Charli D’Amelio: Connecticut tonåring blir en TikTok -sensation

76 miljoner följare: Charli D’Amelio blev en TikTok -sensation på bara några månader. Den som bläddrar igenom appvideorna regelbundet kan inte undvika 16-åringen. Dansaren och influencern avancerade – även enligt TikTok -standarder – till en superstjärna på ett ögonblick och fångade hjärtan hos unga människor från hela världen. Hur det hela började, vad som är din framgång och vad dina planer för framtiden är, kan du ta reda på i artikeln.

Charli D’Amelio: En dansduett gjorde henne känd över hela världen

Charli D'Amelio vardagsoutfit med en kort klänning och platta sandaler

Charli D’Amelio lever faktiskt ett normalt liv. Amerikanen bor tillsammans med sina föräldrar och syskon i en liten stad i Connecticut. Som barn upptäckte hon sin passion: dans. Hon har dansat sedan hon var tre och har deltagit i dansturneringar i hemlandet sedan hon var fem.

I juni 2019 öppnade Charli ett socialt mediekonto för första gången. Liksom många tonåringar valde hon TikTok -kortvideoplattformen. Varje prenumerant kan själv ladda upp videoklipp som de har tagit. Den genomsnittliga videolängden är 15 sekunder och klippen har mestadels ett mål: underhållning. Så det är inte konstigt att sång, dans och läppsynkronisering är bland de mest populära kategorierna.

Charli D'Amelio med en croptop och jeans med hög midja på stranden

Charli blev världsberömd med en läppsynkroniserad video som hon filmade med en vän hemma. En månad efter att ha skapat sin profil landade den unga amerikanen i den eftertraktade kategorin “For You”. Den här sidan i appen rekommenderar videoklipp från andra prenumeranter till användare som de kanske gillar.

Det var dansduetten med “move_with_joy.” Det gjorde henne till en stjärna. Videon visar hur användaren “Move with Joy” visar en enkel koreografi och Charli försöker imitera rörelserna samtidigt. Efter den första stora framgången kommer andra att följa. Charli laddar upp nya videor varje dag, innehållet är väldigt annorlunda. Ibland dansar hon, ibland visar hon cheerleading-rutiner, ibland berättar hon om sin vardag, ibland ger hon styling- och smink-tips.

Charli D'Amelio influencer bär spaghettitopp och jeans

Hon har nu samlat över 76,8 miljoner följare och biljoner likes på TikTok -plattformen. För två månader sedan överträffade hon den dåvarande TikTok -drottningen, sångerskan Loren Gray.

Hennes nyfunna TikTok -popularitet gjorde inte bara henne känd utan hela hennes familj. Hennes äldre syster Dixie har själv blivit en TikTok -sensation och har redan över 30 miljoner följare. Föräldrarna till de två flickorna har också sina egna TikTok -konton med miljontals prenumeranter.

Charli tar också hand om Instagram för en furore, där hon har mer än 25 miljoner följare. Där tar hon sina fans överallt med spännande nya foton och Insta -berättelser.

På Youtube det är mindre aktivt, men det kommer säkert att förändras inom en snar framtid. För Charli skulle vilja fortsätta bygga upp sin fanskara.

Charli D'Amelio och hennes syster med croptops och jeans i 80 -talets look

Här är några intressanta fakta om Charli:

 • Hon föddes den 1 maj 2004 och är 16 år.
 • Den är 170 cm hög.
 • Hennes favoritfärg är rosa.
 • Hon var i ett förhållande med Chase Hudson (även en TikTok -stjärna), de två dök först upp offentligt på Alla hjärtans dag. I april meddelade de sin delning på Twitter. Kort därefter lämnade systrarna D’Amelios kollektivet ”Hype House”.
 • Hon älskar munkar! Donutmotiv finns alltid på deras videor. De pryder din kaffekopp eller din T-shirt. Charli har också ett samarbete med Dunkin Donuts och marknadsför varumärket på Instagram.
 • Hon är en av grundarna av “Hype House”, ett kollektiv för unga artister som arbetar med sociala medier och appar.

Varför är deras popularitet?

Charli D'Amelio och hennes syster och föräldrar vid ett evenemang

Charli är mycket populär, även om den unga damen medger att hon inte har någon särskild strategi. Så deras framgång beror mer på deras vänliga, autentiska utseende än på en genomtänkt kampanj. Naturligtvis ler hon, visar nästan ingen smink eller vardagskläder och har en bra relation med sina föräldrar. Inte konstigt att det har vunnit hjärtan hos unga människor från hela världen.

Charli D’Amelio: Inte bara en stjärna på TikTok

Charli D'Amelio dansar med Jennifer Lopez under Super Bowl

Charli drar nytta av sin nyfunna popularitet. Hon har varit under kontrakt med managementbolaget Outshine Talent sedan början av sin karriär. Tack vare den framgångsrika självmarknadsföringen och samarbetet med Outshine-teamet hade hon flera dansföreställningar under 2019:

Charli D'Amelio som gäst på Jimmy Kimmel Show

 • Hon deltog i Super Bowl Live tillsammans med sin förebild Jennifer Lopez. I januari i år öppnade J. Lo och Shakira halvtidsshowen i American Superbowl och Charli deltog i en fotbollsutmaning i TikTok.
 • Hon dök upp med andra stjärnor på sociala medier i NBA All Stars Game.
 • Förra året tog Charli en video med skådespelaren Noah Schnapp.
 • Hon har redan medverkat i flera amerikanska talkshows som “Jimmy Kimmel Live”, “The Ellen DeGeneris Show” och “Live Kelly and Ryan”.

