Designtrappor – Snygga idéer för trappdekoration och väggdesign

Det kan inte bara vara ett sätt att ta sig från punkt A till punkt B i ett hus eller lägenhet när du designar din trappa. Du kan förbättra detta område med en generös portion stil. Mycket uppmärksamhet ägnas åt att inreda varje rum i hemmet, men det här är ett högtrafikerat utrymme som vi ofta förbiser. Du går förmodligen upp och ner för trappan varje dag. Så varför inte göra denna resa lite mer naturskön? Du kan få ut det mesta av denna mångsidiga tomma duk med dessa smakfulla trappidéer. Oavsett om det är genom en färgglad mattor eller genom en unik gallerivägg, kan trapphus kompetent leda dig från motivet i ett rum till nästa. Så kolla in några av våra favoriter i traditionella eller moderna hem och allt däremellan.

Designa din egen trappa

Träpanel och väggdesign för modern inredning med trappor i vardagsrummet

För att komma från en våning till den andra är en trappa en nödvändig del av ett hus med flera våningar. Det är också en möjlighet att skapa en lämplig design. Även om en trappa ofta är en designfunktion i sig, kan rätt dekoration förvandla det omgivande rummet till ett redaktionellt nummer direkt ur din favorit vardagsrumstidning. Oavsett estetik erbjuder några trappexempel massor av inspiration. Vi kanske kan hjälpa dig att arbeta med synliga tegelstenar, paneler och till och med små, oregelbundna utrymmen.

Lantlig stil med pastellfärger för trappdesign

Om du har turen att ha en hall med naturligt ljus kan du designa trappan, till exempel genom att utrusta den med en mysig fönstersits. Det finns också otaliga och smarta sätt att skapa mer lagringsutrymme för böcker och växter med hjälp av inbyggda hyllor. Rustik ser ut i överflöd, men vi har också satt ihop några snygga, lågmälda mönster för uttalade minimalister. När det gäller inredning är trapphus ibland märkbart försummade i väggdesign. Men om de är väl inredda kan trappor lägga till en speciell charm i ditt interiör. I bungalower, radhus, maisonetter och takvåningar är trappan en oumbärlig del av den levande strukturen. Detta är ofta i vardagsrummet eller någon annan viktig del av ditt hem. Av denna anledning är idéer för väggdekorationer runt dina trappor definitivt värda en titt.

Dekorativa trappor för värdefulla interiörer

designa svartvita trappor med familjefoton och porträtt i ramar av samma färg

Ta en titt på vårt första exempel för att hjälpa dig att skapa en vägg för din trappa. Dessa kan göras lika fascinerande som de andra områdena i ditt hem. Väggarna i de främre rummen lämnar inget övrigt att önska och är idealiska för att skapa många foton. Från familj och personliga porträtt till abstrakta väggstycken och klockor, allt är möjligt och tillåtet. Väggarna i ditt trapphus påminner om en utställning där du kan visa alla dina favoritbilder och designa din egen hederssal. Så kombinera din trappdekoration med ett unikt tema eller färgval så kommer du att kunna visa ett utmärkt galleri.

inspirerande idéer för design på trappor med ljusgröna nyanser

Eftersom trappan regelbundet leder upp till vår privata zon i huset kan du hänga upp dessa enskilda bilder här för att förhindra att de blir alltför synliga. Du kommer att hålla din väggdekor privat och tillgänglig för familjen samtidigt. En samling fotografier eller konstverk är fantastiska hemtillbehör. Du kan hänga olika liknande ramar för att dekorera trappväggar på en annan nivå av väggarna längs trappans riktning. Var noga med att överväga storleken på konstverket eller ramen som du planerar att hänga på trappväggarna. Om du hänger bilder som är för små försvinner de på väggen och ser löjliga ut.

Ställ in accenter med väggdesign

kombinera modern trappdekoration med retrobilder och glaspartition

När det gäller att göra egna väggdekorationer, följ ett tema för att skapa en eller flera kombinationer som kopplar ihop dina bilder. Detta kan relateras till minnen, hobbyer, recept eller resor. Tydliga och enkla former, ramar eller mönster skapar också en design som du kan använda när du skapar en samling. Du kan göra ett konstverk på väggen själv om du inte är ett stort fan av vägghängningar på dina trappväggar.

eklektisk look med färgglada trappor och bilder på väggen samt ett konsolbord med spegel och lampa

Du kan sätta en stolskena bredvid trappan. På så sätt kan du måla den nedre halvan av väggen i en nyans och den övre delen i en annan. Levande färgfärger är idéer för bra väggdekorationer. Du kan också lägga till en vägglampa på flera ställen genom att följa instruktionerna på trappan för ett snyggare utseende.

Design trapphyllor för trappor

trapphyllor för trappdesign i gult med böcker och diskoboll i barnrummet

Är du en ivrig samlare av skatter och små saker eller letar du efter plats för dina böcker? Om ditt svar är ja har du precis hittat det perfekta stället att göra det på. Lägg alla värdefulla föremål på trapphyllorna så att du och dina besökare kan njuta. Om du också känner för att läsa kan du enkelt göra det tomma väggområdet nära dina främre steg till en stor bokhylla som du kan lägga några utvalda böcker på. Beroende på det utrymme du har kan du lägga till hyllor för de föremål du vill visa. Böcker gör effektiva hemdekorationer som visar ägarens personlighet.

