Skapa ett sommarkontor och en arbetsplats på landsbygden

arbetsplats grön frilans bärbar datorbänk

Speciellt på sommaren är det svårt för många att titta utanför solen från kontoret och fortsätta arbeta med motivation. För egenföretagare och frilansare i synnerhet beror de hårda kontanterna på sommartid. Även på vintern och hösten lockar det mysiga, varma kontoret med en doftande varm kopp kaffe. Men när det är varmt, soligt och vänligt ute kan det en gång inbjudande kontoret bli en börda. Varför inte bara flytta utanför och helt omorganisera din arbetsdag? Arbeta mitt i grönskan på balkongen, terrassen eller i trädgården: Med några knep kan du skapa en underbar arbetsplats.

Grunderna för den gröna arbetsplatsen

arbetsplats-terrass-trädgård-paviljong-trämöbler

Om du letar efter rätt jobb utanför, bör du överväga några viktiga tips. Å ena sidan spelar solstrålning en avgörande roll och å andra sidan skydd mot vädret. Ett permanent tak på balkongen eller terrassen säkrar arbetsplatsen, så ingenting kan bli blött eller fuktigt.

En aspekt som inte bör underskattas är vinden, särskilt när dokument eller papper är utanför. Om du vill arbeta utomhus under sommaren bör du investera lika mycket på arbetsplatsen. Det finns nu intressanta erbjudanden online, till exempel på www.blitz-kredite.com. Först och främst skapar detta mer budget – till exempel för professionellt solskydd, en baldakin, ett massivt trägolv eller en integritetsskärm från grannarna.

Fokus för arbetet i Green Office

arbetsplats-terrass-sommar-bord-laptop-kaffe

Även på terrassen eller balkongen är studiens kontaktpunkt alltid bordet, som helst är tillverkat av naturligt trä. Vissa material, till exempel glas, kan bli mycket heta när de utsätts för intensivt solljus. Här är det vettigt att lägga en duk eller en kudde på materialet.

I princip bör mängden elektronik som krävs utanför huset minimeras. Det innebär att netbooks, bärbara datorer och smartphones kan sättas ihop snabbare på kvällen. Om bara en mycket liten balkong finns, rekommenderas utfällbara trädgårdsbord, som kan användas som tillfälliga arbetsplatser under dagen och sedan försvinna med ett klick om du vill. I princip är hela heminredning anpassa dig till din egen livsstil tack vare en skicklig kombination av färger, dekorationer och möbler.

beställa & Struktur på altan och balkong

arbetsplats-fri-trädgård-trälåda-beställ-vård

Om du vill hantera så lite som möjligt med strukturen och ordningen i efterhand bör du lita på en väl genomtänkt princip om hyllor och lådor från början. Trälådor är mycket på modet och finns nu begagnade till ett lågt pris. Dessa individuella möbler får ett mysigt, shabby chic -utseende. Brädorna och lådorna kan fästas med varandra med spik eller skruv eller staplas ovanpå varandra för att bilda en utomhushylla. Även enkla mobila behållare används på terrassen för att enkelt rymma dina egna arbetsmaterial.

Idag är möbler flexibla och inriktade på sina ägare och deras levnadsförhållanden. I nästa ögonblick blir en hylla ett bord eller bänk. Om du förlitar dig på multifunktionella möbler utanför hemmet behöver du bara några komponenter för att skapa en fullt fungerande studie.

Dessutom, till exempel baserat på Feng Shui, kan vissa färgkombinationer som är associerade med kardinalpunkter och element användas i huset, på terrassen och i trädgården för att säkerställa harmoni.

Slappna av på terrassen

arbete-trädgård-terrass-relax-zon-soffa-trä

Om du vill ta en paus på särskilt varma dagar, bör du planera en liten relaxavdelning med ett reflexområde. Hängmattor, solstolar, gungor och solstolar erbjuder gott om möjligheter för en liten tupplur i skuggan och mer energi för resten av dagen. I synnerhet skapar kuddar, textilier, små miniatyr fontäner och naturliga dekorationer en lugn och lugnande atmosfär här. För många är eftermiddagen på terrassen synonymt med en kort paus, eftersom du kan slippa liv och rörelse och ständiga utmaningar i vardagen.

Växter, sekretessskärmar och en miniköksträdgård

Växter, blommor och nyttiga växter hittar en plats även på minsta balkong och utstrålar en lugn och samtidigt lugnande atmosfär. Upphöjda sängar och balkongbäddar innehåller minitomater, söta gurkor, paprika, chili samt kulinariska örter. Detta ger varje balkong och grön arbetsplats ett karakteristiskt ansikte.

solskydd & UV-skydd

arbetsplats-utanför-trädgård-solskydd-solskydd

Ljusförhållandena och solstrålningen kan inte heller försummas, vilket kan vara mycket påfrestande inte bara för huden utan också för ögonen. Även om arbetsplatsen skulle vara i en ljuspunkt, till exempel, skapar en sekretessskärm gjord av växter eller ett mörkare skugga segel UV-säkra förhållanden. Det bör inte försummas att en viss mängd UV -strålning lyser genom ens ett solsegel eller ett parasoll. Det säkraste skyddet mot solen är bara ett genomgående tak av ogenomträngligt material.

Kombinerar terrassen inte bara ett arbetsområde, utan också en vila och relaxavdelning som används på kvällen för ett möte eller en grill? Då spelar effektiv utomhusbelysning också en roll. Särskilt indirekt belysning garanterar en riktig känsla av välbefinnande.

basilika-växt-kruka-myggavvisande-terrass-glaslyktor

Ändå lockar ljus i mörkret också mygg. Det finns nu ett antal effektiva huskurer, till exempel citronsaft eller örter som timjan, som försiktigt värms upp och sedan släpper ut sina eteriska oljor. Lök, gräslök, vitlök och lavendel i torkad form är ett riktigt myggmedel. Dessa fynd flyter direkt in i plantering av terrassen, så att myggor naturligt håller sig borta från den gröna arbetsplatsen.

Grönt må-bra-område i de minsta utrymmena

Alla som förlitar sig på en snygg och effektiv struktur från början och har samordnat de enskilda komponenterna kommer också att vara fullt motiverade i det gröna rummet på sommaren. Vilken bättre idé än att göra det irriterande pappersarbetet utanför de stängda fyra väggarna? Den nuvarande trenden inkluderar gröna sekretessskärmar, högbäddar, miniatyrgrödor samt dekorationer gjorda av naturmaterial som skapar en riktig må-bra-atmosfär.

arbetsplats-fri-grön-sekretess-skärm-trä-bord-bärbar dator

Bildkällor: Pixabay.com © Comfreak, © ljlabarthe, © Felix_Broennimann, © pexels, © lizski, © Katelina, © cocoparisienne