Reklamkampanjer

Charli D'Amelios egna nagellacklinje i blått och rosa

 • Charli och hennes syster Dixie kom med sin egen sminklinje på marknaden i sommar tillsammans med sminkmärket ”Morphe”. Den vänder sig till generation Z, som de två systrarna också tillhör.
 • Charli lanserade nyligen sin första rad nagellack för Orosa.
 • Hon sköt en reklam för varumärket Sabra Hummus. Ryktet säger att hon fick en miljon dollar för detta.
 • Systrarna har också flera reklamavtal med sminktillverkare som Urban Decay eller eos.

Det exakta marknadsvärdet för D’Amelio -familjen är inte känt, men proffs antar att den unga påverkaren redan är miljonär.

Charli D’Amelio och Hype House

Charli D'Amelio i Hype House lämnade under tiden

Tillsammans med 18 andra unga artister grundade Charli D’Amelio TikTok -kollektivet “The Hype House”. Den ursprungliga planen var att alla artister skulle flytta in i ett hus i LA, men Charli och hennes syster Dixie vägrade. Flickorna skulle mycket hellre bo hemma hos sina föräldrar. I maj i år bekräftade familjen att Charli lämnat TikTok -webbgruppen för gott.

Charli D’Amelio som modeikon

Charli D'Amelio och hennes syster Dixie i en miniklänning i trädgården

Charli är känd för sin okomplicerade stil som är lämplig för daglig användning. Hon gillar att bära croptops med vida jeans eller löst sittande byxor. Hon gillar också att klä sig sportigt. Hon gillar att styla håret i en hästsvans.

Charli D’Amelio: Socialt engagemang

Charli D'Amelio och fansen tar foton tillsammans

De två systrarna är också socialt engagerade. Charli vill använda sin TikTok -plattform för att bekämpa cybermobbning och kroppsskam. Hon deltog i American DistanceDance -initiativet under lockdownen och donerade 50 000 US $ till sjukhuset i sin hemstad.

TikTok -anhängare kritiserar Charli för att ha kopierat danssteg

Charli D'Amelio bär Prada under New York Fashion Week

Charli gjorde nyligen rubriker med en skandal. Den unga amerikanen blev viral med dansen till låten “Renegade” eftersom hon följde stegen för den faktiska uppfinnaren, tonåringen Jalaiah Harmon, utan att specificera uppfinnaren. Under tiden har Charli tagit en video med Jalaiah för att ge henne äran för dansen.

Charli och hennes kollegor från “Hype House” kritiserades nyligen för att de deltog i en stor födelsedagsfest med många gäster. Fans och andra artister uppmanade dem att hålla socialt avstånd under Corona -tider och bära ansiktsmasker.

Den unga amerikanen gjorde rubriker en tredje gång. När Charli förra året organiserade en ”Greet and Meet” med fans för första gången, fick fansen betala 100 USD för ett foto med artisten. Tonåringarnas föräldrar var inte entusiastiska.

Hur ser framtiden ut?

Charli D'Amelio med en beskuren outfit för hemmet

Charli är en helt vanlig 16-årig tjej. På grund av detta har hon svårt att komma till rätta med vad som hände förra året. Det är bra att hennes föräldrar är vid hennes sida med hjälp och råd. De hjälper henne att styra karriären i rätt riktning, ger henne stöd i svåra tider och tror på henne. Inget har förändrats i den nära vänkretsen heller. Men hur ser framtiden ut för tonåringar? Donald Trump vill förbjuda TikTok i USA. Hon vill definitivt fortsätta spela in videor ändå, för hon tycker om att arbeta med dem, avslöjar hon. Det spelar ingen roll om den har miljoner prenumeranter eller inte. Det återstår att se om deras videoklipp kommer att fortsätta att laddas upp till TikTok.

Charli D'Amelio i en vardaglig look med sneakers och crop top och jeans

Det betyder naturligtvis inte att den begåvade dansaren kommer att avsluta sin karriär. Eftersom Charli har mer än 30 miljoner följare på Instagram, en plattform där influencers verkligen kan tjäna mycket pengar och där de kan marknadsföra sina samarbeten med modemärken och kosmetikaproducenter.

Nyligen meddelade en representant för utan tvekan den mest kända unga dansaren att det snart skulle komma en dokusåpa om familjen D’Amelio. Serien kommer att ge inblick i systrarnas och deras föräldrars familjeliv.

Så det ser ut som att den unga influencern snart kommer att vinna hjärtan inte bara för ungdomar utan också för föräldrar.

De mest kända TikTok -danserna av Charli D’Amelio

Charli D'Amelio i en miniklänning med sin syster

Charli är populär bland unga för sina danser. Här kommer de bästa och de mest populära av deras självfilmade framträdanden, som orsakar en känsla på Internet.

Charli och hennes syster prydde sidorna i många modetidningar

Charli D'Amelio och hennes syster Dixie poserar för tidningar i haute couture -kläder

Tillsammans med andra TikTok -stjärnor filmade hon videor för “Hype House”

Charli D'Amelio med en miniklänning med blommor och spetsar

Alla artisterna i “Hype House” var under 25 år

Charli D'Amelio med andra TikTok -stjärnor

Charli framstår som helt naturlig i sina videor och är diskret påhittad

Charli D'Amelio frisyr med långt hår med sidfläta

Hon gillar att bära vardagskläder 

Charli D'Amelio i en crop top och sportiga gröna byxor och huvudduk