Arganöljyn 10 yksinkertaista mutta hämmästyttävää hyötyä iholle ja kasvoille!

Arganöljy, jota usein kutsutaan ”nestemäiseksi kullaksi”, on luonnonmukainen tuote, joka uutetaan arganhedelmien ytimistä. Tämä arganhedelmä löytyy arganipuusta, joka kasvaa lähes yksinomaan Lounais -Marokossa. Siksi tätä öljyä kutsutaan myös nimellä Marokon arganöljy. Arganöljyä esiintyy pääasiassa kahdessa muodossa: syötäväksi tarkoitettu arganöljy, joka uutetaan paahdetuista argansiemenistä, ja toinen on kosmeettinen arganöljy, joka uutetaan paahtamattomista siemenistä. Kosmeettinen arganöljy on tarkoitettu levitettäväksi suoraan iholle tai hiuksiin hyötyäkseen. Perinteisesti marokkolaiset käyttävät arganöljyä paikallisesti psoriaasin, ekseeman ja jopa hiustenlähdön hoitoon. Arganöljy sisältää monityydyttymättömiä rasvahappoja, E -vitamiinia ja antioksidantteja, jotka auttavat hoitamaan erilaisia ​​iho -ongelmia ja antavat kasvoille hehkua.

Arganöljyn uskomattomat edut iholle ja kasvoille

Monet ihmiset ihmettelevät, onko arganöljy hyvä ja turvallinen levittää kasvoille. Yksinkertainen vastaus on “KYLLÄ”, se on turvallista levittää paikallisesti kasvoille. Arganöljy on luonnollinen öljy, joka uutetaan arganhedelmien ytimistä ja joka ei sisällä kemikaaleja. Tämä öljy kuuluu spektrin keskelle, joten se on yksi turvallisimmista kasvoille käytettäväksi tarkoitetuista tuotteista. Tämä seerumi ei ole liian raskas eikä liian kevyt kasvoille, joten se on täydellinen valinta.

Arganöljy on laajalti käytetty tuote kaikkialla maailmassa, koska siinä on tärkeitä ravintoaineita.

Arganöljyn ominaisuudet:

1. Arganöljyssä on välttämättömiä ravintoaineita, kuten rasvahappoja ja fenoliyhdisteitä. Suurin osa tämän öljyn rasvapitoisuudesta tulee öljy- ja linolihaposta.

 • Oleiinihappo – 42%
 • Linolihappo – 36,8% (Omega 6 -rasvahappo)
 • Palmitiinihappo – 12%
 • Steariinihappo – 6%
 • Linoleenihappo – <0,5%

2. Arganöljy on rikastettu E-vitamiinilla tai tokoferolilla, rasvaliukoisella vitamiinilla, jota tarvitaan terveelle iholle.

3. Arganöljyn katsotaan olevan antioksidantti ja tulehdusta ehkäisevä. Arganöljyssä olevat fenoliyhdisteet ovat vastuussa tulehdusta ehkäisevistä ja antioksidanttisista ominaisuuksista.

4. Tutkimukset osoittivat, että arganöljyssä on joitakin yhdisteitä, kuten CoQ10, melatoniini ja kasvisteroleja, joilla on antioksidanttisia ominaisuuksia, inturn auttaa terveelle iholle.

Arganöljyn edut iholle:

Arganöljyä, vaikka sitä on saatavilla Marokon maassa, käytetään nyt ympäri maailmaa erilaisiin kosmeettisiin, kulinaarisiin ja lääketieteellisiin sovelluksiin. Alla on lueteltu joitakin arganöljyn eduista iholle ja kasvoille.

1. Aurinkosuoja:

 • Auringossa on haitallisia UV -säteitä, jotka vahingoittavat kasvoja ja epiteelisoluja.
 • Arganöljyn antioksidanttiominaisuus auttaa suojaamaan ihoa auringon haitallisten UV-säteiden aiheuttamilta vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta..
 • Tämä estää myös hyperpigmentaation ja palovammat pinnalla.
 • Useimmat marokkolaiset miehet ja naiset ovat käyttäneet arganöljyä suojaamaan auringolta.
 • Levitä arganöljyseerumia kasvoille ennen auringonottoa UV -säteitä vastaan. (1)

