en fat och behöver därför en fjärde. Du bör överväga och planera detta innan du bygger soptunnan själv.

Locket till lådan

Bygg en soptunna själv, lock-chain-comfort-outdoor-lagringsutrymme

Inte bara dörren är nödvändig om du bygger soptunnan själv. Ett lock är också mycket användbart eftersom det gör det lättare att slänga skräp. Du behöver inte köra hela papperskorgen ur lådan varje gång. Du bör också fästa locket på behållaren på lådans lock med en kedja så att båda locken kan öppnas samtidigt.

Bygg soplådor själv med vikdörrar

bygga sopkärl själv små-soptunnor-moderna-vik-dörrar-grå-trä

Om du vill bygga en original soptunna själv kan du också designa sådana tilltalande vikdörrar istället för enkla dörrar. Detta är särskilt användbart när lådan är lite längre och rymmer mer än två ton. Skjutdörrar är också mycket lämpliga, särskilt i större sophus. Valet beror dock på hur mycket du vill investera.

Bygg din egen soptunna i metall

Bygg din egen soptunna med metall-stål-minimalistisk-trä-lamelldörr

Förutom trä är andra material också lämpliga för att bygga en soptunna. Till exempel kan du bygga en soptunna själv av rostfritt stål. Metallådan blir särskilt vacker när du kombinerar den med trädörrar, som på bilden ovan. Så du kan bygga en minimalistisk metallskräpbox själv, vilket blir ett blickfång i utomhusområdet.

Bygg din egen PVC -soptunna

Bygg sopkärl själv pvc-plast-billig-trädgårdsdesign

PVC är också ett bra alternativ om du vill köpa en färdig papperskorg. Materialet är väderbeständigt och kommer att hålla i många år utan särskild omsorg. Plast är också lätt att rengöra. Ovan kan du också se en annan bra idé för en ramp som gör det lättare att trycka in tunnorna i lådan. Om du vill bygga en soptunna i plast själv, leta efter lämpliga element i järnaffären.

Gör en soptunna själv för två ton

Bygg-det-själv-sopkärl-låda-2-dörr-lock-stuv-bort-korg

Detta stora sophus har ganska stora dörrar, vilket kan vara ganska irriterande för vissa, även om du faktiskt inte håller öppet länge. Alternativt, som redan nämnts, kan du istället designa vikdörrar eller förse varje halva med två dörrar vardera till vänster och höger om du bygger soptunnan själv för att spara utrymme. Det rundade locket är också värt att nämna.

Utforma ett sluttande lock

soptunna-låda-bygg-själv-lock-dörrar-trädgård-tillbehör-diy

Om soptunnan inte ligger under en baldakin utan något annat skydd, utan direkt i regnet, rekommenderar vi ett tak eller lock som är utformat snett om du bygger soptunnan själv. På så sätt kan vattnet rinna av utan problem och blir inte mättat med fukt, vilket med tiden skulle förstöra materialet.

Bitumensten för taket

soptunna-låda-bygg-själv-gångjärn-sopor-hus-idéer-trädgårdsdesign

Överväg också att investera i några bitumenbältros för att skydda locket från solen och fukt. Detta material valdes också för detta sophus. Taket är också utformat bredare än husets kontur och skyddar därmed också sidoväggarna. Facket har inget lock. Men den byggdes högre för att ge tillräckligt med utrymme för att öppna soptunnslocket i själva lådan.

Lådor för fem ton

soptunna-låda-bygg-själv-vägg-nisch-diy-idé-lock-träskivor

Dessa lådor designades ganska obetydligt. De ligger också nära vägen, det vill säga i slutet av fastigheten, vilket bekvämt förkortar vägen. Du kan skapa en sådan nisch med väggen, där du sedan placerar papperskorgarna efter att du har byggt en soptunna själv. Locket är bekvämt utrustade med gasfjädrar som bilar, vilket innebär att de kan stå upprätt.

Låda för soptunnor med planterat tak

soptunna-låda-bygg-själv-trä-lameller-växt-tak-lätt

Du kan anpassa lådan till din trädgård ännu bättre genom att gröna taket. För detta ändamål, designa en låda som du fyller med jord och designa sedan med växter du väljer. Om detta tak inte är för högt får du också en praktisk höjd säng på detta sätt, där det är särskilt lätt att arbeta. En trevlig idé som är värd att överväga om du vill bygga en soptunna själv.