Ytterväggskåp

Bokhyllor under trappdesign i vitt

För dig som har en oregelbunden trappa kan den inbyggda garderoben vara en utmärkt användning av plats. Detta gör att du kan skapa ett snyggt lagringsutrymme med ett effektivt lagringssystem. Inbyggda skåp är därför idealiska för trapphus. Men eftersom vissa trappor kan vara extremt farliga för säkerheten, bör ett snyggt räcke också finnas i själva trapphuset, vilket kan vara ett trevligt och praktiskt alternativ som använder allt utrymme bakom trappan. En skena kan ersätta dekorativ väggkonst och texturera en vägg bakom öppna trappor.

Väggmålning trappor idéer

trappväggdesign i blått med betongtrappor och konst

En trist och tråkig trappvägg kommer tillbaka till livet med lite färg. Om du designar din trappa men inte når väggen i vardagsrummet kan du tilldela den en alternativ färg eller alternerande nyans. Detta gör det lättare för dig att anpassa alternativa väggar till din inredning. Du kan också använda kontrasterande färger eller experimentera med lite mörkare nyanser. Så nyanser skapar coola väggdekorationer som kan lägga till en accent i ditt hem.

klassisk design dekorationstrappa med tavelram och räcke färgad

Du kan också infoga stenciler på kanterna nära trappgränserna. På så sätt ger du kanterna på dina trappväggar ytterligare berikande accenter och ger också väggen några mönster och nyanser. Stencils eller foton är bra som väggdekorationer för trappor. Dessutom kan du använda vertikala eller horisontella remsor som ger din trappvägg ett längre, bredare eller högre utseende. Detta ser perfekt ut i mindre utrymmen och skapar en vacker väggdekor när den används i pastellfärger.

Spegel spegel på väggen där

rund spegel med silverram för att matcha interiören med fåtölj och trappa

Speglar kan tillföra så mycket till heminredning. Detta beror på att du kan skapa en stilren och ren atmosfär i rummet för att få det att se ljusare och mer inbjudande ut. Så de är en annan bra idé för att dekorera dina trappväggar eftersom dessa ofta inte har ett fönster. Du kan antingen välja en minimalistisk och enkel design eller välja en dekorativ och utsmyckad spegel. Hur som helst är detta ett perfekt sätt att lägga till reflekterat ljus och djup i dina trappväggar.

Design tapeter för trappan

Rustik väggdesign i betongvägg i retrostil bredvid trapphus

Att använda tapeter som en av dina varianter kommer omedelbart att fånga uppmärksamhet eftersom dessa höga trappväggar ger en geometrisk och visuell kontrast. När du väljer tapetdesign, överväga alla tillbehör och möbler som du har i ditt hem så att det bidrar till din heminredning. Tapeter är det enklaste sättet att dekorera dina trappväggar när de behöver en extra färg. De är också ett av de bästa sätten att dekorera dina väggar eftersom de lägger till en viss låg nyckelkänsla i ditt utrymme och ser väldigt elegant ut. Att dekorera väggar har aldrig varit enklare.

Lägg till ett trappskåp eller möbler

masker på väggen satte upp samlingen som en modern trappsteg

Om du har att göra med en stor trappbredd är det en bra idé att använda utrymmet för att lägga till några skåp uppför trappan. Om du fortfarande dekorerar dessa kan du placera dem alla antingen i ögonhöjd eller på fotnivå beroende på din smak. Med hyllor som trappdekorationer kan du också designa din trappa och förvandla detta område till ett nästan förtrollande perspektiv. Men om du vill uppnå ett snyggt utseende är det också en bra idé att hänga några personliga föremål på trappans väggar. Till exempel, i stället för en täcklist, kan du kombinera en vriden, hög vinstock med trappväggen.

ljusbrun mattlöpare på trappan med trappvägg i blått dekorerad med foton

Du kan också hänga några gamla instrument på trappväggen ovanför alla trappsteg. Oavsett om du är inspirerad av dina personliga hobbyer eller väljer dekorativ konst, kommer du inte att göra ett misstag med din väggdekoration. Du kan använda en ottoman eller bänk för att fylla det tomma utrymmet och ge en bekväm sittplats. Som vi alla vet lämnar branta trappor oss inte mycket utrymme att ställa upp, så du kan också använda ett konsolbord om du vill fylla i det tomma utrymmet. Var dock försiktig så att du inte blockerar området med det. En attraktiv möbel kommer alltid att bli en hit när det gäller trappor.

Slutgiltiga tankar

inbyggd led trappbelysning och trappsteg av trä i ett ljust rum med en stor spegel på en tegelvägg

En sak att komma ihåg är att, trots att trappväggar kan ha en annan form eller dimension, i slutändan är trappväggar bara ett alternativ. Så, oavsett hur du vill representera väggen, ignorera trappan. Att hänga en tavla, familjefoto eller annat konstverk ska vara som att hänga den på en vardagsrumsvägg. Din trappvägg kan antingen vara en glömd del av ditt hem eller så kan det bli en mysig och charmig passage. Det är upp till dig, så vägr inte bara att dekorera dina trappväggar för att du tror att det är omöjligt. Använd din fantasi och öppna upp nya perspektiv. Invändiga trappor kännetecknas av en attraktiv väggdekoration.