Hanstaiger X1 Trimaran Yacht – Framtidens hisnande båt

Den helt nya modellen av trimaranbåten Hanstaiger X1 kännetecknas av en atypisk och futuristisk design av den nya generationen. Den distinkta begränsade upplagan med tre skrov är full av en mängd exceptionella funktioner och ytterligare en rad olika anpassningsalternativ. Idén tillhör John Ordovas, som satte ihop ett team av ingenjörer och skeppsbyggare och grundade företaget 2015. X1 ligger i Alicante, Spanien och är ännu inte helt färdigt. Den officiella finalen i projektet är planerad till 2023.

En revolutionerande och extraordinär trimaranbåt

fågelvy av hansteiger x1 modell trimaran yacht med lyxig design i havet

Den framtida modellen blir cirka 20 meter lång och 10 meter bred, med en infällbar köl på 0,92 meter. Hanstaiger X1 har en maximal förskjutning på 40 ton. Utomhusområdena är 77 kvadratmeter, inklusive dess 30 kvadratmeter flybridge och den 27 kvadratmeter stora strandklubbförlängningen. Skrovet på Trimaran Yacht X1 har en unik form och är tillverkad av glasfiber, kol och titan. Strukturen är helt tillverkad av kolfiber med integrerade solpaneler.

två nivåer av en lyxig trimaranbåt är anslutna med trappor

Huvuddäcket på Hanstaiger X1 är på en nivå med undantag för kabinen, sträcker sig över hela trimaranbåten och är uppdelat i sektioner. Detta har en svit, två VIP -hytter och två besättningshytter. Det finns också en 72 kvadratmeter stor lounge med båtens huvudsalong och kök.

minimalistisk design i kabinen på hanstaiger x1

Den framtida ägarens svit är också uppdelad i sektioner. Detta inkluderar en övre plan med en stor säng och ett kontor. Den mellersta nivån, där badrummet med handfat ligger, har ett toalettbord, hydromassagestuga och bastu.

smakfull inredning med vita möbler och ett trätak på en båt

På den nedre våningen finns en stor garderob i glas och ytterligare en toalett. Det finns fortfarande en VIP -stuga som vetter mot hamnen. Detta har också en bekväm säng, en soffa och ett stort badrum. Det andra VIP -området är på styrbordssidan. Det finns också två dagars sängar och en hopfällbar tv.

Lyx och funktion i kombination med en unik design

på däck av hanstaiger x1 modell trimaran yacht för segling

Däcken på Hanstaiger X1 är öppna och inbjudande, med två korridorer som ger tillgång till resten av trimaranbåten. Flybridge erbjuder en mängd olika sittmöjligheter, inklusive fåtöljer och soffor.

jacuzzi med bubblande vatten på brädan på en yacht

En jacuzzi, grill och ett matbord utomhus för 10 finns också här. De mest unika egenskaperna hos Hanstaiger X1 inkluderar takluckor med dubbla dörrar, ett glasgolv med havsutsikt i loungen, golv av hög kvalitet och lättskött och mycket mer.

Utsikt över havet från insidan av en modern designad yacht

Det normalt stängda nedre däcket är utrustat med en enorm dörr i aktern. Det som från början skulle vara ett stort problem, luftkonditioneringen, hade inte kunnat kyla det redan öppna utrymmet. Lösningen här skulle till exempel vara att öppna sidofönstren för tömning.

Ovanifrån design av trimaran yacht i mörkt vatten

Det beror på vilken utrustning personen som ska lägga några miljoner på lyxbåten väljer. Det enklaste är segling, men det beror också på två Volvo Penta D4-300-motorer med 300 hk. Dessa har en slagvolym på 3,7 liter. Den så kallade “Powerboat” är en version som levereras med ett par Volvo Penta D6-IPS 500 med 380 hk och 5,7 liters volym.

bygga en lyxyacht i alicante spanien

Men med denna typ av båt är andra volymer också viktiga – bränsletankarnas och särskilt vattnets. De förra samlar 1600 liter i segelversionen och 7000 liter i motorversionen, varvid färskvattenkapaciteten ombord är 1200 liter.

designer tre-skrovs båt med svarta segel i vattnet

När det gäller dynamik och hastighet når segelversionen 20 knop, och den kraftfullare modellen med motorer har över 30 knop. Det är 37 km / h eller knappt 56 km / h, vilket är bra för denna typ av lyxig kolbåt.

Kontrollhytt med vita fåtöljer och två rattar på en sportig båt

inbyggt kök i en öppen yta av en båt med utsikt över havet och takfönster

vardagsrum med stor tv och matbord i trimaran yacht hanstaiger x1

extra vardagsrum med en kunglig och vit soffa på brädan på en trimaranbåt med trätak

två fåtöljer i matsalen på en lyxbåt med utsikt över havet

vardagsrum med hörnsoffa och kuddar på däck på en trimaranbåt.

en stor dubbelsäng och garderob med glasdörrar i sovrummet med glastak

bakre delen av en yacht med träelement och ett plankgolv