Inslagning av sylt till jul – presentidéer från köket snyggt och kreativt inredda

sylt för julförpackning grangrenar julbollar

Är du en passionerad hobbykock och skulle i år överraska din familj och vänner med läckra presenter från köket? Om du också tycker att hemlagade saker är bäst, då har du kommit till rätt ställe. I följande artikel kommer vi att ge dig bra idéer om hur du packar sylt till jul. En utsökt sylt som kärleksfullt och kreativt förpackas kommer garanterat att smaka dubbelt så gott för mottagaren. Låt dig inspireras av våra idéer!

Gör klementiner sylt själv dekorera syltburkar

Om du vill slå in en hemlagad sylt till jul har du flera designalternativ att välja mellan. En etikett som du skär ut själv från färgat papper eller kartong skulle vara vårt första förslag. Stansa igenom etiketten med hålslagning, trä en bit tråd eller band och knyt den runt syltburk. Om du har en fin handstil kan du själv skriva på etiketten. Du kommer säkert inte hitta ett bra sätt att önska någon en “god jul”?

gåva i burk dekorera masonburkar dekorera etikett

Om du inte hittar tid att implementera dina kreativa idéer för syltliknande förpackningar kan du naturligtvis komma åt färdiga taggar i olika former och mönster och använda dem för att dekorera syltburkarna. Du kan också hitta ganska tematiska etiketter att skriva ut på Internet. Du kan också uppnå fantastiska resultat och ovanliga former med schabloner.

smycken julmotiv etikettdesign själv

Som ett alternativ för släpet finns det möjlighet att fästa klistermärken när du packar sylt till jul. Oavsett om du skriver ut på etikettpapper och sedan klistrar det på burken eller designar etiketten själv är helt upp till dig. Omslagspapper med stora festliga prydnader eller andra vintermotiv kan omvandlas till en vacker dekoration för din hemlagade sylt på nolltid.

stämpla sylt för julförpackningsetikett

De som gillar att pyssla runt och pyssla vet att de enklaste idéerna oftast är de bästa. Du kan också dekorera din hemlagade sylt med frimärken. Om du har frimärken med festliga hälsningar eller vintermotiv kan du använda dem för att dekorera murverkskruvarna snyggt. Om så inte är fallet behöver du inte köpa en direkt. Du kan också göra fina frimärken med motiv från korkar.

Julförpackning av hemlagad sylt med snöflingor

När det gäller att dekorera murade burkar kan du låta fantasin springa fritt och istället för etiketter trolla fram söta julpynt av papper, som pryder burken fint och direkt skapar en härlig feststemning. Du kan göra asterisker, snöflingor, granar och många andra motiv i några enkla steg och knyta dem till masonburk.

presentförpackning för julkanelstänger

Om du inte bara vill ge mottagaren en välsmakande godbit, utan också vill skapa något för ögat och även för näsan, kan idén från bilden ovan fungera som inspiration. Gör en vacker rosett av band i färger som harmonierar med syltens färg och fäst kanelstänger, rosmarinkvistar eller den aromatiska stjärnanisen till den.

egengjord sylt för julförpackning kakbågsbåge

Juletid är också den tid då den utsökta doften av nybakade julkakor kan kännas överallt. En annan spännande idé, om du packar in sylten till jul, skulle vara att lägga till en kakskärare i presenten. En kreativ idé som inte bara ser vacker ut, men också är väldigt praktisk. Du kan vara säker på att terrasskakorna, ängelögonen eller de andra fyllda kakorna kommer att tillagas exakt med din sylt.

band rosett mason burkar dekorera jul

När du slår in presenter har du förmodligen gett den vackra förpackningen pricken över i: et med en vacker rosett. Om du lägger stor vikt vid det eleganta och enkla utseendet när du dekorerar masonburkar, kan du knyta en vacker tuffbåge och ge syltburkan en speciell charm. Den raffinerade och ädla presentförpackningen kommer säkert att skapa förvåning.

krans mooosgummi dekoration julklapp i burk

Om du vill dekorera syltburkarna på ett originellt sätt kan du göra en söt krans av papper i flera färger eller av skumgummi och linda den runt burken. Du kan designa kransen från alla figurer. Mottagaren kan senare använda en sådan snöflingakrans för fönsterdekorationen eller hänga upp den någon annanstans i lägenheten. På så sätt ger du inte bara bort en välsmakande pålägg utan också en härlig julstämning.

sylt för julförpackning mason jar dekoration

Om du vill dekorera hemlagad sylt till jul kan du också göra glaslocket visuellt tilltalande. Så du kan lägga en syltlucka över locket och binda den med ett matchande band. Om du vill packa in din present från köket mer naturligt kan du använda sisal eller tråd.

vintermotiv julgranförpackning hemlagad sylt

Du kan enkelt göra sylthuven själv hemma genom att klippa ut en cirkel av omslagspapper, spetsar eller färgade tygstycken. Lägg det sedan på glaslocket och bind det med ett band. Så enkelt är det att skapa en original och charmig förpackning utan större ansträngning. Och om hantverksmaterialet är försett med mönster som passar julen, kommer du verkligen att göra poäng med ditt konstverk.

grangröna dekorationsprydnader papper presentförpackningstyg

Om du får en inbjudan spontant är den hemlagade sylten en idealisk souvenir. Om du har slut på omslagspapper kan du också klippa en bit bakplåtspapper eller till och med tidning och säkra den med ett snyggt band eller bagargarn. Elastiskt band i en fräsch och ljus färg ger sylthuven en fantastisk färgad touch.

vinterfärger band presentförpackning dekorera syltburkar

Om du alltid gillar att köpa färgade och vackert mönstrade servetter och alltid har dem på lager hemma kan du också göra om dem till en vacker huva som du kan dekorera syltet till jul. Du kan göra fascinerande och utan tvekan kreativa förpackningar för hemgjord sylt från färgglada muffinspappersfodral.

gåva band rosett strumpor vintermotiv förpackning presenter

Designalternativen för presentförpackningar är nästan oändliga. Om du vill slå in din ursprungliga present på ett subtilt och enkelt sätt är tyll eller satin särskilt lämpliga material. Om du å andra sidan letar efter roliga idéer för julförpackningarna till masonburkarna kan du köpa varma strumpor med typiska vintersymboler och mönster som huva och helt enkelt lägga dem på glaset.

Syltburkar dekorerar stickad huva vinterfärger

Om du gillar att sticka och virka skulle en virkad syltburkskåpa också vara en original idé om du vill slå in och dekorera sylt till jul. Dekorerad på detta sätt ser presenten väldigt snygg och dekorativ ut och ger en touch av vintage och julnostalgi med sig. Välj först en färgglad ull eller en i de typiska julfärgerna. Som du kan se är det viktigt att spela in originalgåvor som du har lagat själv. Våga göra det och låt din hantverksfantasi löpa iväg!