Energieffektiv uppvärmning: Innovativa uppvärmningsidéer för den svala årstiden

energieffektiv uppvärmning vardagsrum vardagsidéer

Hösten är precis runt hörnet och med den börjar den svala säsongen. Så småningom dras människor som tyckte om att vara utomhus på sommaren tillbaka till den bekvämt inredda interiören. Med några innovativa idéer som motverkar vinterbluesen kan den svala säsongen tillbringas ännu mer avslappnad – både inne och ute på terrassen.

Energieffektiv uppvärmning: elektrisk eldstad garanterar sprakande stunder i vardagsrummet

energieffektiv uppvärmning elektrisk öppen spis vardagsrum

Alla människor som bor i en hyrd lägenhet eller som av andra skäl inte har eller inte vill ha en huva eller eldstadskoppling drar nytta av en elektrisk eldstad. En elektrisk eldstad anpassar sig idealiskt till de rumsliga förhållandena och klarar sig utan sot, eld och ved. Ändå ser den flimrande elden bedrägligt verklig ut och skapar samma Värme som en riktig öppen eld.

De stående eller inbyggda eldstäderna är ofarliga och utgör ingen potentiell risk för besökare eller barn som kan bränna sig på öppen låga i en riktig eldstad. Den enda nackdelen med en elektrisk spis är dess enorma strömförbrukning. Enligt konsumenttidningen Bästa effektjämförelse, som jämför över 12 000 elavgifter, är det lämpligt att stänga av spisen när den inte används. Detta förfarande är också lämpligt för andra elektroniska (laddnings) enheter för att inte använda el i onödan under den kalla årstiden.

Värm energieffektivt med innovativa bildvärmare

energieffektiva uppvärmning infraröda bilder idéer

Har bara varit i några år de mobila infraröda värmarna även tillgängliga på marknaden. Till skillnad från vanliga radiatorer har de ett antal fördelar. De är lätta och, tack vare sitt utseende, fångar inte ögat direkt som värmare. De uppvärmda bilderna finns med eller utan ram och är beroende på modell lämpliga för antingen vägg- eller takmontering. Det hållbara värmeelementet ligger bakom den synliga bilden. På så sätt går värmen samman med en dekorativ bild och blir ett innovativt blickfång i vardagsrummet. Effekten beror på respektive modell. I grund och botten kan du montera den uppvärmda bilden på väggen själv.

Den innovativa bildvärmen behöver sedan el för att förse rummet med värme. Eftersom uppvärmningen fungerar enligt solens princip är den mycket miljövänlig. Istället för att värma luften i rummet passerar de högenergi-infraröda strålarna som omvandlad värme direkt genom kroppen eller föremålen som ska värmas. På så sätt sparar konsumenterna energieffektiva kostnader på hösten.

Energieffektiv uppvärmning och belysning: gnistrande sagoljus för inomhus och utomhus

energieffektivt belysa fairy lights jultips

Fairy lights är DET måste-ha under den nuvarande höst-vintersäsongen. De gnistrar, sprider en behaglig glöd i alla områden och sparar el på toppen av det med sina LED -ljuskällor. Många sagoljus har ingen kontakt, men fungerar med batterier eller med en inbyggd solmodul. Alternativt är det värt att sätta upp doftljus, lyktor eller lyktor i och runt huset. De klarar sig helt utan el och kan ställas in på många ställen runt eller i huset.

Eldroman för hemmet: öppna eller stängda eldskålar i trädgården eller på balkongen

energieffektiv uppvärmning öppen eld skål trädgård vad man ska se upp för

Eld är en symbol för flammande passion och skapar snabbt en romantisk atmosfär runt en lägereld. Eldskålar är idealiska utomhustillbehör under de kalla månaderna. Vissa braziers har en rundad, öppen form. Elden brinner direkt och tydligt. Andra varianter är mer som en brasa, eftersom elden är skyddad bakom ett brandsäkert glas. De mobila eller permanent installerade radiatorerna avger sin värme ännu mer effektivt. De innovativa värmedispensrarna garanterar användarna en avkopplande kväll med eller utan glögg på balkongen eller i sin egen trädgård under hösten och vintern.

Mysiga filtar och kuddar sötnar den kalla årstiden

energieffektiv uppvärmning mysiga överkast mattor

De välkända allroundhjälparna, som är trendiga varje säsong, värmer med sina fluffiga och smidiga material. Vi pratar om varma filtar och kuddar som kan användas utomhus som sittdynor, inomhus som plädar, puffar eller dekorativa kuddar. Under 2018 är de trevliga trendfiltarna och kuddarna gjorda av tjockt stickat. Det mjuka och varma materialet kan göras själv med lite tid och manuell skicklighet på en molnig, blåsig höstdag framför den mysiga eldstaden.

energieffektiv uppvärmning öppen spis vardagsrum vinter