9 faktaa Badamin luolista Karnatakassa

Badamin luolat sijaitsevat Bagalkotin alueella Pohjois -Karnatakassa. Niiden tiedetään olevan täydellinen esimerkki erinomaisesta intialaisesta rock -leikkausarkkitehtuurista, erityisesti Badami Chalukya -arkkitehtuurista. Temppeli on rakennettu kukkuloiden punaisesta hiekkakivestä ja on yksi maamme vanhimmista temppeleistä. Täällä on useita kauniita sivustoja ja temppeleitä, jotka varmasti kiinnostavat sinua. Jos haluat tutustua Intian kulttuuriin ja arkkitehtuuriin ja tutkia niitä, Badamin luolatemppelien pitäisi olla perimmäiset kohteesi.

Badamin luolat kuvilla:

1. Sisäänkäynti Badamin luoliin:

Sisäänkäynti Badamin luoliin

Badamin luolan sisäänkäynti on aivan loistava. Se näyttää entistä houkuttelevammalta, kun auringonvalo putoaa siihen ja antaa sille loistavan ja kauniin ulkonäön. Nämä luolat ovat niin suosittuja, että niillä on vuosittain yli tuhansia kävijöitä ja turisteja. Se on todella maamme parhaissa luolissa, joka on niin hyvin pidetty ja säilynyt.

2. Herra Shivan pyhäkkö:

Lord Shiva badami luola Karnatakan pyhäkkö

Ensimmäinen luola on kuuluisan hindujumala Herran Shivan pyhäkkö. Tämän Jumalan hahmo on noin viisi jalkaa pitkä ja se on veistetty niin, että se ilmaisee hänen kuuluisan tandava -tanssiasennonsa. Hänen 18 käsivartensa projektio näyttää myös melko taiteelliselta.

3. Bhuvaraha ja Trivikarma:

Bhuvaraha ja Trivikarma badami luolien arkkitehtuuri

Toinen luola, joka löytyy Badamin luolista, sisältää suuria kuvia Bhuvarahasta ja Trivikarmasta. Sisäänkäynti sisältää vartijoiden kaiverruksia, jotka pitävät lootusta käsissään. Katosta löytyy erilaisia ​​kuvia hindujumalista ja jumalattarista.

4. Vaishnavan luolatemppeli:

Vaishnavan luolatemppeli Badamin luolat

Vaishnavan luolatemppeli on Badamin luolien suurin ja kaunein temppeli. Se on omistettu Herra Vishnulle ja on todellinen ihme. Eri patsaiden jättiläiset kaiverrukset näyttävät upeilta ja niillä näyttää olevan oma viehätyksensä. Muotoilu on loistava, ja käytetyt värit saavat tämän temppelin näyttämään täysin virheettömältä.

5. Mahaviran temppeli:

Mahaviran temppeli - badamin luolatemppelit

Mahaviran temppeli on neljäs täällä löydetty. Tämän Jain -Jumalan vahvan kuvan lisäksi temppeli on koristeltu useilla muilla tärkeillä pylväillä ja rakenteilla, mikä lisää tämän temppelin glamouria ja kaunista ulkonäköä.

6. Badami -säiliö:

Badami -säiliö

Badamin luolissa on myös säiliö, joka näyttää luonnolliselta ja viehättävältä kaukaa. Vieläkin vihreät vedet näyttävät houkuttelevilta ja lumoavat varmasti ne, jotka tulevat katsomaan tätä paikkaa. Vihreät puut ja kivet luovat hyvin historiallisen ulkonäön, ja kaikkien niiden, jotka haluavat nähdä vilkaisun Badamin luoliin, kannattaa käydä siellä.

7. Kirjoitukset:

Kirjoitukset

Badamin luolat tunnetaan myös merkityksellisistä kirjoituksistaan, jotka on kirjoitettu kannadille ja muille kielille. He puhuvat viisaudesta, moraalista ja hindulaisen uskonnon hengellisyydestä. Nämä merkinnät ovat erittäin arvokkaita ja niillä on tärkeä historiallinen merkitys.

8. Badamin luolien pilarit:

Badamin luolien pilarit

Badamin luolien pilarit ovat todellakin katsomisen arvoisia. Käsityö on kiitettävää, koska se on kestänyt niin monta vuotta eikä ole romahtanut lainkaan. Käytetyt eri symbolit ja mallit ovat varsin merkittäviä ja pylväiden rakenteet ovat myös kauniita. Kivilajikkeet ovat myös upean näköisiä.

9. Chalukyan taide ja arkkitehtuuri:

Chalukyan taide ja arkkitehtuuri

Badamin luolat on suunniteltu Chalukya Art and Architecture -tyyliin ja ne ovat todella majesteettisia ja upeita. Ne heijastavat tuolloin olemassa ollutta taidetta ja kulttuuria ja osoittautuvat eräiksi kauneimmista ja loistavimmista arkkitehtuurista, joita on tähän mennessä nähty.

Oletko sinä kuin nämä hämmästyttävät Badamin luolatemppelit? Kerro mielipiteesi.