Buddhalaiset meditaatiotekniikat

Kuten tiedät, meditaatio viittaa käytäntöön sulkea mielesi muutamaksi minuutiksi ja antaa koko järjestelmän käynnistyä uudelleen. Eri ihmiset käyttävät erilaisia ​​meditaatiomenetelmiä. Päätavoite on kuitenkin sama kaikkialla, eli mielenrauhan saavuttaminen ja kehon tasapainottaminen. Kuten nimestä voi päätellä, buddhalainen meditaatio viittaa buddhalaiseen uskontoon liittyviin meditaatiotekniikoihin, joita harjoittavat ja opettavat buddhalaiset munkit.

Buddhalaiset meditaatiotekniikat

Perus buddhalainen meditaatio on yksinkertainen ja kestää vain muutaman minuutin. Jos pystyt käyttämään vain muutaman minuutin joka päivä pysähtymään ja meditoimaan, tunnet pian sen eron elämässäsi. Se auttaa sinua rauhoittumaan ja virkistämään sinua auttamaan sinua kohtaamaan ongelmasi vahvemmalla mielellä. Se auttaa myös voittamaan muita ongelmia, kuten vihaongelmia, masennusta jne.

Sinun tarvitsee vain löytää sopiva rauhallinen ympäristö, jossa sinua ei häiritse ovikellot, puhelut jne. Vaikka meditaatio vaatii vain muutaman minuutin, se vaatii jakamatonta huomiota muutamassa minuutissa.

Tässä ovat parhaat buddhalaiset meditaatiotekniikat aloittelijoille:

Hämmentynyt mieli ei voi koskaan meditoida oikein. Joten sammuta puhelimet tai jätä ne toiseen huoneeseen. Monet ihmiset haluavat polttaa suitsukkeita tai käyttää erityisiä meditaatiotyynyjä ja rukoushelmiä. Vaikka nämä varusteet pyrkivät varmasti parantamaan meditaatiosi laatua, ne eivät varmasti ole välttämättömiä. Näin ollen on täysin sinun tehtäväsi, haluatko vain sulkea itsesi makuuhuoneeseesi ja meditoida siellä vai haluatko käyttää näitä lisäelementtejä ja luoda erillisen meditaatiotilan itsellesi.

Sinun on istuttava jalat ristissä. Monet ihmiset uskovat, että meditaatio on tehtävä vain lootusasennossa, eli istuen molemmat jalat reidet. Tämä ei ole välttämätöntä. Tämä asema saavutetaan paljon harjoittelua ja häiritsee sinua vain, jos olet aloittelija etkä ole tottunut sen aiheuttamaan rasitukseen. Vaikka selän tulisi olla suora, varmista, että olet mukava. Halutessasi voit polvistua sen sijaan, että istuisit jalat ristissä.

Voit pitää kätesi eri asennoissa tai “mudroina”. Aloittelijoille helpoin mudra on antaa peukalon kärjen koskettaa etusormen kärkeä ja levätä sitten käsi polvillesi. Tai voit laittaa kätesi syliisi kämmenet ylöspäin ja koskettaa toisiaan varovasti.

Seuraava vaihe vaatii enemmän keskittymistä. Sulje silmäsi ja ala laskea hengityksiäsi. Kun lasket, alkaa hidastaa hengitystäsi. Voit halutessasi laulaa mantran tai rukoussanan laskemisen sijaan. Tämän harjoituksen tarkoituksena on tyhjentää mielesi kaikista harhailevista ajatuksista. Joten yritä tunnistaa jokainen ajatus, joka tulee mieleesi, ja anna sen mennä. Kun hengität sisään ja ulos, tunnet kehosi rentoutuvan. Päästä hitaasti irti kaikesta, mikä pitää sinut kurissa. Jokaisella hengityksellä, jonka päästät irti, päästä irti pienestä osasta itseäsi, kunnes olet täysin vapaa.

Aloittelijalle keskittyminen tai meditointi noin kymmenen minuuttia on enemmän kuin tarpeeksi. Kymmenen minuutin kuluttua tunnet oudon, mutta vetovoimaisen letargian. Avaa silmät hitaasti ja jatka liikkumista vähitellen. Anna käsivarsien pudota alas, ojenna sitten jalkasi ja nouse seisomaan vähitellen. Älä kiirehdi tai muuten pilaat vaikutuksen.

Tämän meditaatiokierroksen jälkeen löydät itsesi nuorentuneeksi ja mielesi täysin virkistyneeksi! Kun olet meditoinut edes muutaman päivän, joudut koukkuun. Meditaatio on elämäntapa, joka on kuin terve riippuvuus. Kun olet maistanut sitä, et voi elää ilman sitä.