2. Ihon kosteusvoide:

 • Kosteuden menettäminen kasvoista tekee siitä kuivan ja hauraan, aiheuttaa edelleen ihottumaa ja palovammoja.
 • Arganöljyn E -vitamiini ja rasvahappopitoisuus tekevät ihosta kostean ja pysyy kosteutettuna koko ajan. Tämä öljy imeytyy helposti, ei ärsytä eikä rasvaa, joten se on luonnollinen kosteusvoide.
 • Tätä öljyä on helppo käyttää koko vartalolle. Ota vain muutama tippa tätä öljyä käteen ja tasoita se ihoon hellävaraisella hankauksella. Käytä tätä öljyä kasvoille tasoittaen sitä pyörivin liikkein.
 • Arganöljyä voidaan käyttää paikallisesti tai niellä suun kautta päivittäisten lisäravinteiden kanssa.

3. hoitaa aknea:

 • Kasvot erittävät luonnollisesti talia talirauhasista. Kun tämä tali erittyy liikaa, lika jää loukkuun kasvoihin, mikä kutsuu bakteereja, jotka aiheuttavat näppylöitä ja aknea.
 • Arganöljyllä on talinvastaisia ​​vaikutuksia, jotka säätelevät talineritystä, ja tämän öljyn antioksidanttinen ominaisuus auttaa parantamaan vaurioituneita ihosoluja ja vähentämään tulehdusta.
 • Levitä muutama tippa tätä öljyä tai arganöljyä sisältävää voidetta vaurioituneelle alueelle vähintään kaksi kertaa päivässä todistaaksesi halutun tuloksen.

4. Anti-aging:

 • Nuoremmalta näyttämisestä on tullut olennainen ominaisuus jokaisen elämässä. Useimmat ihmiset käyttävät erilaisia ​​voiteita näyttääkseen nuoremmalta.
 • Arganöljy on osoittautunut yhdeksi parhaista tuotteista ikääntymisen estämiseksi. Tämän öljyn antioksidantit auttavat poistamaan kasvoilla olevat kuolleet solut, mikä on myötävaikuttanut uusien solujen syntymiseen kasvoilla. Tämän öljyn käyttö iholla lisää ihon joustavuutta ja saa sinut näyttämään nuoremmalta kuin ennen.
 • Puhdista kasvosi ensin kasvopesulla ja kuivaa. Levitä nyt tämä öljy kasvoille ja hiero sitä varovasti pyörivin liikkein. Jätä se yön yli. Voit todistaa kasvosi muutoksen kahden viikon kuluessa, jos sitä käytetään säännöllisesti.

5. Parantaa haavan paranemista:

 • Arganöljyn katsotaan nopeuttavan haavan paranemisprosessia iholla.
 • E -vitamiinin ja arganöljyssä olevien antioksidanttien yhdistelmä on yleensä hyödyllinen haavojen parantamisessa ja vaurioituneen, halkeilevan tai jopa palaneen ihon hoidossa.
 • Levitä muutama tippa arganöljyä kipeälle tai vaurioituneelle iholle nopeuttaaksesi paranemista.

6. Parantaa ihoinfektioita ja tiettyjä iho -olosuhteita:

 • Perinteisesti marokkolaiset käyttävät arganöljyä tiettyjen ihoinfektioiden hoitoon. Tämä johtuu siitä, että arganöljyllä on sekä antibakteerisia että sienilääkkeitä.
 • Tutkimukset osoittivat, että arganöljy voi hoitaa atooppista ihottumaa kutsuttua ihosairautta, joka on kutiava, punainen iho. E-vitamiini ja arganöljyn tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet auttavat rauhoittamaan tätä tilaa.
 • Levitä muutama tippa arganöljyä säännöllisesti ihoalueelle ihoinfektioiden hoitoon.

7. Korjaus venytysmerkkeihin:

 • Arganöljyä pidetään yhtenä parhaista tuotteista ehkäisemään venytysmerkkejä raskauden aikana tai jopa kaikille, joilla on venytysmerkkejä.
 • Arganöljyssä oleva E -vitamiini auttaa lisäämään ihon joustavuutta estäen siten venytysmerkkien kehittymisen todennäköisyyden.
 • Levitä tämä öljy suoraan alueelle, jossa on venytysmerkkejä kahdesti päivässä, ja näet halutut tulokset. (2)

8. Rasvainen iho:

 • Rasvainen iho on yksi suurimmista ongelmista, joita useimmat ihmiset kohtaavat. He käyttävät erilaisia ​​voiteita, korjaustoimenpiteitä, mutta ovat menneet turhaan.
 • Arganöljyn käyttö kasvoille voi auttaa vähentämään ihon rasvaisuutta. Arganöljy säätelee talintuotantoa, joten ihosi on kosteutettu eikä tuota talin ylituotantoa.
 • Arganöljyseerumia tai -voidetta voidaan levittää suoraan iholle kahdesti päivässä hyvien tulosten saavuttamiseksi.