Bygg en låda med fyra fack själv

Bygg din egen soptunna-låda-återvinning-plast-papper-tak-grön-klättring växter

Denna modell är också grön. Det finns olika sätt att designa en planterad låda. Du kan också bygga en soptunna med en planterare själv. Om du bara har en stor soptunna och samlar det resterande avfallet i mindre soptunnor, är denna originalmodell lämplig för att bygga din egen soptunnelåda, som har ena halvan för soptunnan och en hylla i den andra halvan.

Bygg med lock eller stängt tak?

soptunna-låda-bygg-själv-lameller-idé-rundat-tak-praktiskt taget-byggt

Denna soptunna är utan tvekan särskilt sympatisk på grund av den rundade designen. Detta är dock också ett tak som inte kan öppnas som ett lock. I vilken utsträckning detta är lämpligt för dig är upp till dig att bestämma. Tänk på vad som skulle vara den mest praktiska varianten för din trädgård och ditt antal ton.

Bygg sophus själv

soptunna-låda-bygga-din-gården-dekorera-säng-träd-kakel

Designa soptunnan så att den passar din smak och till och med förskönar trädgården. Detta är en stor fördel, särskilt på tomter där trädgården ligger på gatan, för att säkerställa estetik. Om du bygger soptunnan själv eller bygger en större sopkärna själv kan du välja en design som anpassar sig till husets.

Soptunna och låda i en

Bygg-det-själv-bygg-en-stor-skjul-trädgård-verktyg-bin-stuva bort

Vad sägs om att döda två fåglar i en smäll med soptunnan? Låter intressant eller? Du kan bygga soptunnan själv så att du också kan använda den som ett skjul samtidigt. Design helt enkelt den ena halvan för papperskorgen och utrusta den andra med hyllor och krokar för att förvara verktyg i.

Bygg en soptunna själv och använd nischer

soptunna-låda-bygg-din-egen-grund-betong-trä-pall-skjul-tak

Varje typ av nisch i huset eller andra strukturer i trädgården är lämplig för att installera en soptunna i den och därmed använda det fria och ganska opraktiska utrymmet. Så om du har ett visst område i trädgården som du inte riktigt vet vad du ska göra med kan det bli det perfekta området för att bygga en soptunna själv.

Bygg en soptunna själv – instruktioner för en öppen design

soptunna-låda-bygg-själv-instruktioner-beklädnad-nybörjare-lätt

Det är ännu snabbare och enklare om du bygger en soptunna som klär dig själv som är öppen på ena sidan. Du kan också använda dessa monteringsanvisningar för att bygga en soptunna själv för att bygga en hel låda. Byt bara ut den långa väggen mot dörrar, stäng även beklädnaden på tredje sidan och lägg eventuellt till ett tak.

Praktiska idéer

soptunna-låda-bygg-idéer-trä-hus-nummer-grus-golv

Ett bevis på att soptunnan kan integreras perfekt i trädgården är också exemplet på det första fotot ovan. Lådan ligger på gården, har en modern design och husnumret var också fäst vid den. Exemplet nedan visar en modell med lock och bredvid en variant utan lock. Alla modeller som du kan överväga om du vill bygga en soptunna själv.

Blomma låda på lådan

soptunna-låda-bygg-själv-höjd-säng-skördetröska-blommor-växt-tak

Här är ett annat exempel på hur du kan använda soptunnan för att gröna trädgården. Om din modell inte har ett lock, utan bara ett lock, placera eventuella lådor med blommor på eller bygg en lämplig låda med respektive dimensioner. Om du utformar sidoväggarna med ett galler av trälister kan du också låta lågklättrande växter växa upp på dem.

Bygg din egen soptunna med en öppen design

Sopkärl-låda-bygg-själv-öppen-skyddande-tak-tak-pallar-golvgenomsläpplig

Om design av dörrar är för komplex för dig eller om du helt enkelt inte tror att du behöver dem, kan du skapa en öppen design som den här. Den har ett tak och ett golv av pallar så att soptunnorna inte står direkt på golvet. Även här kan massor av andra trädgårdsredskap och föremål stuvas undan. Så tänk i förväg hur mycket utrymme du kommer att behöva och för vilket ändamål, innan du bygger skräpkassan själv.