Tips för ett bra privatlivsskydd på terrassen: Vilka är alternativen?

Terrass sekretess skärm sittande vägg krukväxter

Den öppna terrassen är en favoritplats för många människor, där de tillbringar de varma dagarna tillsammans med familj och vänner. Även om du ser efter ett bra grannskap vill du ha en lugn reträtt där du kan njuta av din fritid ostörd. Så att du skyddar din integritet utomhus, presenterar vi de olika alternativen för en praktisk terrass sekretessskärm. Vi kommer nedan att avslöja vilka material som är bäst lämpade för detta.

På så sätt skyddar du sätet i trädgården från oönskade utseende

Uteplats sekretess skärm trädgård tips staket

Med en bra sekretessskärm kan du njuta av en vistelse utomhus ostörd av nyfikna grannar eller förbipasserande. Men innan du gör ett val, titta på alla alternativ. Detta är det enda sättet att avgöra exakt vilket material och vilken design som bäst passar din egen trädgård. Du kan välja mellan färdiga element av trä eller glas eller välja ett naturligt alternativ som en häck.

Sekretessskärm för terrass och trädgård i glas

Terrass sekretess skärmar gjorda av glas trädgård design idéer

Om du letar efter en riktigt effektiv sekretessskärm för ditt utomhusområde är glas ett av de bästa materialen för det. Det ser snyggt och modernt ut och passar bra med olika trädgårdsstilar. För att glaset ska hålla grannarnas nyfikna blickar borta måste det dock vara färgat eller satinerat. På så sätt är glaselementen ogenomskinliga och ger ett gott skydd mot främmande ögon. A Sekretessskärm i glas är perfekt för utomhusbruk eftersom det är väderbeständigt och lätt att rengöra. Dessutom kan glasrutorna tryckas med alla motiv, vilket möjliggör en individuell trädgårdsdesign. Om du har en liten sittplats i trädgården erbjuder integritetsskärmselementen av glas en praktisk och hållbar lösning.

Träelement som terrass sekretess skärmar

Sekretess skärm uteplats trädgård trästaket blommor

Eftersom naturen är i fokus i trädgården, är trä ett annat bra material för integritetsskydd. Ett integritetsstaket används inte bara för praktiska ändamål, det är också ett viktigt designelement.Träelement finns i olika former och färger, från glasade till målade eller med ett naturligt utseende. Så att du helt kan blockera utsikten från utsidan, rekommenderas en minsta höjd av 1,80 meter för terrassens sekretessskärm. Men om trä används utomhus bör det behandlas regelbundet, till exempel med lack eller glasyr.

Idéer terrass sekretess skärm spaljé trä växter

Om du vill göra ditt integritetsstaket inte bara praktiskt, utan också dekorativt, kan du också överväga klättringselement av trä. Dessa ser vackra ut och kan dekoreras med olika klätterväxter och blommande krukor för att ge bättre integritet.

Murskärmar från terrassen

Sekretess skärm terrass eldstad genom murverk

Väggar ger ytterligare en effektiv sekretessskärm för trädgården och terrassen. Detta är en massiv struktur av sten eller betong som skiljer din egen egendom från grannarnas. På grund av sin massiva konstruktion kan en vägg fungera som en praktisk sekretessskärm för utsidan. Det passar dock inte alla trädgårdsstilar och bör vara väl anpassat till husets arkitektur. Det måste också noteras att även i detta fall är väggens minsta höjd som sekretessskärm 1,80 meter. Om du bestämmer dig för denna variant måste du på förhand överväga om ett sådant massivt murverk inte skulle se alltför dominerande ut i trädgården.

Naturlig integritetsskärm för terrass och trädgård

grön häck som terrass integritetsskyddstips

Om du lägger stor vikt vid naturlig trädgårdsdesign är gröna häckar som sekretessskärmar definitivt det rätta valet. Ju tjockare häck desto mer ogenomskinlig blir den gröna väggen. Bra exempel på tätt växande häckar är idegran och arborvitae. De är vintergröna och därför lika effektiva på sommaren som på vintern. En häck kan fortfarande kombineras underbart med låga väggar och skapar en vacker grön bakgrund i utomhusområdet.

Med en ogenomskinlig skärm för privatlivet kan du koppla av i trädgården – ostörd av nyfikna ögon!