9. Kuivan ihon olosuhteet:

 • Ekseema on kuiva ihosairaus, joka voi jättää ihon kutiavaksi, raakana ja hilseilevänä. Arganöljyn käyttö tällaisiin iho -olosuhteisiin on hyödyllistä.
 • Arganöljyssä olevat rasvahapot ja E -vitamiini korjaavat vaurioitunutta ihoa ja tarjoavat välttämättömiä ravintoaineita, jotka estävät edelleen kuivumista ja ärsytystä.
 • Arganöljyn levittäminen kärsivälle iholle ja hellävarainen hieronta voi helpottaa ja parantaa kuivumista ja ärsytystä.

10. säröillä jalat:

 • Pehmentävän ominaisuutensa vuoksi arganöljy on ihanteellinen halkeilevien kantapäiden hoitoon.
 • Kevyt arganöljy tunkeutuu helposti ihoon, ja öljyssä olevat antioksidantit korjaavat vaurioituneet kudokset. Tämä öljy myös kosteuttaa ja pehmentää ihoa jättäen jalat joustavaksi ja pehmeäksi.
 • Kokeile hieroa muutama tippa tätä öljyä jalkoihin ennen nukkumaanmenoa.

Kuinka valita paras arganöljy?

Viime aikoina arganöljyn käyttö kauneudenhoidossa on lisääntynyt valtavasti ympäri maailmaa. Tämä arganöljy on kahdessa muodossa, puhdas arganöljy ja argan-infusoidut ihonhoitotuotteet. Jos aiot valita puhtaan arganöljyn, muista, että tämän puhtaan öljyn käyttöikä on vain kolme tai neljä kuukautta. Arganipuita löytyy pääasiassa Marokosta, ja koko tämän öljyn uuttamisprosessi on työläs tehtävä, joten tämä öljy ei ole halpaa. Samaan aikaan tämän arganpuun katsotaan estävän maaperän eroosiota ja suojaavan vesivaroja Marokossa. Tätä puuta uhkaa liiallinen käyttö. Siksi väärennettyjä tuotteita myydään, jotta se olisi helposti saatavilla kohtuulliseen hintaan. Varmista, että ostat tämän tuotteen luotettavasta lähteestä, jolla on reilun kaupan käytännöt.

Arganöljyn sivuvaikutukset:

Arganöljyn käyttöä pidetään yleensä turvallisena useimmille ihmisille. Joillakin henkilöillä voi kuitenkin olla joitain sivuvaikutuksia allergiana, joka tunnetaan nimellä kosketusihottuma, kun sitä käytetään paikallisesti. Tälle on ominaista kutina, ihottuma ja punoitus sovelluspaikalla. Arganöljy voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan häiriöitä, kuten pahoinvointia, ripulia tai kaasua suun kautta nautittuna. Tokoferolit, arganöljyssä oleva E -vitamiinin muoto, voivat hidastaa veren hyytymistä ja olla vuorovaikutuksessa antikoagulanttien, kuten varfariinin kanssa.

Lopulliset ajatukset:

Arganöljy, joko paikallisesti tai suun kautta nautittuna, on turvallinen useimmille ihmisille. Tässä öljyssä olevat ravintoaineet ja vitamiinit antavat sinulle hämmästyttäviä etuja iholle. Parasta tässä öljyssä on, että sitä voidaan käyttää puhtaassa muodossaan ja se on täysin turvallista. Itse asiassa tämän öljyn käyttö puhtaimmassa muodossaan voi antaa sinulle parhaan hyödyn iholle ja kasvoille. Jos sinulla on herkkä iho, on parempi testata allergiat etukäteen. Lopuksi, jos etsit luonnollista kauneudenhoitotuotetta, kokeile arganöljyä ja koe tulokset.