Skapa mer lagringsutrymme med skräddarsydda hyllsystem-5 idéer

skapa förvaringsutrymme rumsdelare-hylla systemstegshylla

När du möblerar en lägenhet är det lika viktigt att skapa genomtänkt förvaringsutrymme som att välja möbler. För att ha tillräckligt med utrymme och lagringsutrymme är inte bara viktigt för små rum. Större rum och lägenheter drar också nytta av smart planering och optimalt utnyttjande av utrymme. Oavsett om det är ett vardagsrum, sovrum, barnrum, badrum eller kök: med ett vettigt förvaringsutrymme och beställningskoncept framstår varje rum strukturerat och snyggt. Populära knep för att få mer lagringsutrymme är till exempel hyllsystem och tillbehör i nischer, trappor eller snedtak. Idag ska vi ge dig några idéer om hur du får ut det mesta av varje utrymme med skräddarsydda hyllor.

Individuellt utformat förvaringsutrymme

inbyggd garderob-hall-vit-handtagslös-front-garderob skapar förvaringsutrymme

För alla för vilka standardmått inte passar eller för vilka deras idéer angående färg och design inte helt uppfylls, finns kreativa speciallösningar tillgängliga. Skräddarsydda hyllor anpassar sig till alla utrymmen med millimeterprecision och förvandlar dina egna fyra väggar till ett skräddarsytt paradis. Sådana skräddarsydda föremål är en lyxartikel? Behöver inte vara så. Skräddarsydda hyllor i bra kvalitet till rimliga priser – det är det som Hamburgföretaget Pickawood möjliggör. på pickawood.com Kunder kan använda en online -konfigurator för att själva montera sina hyllor av olika träslag och färger. Du kan bestämma de yttre måtten, antalet hyllor och brädans tjocklek och designa din drömhylla efter din egen smak. När du planerar är mätning alfa och omega. Allt du behöver är måtten på önskad hylla i längd, bredd och djup. Detta ger dig en grund för alla ytterligare överväganden om “insidan” av hyllan.

Skapa förvaringsutrymme med hyllor ovanför dörren eller runt sängen

Lagringsutrymme skapas av hyllor-över-dörr-dörr-konverterande skåp

Slösa inte mer utrymme bredvid eller ovanför dörren. Ett hyllsystem kan smart integreras som en dörrkonvertering i den givna arkitekturen och utnyttja det tillgängliga utrymmet perfekt. På så sätt trollar du inte bara fram lagringsutrymme där det faktiskt inte finns någon, utan också en mysig atmosfär. Individuella hylllösningar kan också implementeras för breda dörrkarmar eller vingdörrar.

På samma sätt kan det tillgängliga utrymmet i sovrummet användas bättre och vackrare. En hylla runt sängen gör sovplatsen till en riktig favoritnisch och erbjuder samtidigt förvaringsutrymme för böcker och liknande. Nattlampor kan monteras på ramens sidoväggar.

Steghyllor är mångsidiga

skapa-förvaringsutrymme-steg-hyllor-trappor-öppna-stängda

Stegade hyllor erbjuder stor designfrihet och gott om lagringsutrymme. De skapar till och med utrymme under trappor och sluttande tak, där en hylla med standardmått sällan är lämplig. De är också en visuell höjdpunkt som rumsavdelare och trappformen kan användas på många sätt. Med en Konfigurator online du har återigen möjlighet att designa din steghylla individuellt och anpassa den till dina egna krav. Hyllan behöver inte bara vara avsmalnande. Du kan också justera stegens individuella höjder och experimentera med olika former.

Använd varje nisch

Skapa-lagringsutrymme-nisch-använd-vägg-hylla-ovanför skrivbordet

Länge var nisch mer ett negativt ord. Men nischer i väggen kan användas som förvaringsutrymme eller en dekorativ yta. Inbyggda skåp, hyllor och sittgrupper är effektiva lösningar för sådana svåra rumssituationer. Ett ännu enklare och billigare alternativ skulle vara väggskivor som passar exakt in i nischerna. En väggbräda kan användas på många olika sätt: som förvaringsutrymme för böcker, för att presentera familjefoton och minnessaker eller för att lagra dina filer på hemmakontoret.

Hörnhyllor perfekta för svåra hörn

Skapa-lagringsutrymme-hörn-hyllor-hörn-bibliotek-vardagsrum

Tomma hörn i ett rum är ofta utsmyckade med dekorativa element som höga golvvaser, enkla inomhusväxter eller skulpturala föremål. Men om du inte vill slösa värdefullt förvaringsutrymme kan du anpassa möbler till hörnets storlek. En hörnhylla är en trevlig levande idé som ser bra ut och utnyttjar det tillgängliga utrymmet i ett hörn av rummet.

Låt dig inspireras av våra idéer och designa dina egna, väldigt individuella drömmöbler på mått. Då blir snedtak, hörn och nischer sofistikerade bo- och förvaringsutrymmen som underbart skapar ytterligare bostadsyta och skapar harmoni.