Gör moderna julkort själv – trendiga, abstrakta & originella julmotiv

gör moderna julkort själv text

När slutet av året närmar sig vill vi önska vår familj, våra vänner och faktiskt alla andra som har en permanent plats i vårt liv något trevligt för det kommande året och tacka dem för den förflutna tiden. Julhälsningskort ger oss möjlighet att uttrycka våra varma önskningar genom olika motiv. Vid jul vill vi verkligen att gratulationskortet ska ha det där säkra och göra mottagaren glad. Om du själv vill göra moderna julkort som kommer att förvåna dina nära och kära hittar du det i den här artikeln.

Gör dina egna moderna julkort med julgransmotiv och andra vinterdesigner

idéer design modern abstrakt julgran

I följande bildgalleri har vi valt idéer för julhälsningskort med moderna och abstrakta julmotiv som kommer att tjäna som inspiration. De stora designerna kan naturligtvis modifieras efter behov, är enkla att implementera och kräver bara lite material och tid. Eftersom julen traditionellt inte kan klara sig utan en praktfullt dekorerad julgran, bör julsymbolen inte saknas på kortet. En abstrakt och attraktiv tolkning av julgranen gör denna enkla julkortdesign.

abstrakt julmönster gran enkelt

Du kan designa julgransmotivet av ull, tråd eller sytråd i önskad färg på kartong. Du är välkommen att skissa ut önskat motiv med en linjal och penna och peta de nödvändiga hålen med en nål. För ett perfekt resultat kan du radera det ritade motivet och först sedan sticka det abstrakta mönstret med nål och tråd.

ren abstrakt tråd gör dig till julmotiv

Designalternativen här är oändliga. Du kan använda samma princip för att designa många andra vinter- och julmotiv. Du bestämmer själv om du vill visa respektive bild i detalj, eller om du bara vill göra ett julhälsningskort själv med konturerna på en figur. Moderna julkort kännetecknas vanligtvis av enkelhet och minimalistisk skildring av figurerna. Välj gärna traditionella motiv som en snöflinga, olika julgransprydnader eller asterisker. En broderad ren ser också väldigt söt ut. Med en intressant tolkning från din sida ser även de mest triviala motiven helt trendiga ut.

Snygg julkortdesign som passar affärspartners

klipp ut modernt julgran gör ditt eget julkort

Letar du efter en julkortdesign som ser elegant och stilren ut och är lämplig för affärspartners, arbetskollegor och företag, så kanske hantverksidén från bilden ovan skulle vara en utmärkt idé. För detta intressanta julgran måste du först skissa ut flera små trianglar och sedan klippa ut dem med fräs så att de utskurna pappersbitarna viks ner. Klipp ett annat kort av samma storlek från svartvit kartong, vars färg sedan kan ses genom de små öppningarna.

Designa moderna julkort med glitter

glitter snöflingor design julgran

Om du vill dekorera dina varmaste och varmaste julönskningar med glitter och skimmer finns det naturligtvis inget emot att dekorera de utvalda gratulationskortmotiven med mousserande glitterpulver. Det enklaste sättet att förverkliga dina kreativa idéer är att använda limrullen. Med det kan du applicera hantverkslimet exakt och uttrycka dina idéer. Nu måste du täcka de vackra, vintriga motiven med glitterpulver som fastnar på det klibbiga lagret.

Skapa julkortdesign med fingeravtryck

moderna julkort julgrans fingeravtryck

Ett annat förslag på ett vackert julkort skulle vara detta enkla men fantastiska julgran med färgade fingeravtryck. Om du vill tinker flera kort samtidigt kan du också skissera motivet på datorn. Du kan sedan anpassa den färdiga mallen med en fin text och du har moderna julkort att skriva ut. Om kortet verkar för opersonligt för dig och du har en fin handstil kan du också skriva önskemålen för julen för hand.

Enkla och fina julmotiv

gör moderna julkort själv, slå ut motiv

Om du vill ge bort något ovanligt och originellt kan du ta gratulationskorten från bilden ovan som inspiration. Som du kan se kräver dessa stora skapelser bara vit och röd kartong och i viss mening abstrakt tänkande. Även om du bara skildrar jultomten med sitt långa, fluffiga skägg och sin lydiga hjälpare genom sina gevir, kan du vara säker på att de hemlagade julkorten kommer att bli särskilt väl mottagna.

Gör charmiga julkort själv i sista minuten

slå ut snöflingor små moderna julkort

Om saker händer väldigt snabbt, är denna sista-minuten-idé särskilt lämplig. Få en motivpunch med önskat vintermotiv och använd den för att skapa fantastiska julhälsningskort. Glitterstenar, glitterpulver eller olika klistermärken ger det självgjorda kortet det där säkra. Du är också bortskämd med val när det gäller form och storlek på kortet. Mindre kort kan också pryda presenterna och ge förpackningen en festlig touch.

Gör vackra, moderna julkort själv med trendiga färger

måla färger moderna ornament guld

Om du gillar att måla och svänga penseln med lätthet och passion kan du överraska någon du älskar med ett självmålat julkort. Det kan bli mer glans under julen. Förutom rött och vitt är färgerna guld och silver särskilt lämpliga för julpynt och är också mycket populära.

akvarell konstmålning smycken pyssla själv

Om du inte är särskilt bra på att måla, behöver du inte ge upp idéerna till det konstnärligt utformade julkortet direkt. Du kan först göra några stänk med akvareller på robust kartong. Om färgen redan är torr kan du måla konturerna på flera julkulor med en mörk finliner. Rita bara några fler linjer som en tråd. Du är välkommen att lägga till några färgstänk mellan prydnaderna. Ju ofullkomliga färgstänk, desto mer modernt ser ditt kort ut.

Designa moderna julkort med bokstäver

teckensnitt text julkort idéer

Om du vill kan du dekorera ditt julhälsningskort med snygga bokstäver eller välja ett kort med bara vackert, krångligt teckensnitt. Du kan designa ”God jul” eller ”God jul” som en stor, färgstark kedja genom att rita små lampor. Mycket enkel att efterlikna och fortfarande väldigt vacker.

Modern julkortdesign med knappar

knappar moderna julkort design textälskare

Med knappar i olika färger och mycket enkla linjer kan du också göra vackra, moderna julkort själv. Rita två små figurer med den svarta finlinern och limma knapparna till huvuden. Om du vill kan du använda tyg, filt eller washi -tejp för att klä de små figurerna med varma vintertillbehör.

Skicka moderna julhälsningar

moderna julmotiv star wars ren julkort

Vill du gratulera ett riktigt Star Wars -fan till jul som också har ett starkt sinne för humor? Du kan hitta en mall för Dart Vader -masken på Internet, som du sedan kan skriva ut och klippa ut. Din kreativitet krävs nu. Gör masken mer festlig genom att krydda den med exempelvis horn och en röd näsa.

julmotiv abstrakt modern tinker julkort själv

Om du letar efter förslag på abstrakta julmotiv kan du framkalla stora associationer med mottagaren med de enklaste bilderna och uttrycka dina önskemål på ett originellt sätt. En festligt dekorerad mugg med en varm drink och de korta orden ”Warm Wishes” talar för sig själv.