Gabionbelysning: Med dessa idéer kan du sätta stenkorgarna i rampljuset!

I trädgården är rätt belysning inte bara funktionell, det skapar också atmosfäriska accenter. Om du har bestämt dig för att bygga gabioner i trädgården, ska du inte lämna dem i mörker på kvällen. Istället kan du använda olika ljuskällor för att visa gabionkorgarna. Men vilka alternativ finns för gabionbelysning? Vi svarar på denna fråga i följande rader.

Ställ in belysningsaccenter i trädgården med gabionbelysning

Belysa små gabionkorgar i trädgården

Gabions kan användas på många sätt i trädgården: från hela väggar till små dekorativa pelare till sittplatser som bänkar. Alla dessa designelement ser moderna och tilltalande ut under dagen, men försvinner i mörkret på kvällen. Med rätt lampor och lampor kan du sätta stenkorgarna i rampljuset. Vi visar dig nu hur du bäst gör detta.

Gabionbelysning: Det finns dessa möjligheter

Gabionbelysning underifrån med golvstrålkastare

När det gäller trädgårdsbelysning finns det många olika varianter att välja mellan. Med sollampor, sagoljus eller golvstrålkastare kan du belysa entréområdet, sätet, väggen och dekorativa element. För att ställa in accenter på gabionkorgarna i trädgården är lampor, strålkastare och LED -rör särskilt lämpliga. De upplysta gabionerna ser ännu vackrare ut när de (delvis) fylls med färgade glasbitar. Detta skapar underbara ljuseffekter inte bara på kvällen, utan också under dagen. Alla möjligheter för gabionbelysning undersöks mer detaljerat nedan.

Gabionbelysning underifrån

Golvstrålkastare för belysning av gabioner underifrån

Om du vill framhäva gabionelement som redan har byggts i trädgården, är markstrålkastare perfekta för detta ändamål. De kan eftermonteras och riktas sedan direkt mot gabionen. En sådan design skapar en romantisk atmosfär i trädgården, eftersom den påminner om gamla upplysta stadsmurar på en kulle.

Gabion bänk och trappor lyser med lysdioder

Men även små stenkorvkuber, gabionkolonner eller en gabionbänk kan visas med belysning underifrån. Om du gillar att koppla av i din trädgård på kvällen, bör du inte försumma sådan belysning.

Belysningsidéer för gabionväggens dolda golvstrålkastare

För belysning underifrån kan du välja mellan sollampor och elektriska lampor. Med det senare bör du dock se till att de är lämpliga för utomhusbruk. Sollampor, å andra sidan, är vanligtvis utformade för utomhusbruk och är också billigare.

Gabions pelare lyser uppifrån med LED -strålkastare

Använd klassisk trädgårdsbelysning för gabioner

Efterföljande installation av gabionbelysning Solar lampor

Kommersiellt tillgängliga trädgårdslampor kan också användas som belysning för gabioner. Du kan montera dessa direkt på stenkorgarna med hjälp av en klämma, så att gabionerna lyser uppifrån. Om det är en hel gabionvägg eller vägg, måste du använda flera lampor så att väggen blir ett riktigt blickfång på kvällen.

Gabionbelysning uppifrån med solbelysning

En högbäddsgabion kan också dra nytta av solbelysning. Så du kan också lägga en accent på den vackra planteringen i höjden på kvällen. Dessutom ger belysta upphöjda sängar trädgården struktur på kvällarna.

Hur kan du belysa gabioner inuti?

Gabion -kolumnbelysning LED inuti

Gabionbelysning från insidan är en av de vackraste idéerna för att belysa de grå stenkorgarna. LED -element placeras i gabion, som lyser stenarna inifrån och skapar intressanta ljusspel. Lätta kedjor eller ljusrör, som helt enkelt införlivas vid fyllning av gabionkorgen, är särskilt lämpliga för detta. Du kan också välja mellan ett enfärgat LED-rör och ett RGB- eller RGBW-alternativ, beroende på vilken typ av effekt som uppnås.

Gabioner fyllda med glasstenar och upplysta

Om du fyller trådkorgen med transparenta eller färgade glasstenar eller bitar, skapar belysningen en ännu mer intressant effekt.

Bygg själv gabioner med belysning: det är så det fungerar!

Idéer för gabionbelysning RGB med LED -slang

En gabion med belysning är inte så svår att bygga själv, men du måste vara uppmärksam på några saker. Vi sammanfattar nu de viktigaste stegen.

1. Besluta om utformningen av gabionväggen

Gabionvägg med krossade glaspelare blå

Planera först måtten och stilen på din gabionvägg. Bestäm om du vill belysa hela gabionen eller bara en del (till exempel en remsa) av den. Välj färg för ljuskällan eller lita på ett RGBW LED -rör, med vilket du kan ändra färgerna som du vill.

2. Skaffa stenkorgarna

Gabionvägg med belysning som trädgårdsstaket

Du kan bygga en gabionvägg själv utan större ansträngning, men du bör köpa eller beställa korgarna färdiga. Eftersom dessa måste bära mycket vikt måste de vara tillverkade av högkvalitativa material och måste testas.

3. Välj fyllmaterial

Skapa ett gabionstaket upplyst med bitar av glas

Det finns många alternativ att välja mellan för att fylla gabionerna. Oavsett om stenar (stenbrott, flodsten, skiffer, sandsten, etc.), betong, glas, jord, musselskal eller någon annan ovanlig idé är allt tillåtet. De upplysta gabionerna ser väldigt fina ut om du inkluderar glasstenar eller glasbitar. På grund av deras ljusöverföring är de det bästa materialet för att släppa loss ljuseffekten av LED.

4. Montera korgarna och sätt upp LED -lamporna

Rund gabionkolonn upplyst från insidan

Börja med att sätta upp och fylla korgarna med det material du valt. Efter den första delen av fyllningsprocessen, skapa tillräckligt med utrymme för att sätta upp LED -lamporna. Placera LED -röret på stenarna och anslut det till elen. Efter att du har satt upp lamporna, testa att de lyser ordentligt. Det finns inget mer irriterande än belysning som inte tänds.

5. Fyll till slutet och belys

Gör gabionbelysning själv med en LED -slang

Fortsätt att fylla korgarna med resten av glasbitar och / eller stenar. Placera materialet försiktigt på LED -röret och när korgarna är fulla, försegla dem ordentligt. Gabionväggen med belysning är klar! Nu är det bara att vänta på solnedgången, tända lamporna och njuta av den fantastiska atmosfären.