Barn pysslar med blomkrukor till jul – 7 idéer med lerkruka

tinker med blomkrukor för julbarn gran träd vintriga lera figurer

En blomkruka kan inte bara vara ett säkert hem för en växt. Det fungerar också som ett utmärkt hantverksmaterial. Många kreativa hantverksidéer kan enkelt implementeras med en enkel lergryta. Måla, klistra på, dekorera, fäst vid varandra och designa så här, när du gör lerkrukor finns det knappt några gränser för din fantasi och kreativitet. Roliga lergrytfigurer kan kreativt dekoreras när som helst på året och barn kan också vara med. Nedan presenterar vi 7 fantastiska idéer för hantverk med blomkrukor till jul.

Barn pysslar med blomkrukor till jul – 7 idéer med instruktioner för vinterlerkrukfigurer

pyssel med blomkrukor för julbarn vinterfigurer växtkrukor

För hantverk med blomkrukor till jul behövs några enkla lerkrukor framför allt. Det är bäst att köpa dem nya, eftersom de begagnade måste rengöras noggrant innan hantverksarbetet, ytan rengöras och kanske slipas ner lite. Å andra sidan kan du börja pilla omedelbart med nyinköpta. Du behöver fortfarande lite akrylfärg och en lämplig pensel för att applicera färgen. Beroende på hantverksidén och instruktionerna är andra ytterligare material också möjliga som hjälper dig att förvandla lerkrukorna till underbara dekorationer. Dessutom är de konventionella lerkrukorna mycket lämpliga för hantverk med barn i grundskoleåldern.

Barn pysslar med blomkrukor till jul – mini julgran

tinker med blomkrukor för julbarn små gran träd grön dekoration

Med liten ansträngning kan du skapa ett vackert julgran med ditt barn av tre lerkrukor och dekorera huset till jul. Du behöver tre blomkrukor i olika storlekar – små, medelstora och stora. Tänk först på var du skulle placera den dekorativa julgranen och följaktligen överväga hur stor den i slutändan ska vara.

tinker blomkrukor julgran grönt

Förutom lerkrukorna behöver du också grön akrylfärg, en varm limpistol och dekorativa element efter eget val. Dessa kan vara paljetter, bollar eller självhäftande strass. Först måste du färga blomkrukorna i grönt. När färgen torkar helt, limma ihop dem med hjälp av den heta limpistolen.

tinker blomkrukor jul mini gran träd grönt

Nu kan du börja dekorera. Gör mini -granen festlig och dekorera som du vill. Traditionellt till jul passar rött perfekt med grönt. Glöm inte att sätta en fin julgran ovanpå. Detta fullbordar den lilla julgranen.

tinker blomkrukor julgran röda stjärnor

Här presenterar vi en annan hantverksidé för en mini -julgran gjord av blomkrukor. Lerkrukorna är röda i stället för gröna. Små och stora stjärnor och dekorativa band med tema pryder den röda ytan. Högst upp finns en stjärna med en flätad struktur som rundar av hela julutseendet. En mini -julgran av blomkrukor som denna kan användas som bordsdekoration. Med en större version av detta kan du dekorera entrén eller hallen på ett stämningsfullt sätt.

Barn pysslar med blomkrukor till jul – julgran med Lichertkette

tinker blomkrukor jul modern gran träd krukaljus

Naturligtvis är den hemgjorda dekorationen som ingen annan. Men det här behöver inte alltid se ut som en röra. Ett dekorativt julgran av blomkrukor kan också utformas på ett mycket modernt sätt. Här presenterar vi en bra guide om hur du själv kan göra en glödande juldekoration. Du behöver en lergryta av alla storlekar, lite grön hantverkstråd, en sträng med lampor och några julbollar. Hjälpmedel som en varm limpistol och en smycktång kommer också att vara till nytta här.

tinker blomkrukor julgran lyser

Använd tråd för att skapa en julgran i form av en triangel. Detta fyller rollen som ett bärande element och bör vara tillräckligt stabilt, så linda tråden runt flera gånger om det behövs. Knyt ett LED -rör eller en glödande remsa runt det. Däremellan fäster du en minikedja av lampor och dekorerar med små julkulor i olika färger så att den dekorativa julgranen blir riktigt festlig. Du döljer överskottslängden på lätta kedjan och LED -röret och kablarna i blomkrukan.

tinker blomkrukor julgran moderna sagoljus

Slutligen gör ett lock av frigolit eller annat material du har tillgängligt. Locket ska passa perfekt in i blomkrukan, så mät blomkrukans innerdiameter i förväg och skär en frigolitskiva därefter. Fäst mini -granen i mitten. Du kan dra kabeln för strömanslutningen genom öppningen nedanför blomkrukan.

Barn pysslar med blomkrukor till jul – rolig snögubbe 

tinker blomkrukor jul rolig snögubbe

Det är väldigt lätt att göra en rolig snögubbe av en lergryta. En liten lergryta, en vit frigolitboll, några vita, svarta och orange akrylfärger, penslar, dekorativ tejp och tunn hantverksfilt krävs för detta. Först måste du färga blomkrukan i vitt. När färgen torkar helt kan du fortsätta pyssla.

tinker blomkrukor julfärg snögubbe

Under tiden, medan den vita färgen torkar, skapar snögubbens roliga ansikte. Du kan också använda akrylfärger för detta. Färger som innehåller aceton löser frigolit. Detsamma gäller limet. När färgen på frigolitbollen och blomkrukan redan är torr, limer du bollen på den nedre, smalare sidan av blomkrukan.

tinker blomkrukor jul snögubbe instruktioner halsduk

Nu kan du fantasifullt designa snögubbens kläder. Här har han en halsduk, knappar och en öronvärmare. Naturligtvis kan du klä upp honom efter din personliga smak. Det finns inga gränser för kreativitet.

tinker blomkrukor jul snögubbe vacker

Du kan också sätta ihop en söt och lika rolig snögubbe från två blomkrukor – en större och en mindre. Färg dessa i vitt och limma ihop dem med botten. En hatt för snögubben är gjord av en blomkruka.

Barn pysslar med blomkrukor till jul – julklockor för trädgården

tinker blomkrukor jul barn klocka

Det sista hantverksprojektet från blomkrukor i det här inlägget är för en stämningsfull trädgårdsdekoration som du kan pilla med ditt barn när som helst på året. Du behöver tre eller fler små blomkrukor för att göra dessa fantasifulla lerkruckklockor. Kom ihåg att den tinkerade klockan i slutändan borde hängas någonstans och om du väljer för stora blomkrukor blir klockan också väldigt tung och det blir nästan omöjligt att hänga upp den.

tinker blomkrukor jul barn klocka

Först måste du färga blomkrukorna. Tematiskt till jul väljer du de festliga färgerna grönt, rött och vitt. Andra element som stjärnor och snöflingor kan också smakfullt appliceras. Alla lerkrukor är anslutna till varandra med hjälp av en stark sladd.

tinker blomkrukor klocka

Led strängen genom öppningarna i botten av varje blomkruka och knyt den hårt efter varje blomkruka. Knutarna kommer att hålla lerkrukorna på avstånd från varandra, vilket i slutändan kommer att hindra dem från att slå ihop. En stor träkula, som är gängad på sladden, fungerar som klockfäste. Observera att du måste använda en mycket lång sträng så att klockan så småningom kan hängas.