Designa ett läshörna: läsning är riktigt roligt i en må-bra atmosfär

Designa ett läshörna-fåtölj-läder-fotpall

Ibland finns det inget bättre än att dra sig tillbaka på kvällen efter en stressig dag och fördjupa dig i en annan värld med en bok i handen. Om du gillar att läsa behöver du definitivt lugn och ro och en avslappnad miljö. Tyvärr har inte alla ett separat läsesal. Hur kan en Designa ett läshörna och vad som hör till det, skulle vi gärna presentera dig för.

Att designa och inreda ett läshörna: vad som hör till det?

Designa ett läshörna-vardagsrum-fåtölj-läderlampa

När du planerar läshörnan måste det vara i förgrunden att du framför allt ska ha kul och njuta av att använda anläggningen. Ett läsesal eller hörn kan vara väldigt litet. 4-5 kvadratmeter kan räcka. Vad är en del av det? Den perfekta läsplatsen har ett eget bibliotek. I biblioteket kan böckerna ordnas enligt en individuell beställningsprincip. Du kan fästa färgade prickar, symboler eller till och med siffror på bokomslaget och på så sätt ge din favoritboksamling en personlig touch. Biblioteksskåp, bokhyllor och inbyggda hyllsystem är lämpliga för presentation och lagring av böcker – beroende på rumssituation och preferenser.

En bekväm tillflyktsort för läsning med alkov

Designa en läshörnläsning stol-vinge stol-golvlampa

Hur måste du Designa ett läshörna? Skapa tillräckligt med bekväma sittplatser. Fåtöljer och soffor, massor av kuddar eller en luddig matta är lämpliga för detta. Läsmöbler finns i ett brett sortiment – i bästa design och till ett billigt pris. Väggarna i läsesalen kan också utformas tematiskt – till exempel med bilder och illustrationer. Inredningen av läshörnan ska utstråla en positiv atmosfär och bidra till välbefinnande. Även i skolan och dagis formas inlärnings- och lekatmosfären av ett lämpligt utformat rum.

Inredningstips för nyfikna bokmaskar eller bokmaskar

Designa ett läshörna -fönster-dagsljus-växtpall

När du har hittat en lämplig plats, tänk på lådelement och förvaringsalternativ. Belysningen är av stor vikt vid utformning av ett läshörna. Om det inte finns tillräckligt med dagsljus måste du tillhandahålla bra konstgjord belysning. En golvlampa med en rörlig led är idealisk för detta.

läshörna-design-fåtölj-rosa-stoppad-ottoman

Det som gör läshörnan till en favoritplats i rummet och till och med i hela lägenheten är lässtolen. Det är hjärtat i läsområdet och som sådan bör du särskilt gilla det. Outfitters och inredare vänder sig ofta till ovanliga möbler som är iögonfallande. En gungstol, vingstol eller ottoman kan till exempel vara ett blickfång. Beroende på hur du gillar att läsa och koppla av kan du lägga till en fotpall i det mysiga läshörnet och fördjupa dig i en bok med benen utsträckta.

Designa ditt eget läsesal – här är några idéer 

design fåtölj läsning hörn-sidobord inredning hem textilier

Om du letar efter en lämplig plats för läshörnan är det nära fönstret. Du kan verkligen dra nytta av det naturliga ljuset under dagen. På kvällen och när det inte är tillräckligt med dagsljus måste du naturligtvis lita på artificiellt ljus. Eftersom utrymmet vid fönstret ofta är begränsat behövs en läslampa. Höjdjusterbara golvlampor eller klämlampor som enkelt och snabbt kan fästas var som helst är idealiska för läsning.

Inredning av läsrum i skandinavisk stil

möbler i skandinavisk stil-vit vanlig golvlampa shaggy mattpäls

Förutom den bekväma lässtolen finns alltid ett litet sidobord nära till hands. Du kan lägga ner ditt läsmaterial där och lägga ner en kopp te. Doftljus skapar en mysig levande atmosfär och förvandlar också läshörnet till en riktig oas av välbefinnande.

Väggdesign med abstrakta bilder skräddarsydda för hemtextilerna

soffa för att läsa väggdesign med bilder sidobordslampa

Förutom ett bekvämt säte bidrar kuddar och en mysig filt till den höga sittkomforten på lässtolen. Mjuka hemtextilier är också underbara dekorativa element som framkallar en individuell touch och en inbjudande atmosfär. Naturligtvis bör de väljas när det gäller färg och matcha livsstilen. Slutligen är det viktigt att skapa ett läshörna som är relaterat till resten av rumsdesignen.

Hängande korgstol lämplig för läsning

hängande korg fåtölj design stoppning kuddar reträtt fotstöd

Hemtextil ger mer säkerhet

golvlampa för läsning hörnmatta optisk svängbar fåtölj klassisk design

läshörnens ljusförhållanden bestämmer idéer för golvlampa fåtöljer med fotstöd

läshörneidéer möbler för läsning golvlampa flyttbar retro fåtölj

trä sidobord förvaringsutrymme läsning hörn metall stol

retrostol träram-läshörna med stående lampa-koppar lampskärm

Gör ett läshörna på fönsterbrädan - fluffiga kuddar

läshörn design-möblering stoppad läs-möbel fåtöljbelysning

gula fåtöljer-stoppade soffkuddar-bokhyllor matta

Läshörn design-skandinavisk stil golvlampa med glödlampa

mysig läshörna stoppad fåtölj-sidobord glasväggdekoration med bilder

läsrum vägg design gräns ergonomisk golvlampa metall

läshörna-gul solstol-design böcker hyllsystem öppet

läsrumsmöbler med eldstad-gungande fåtölj

läsrum barnrum bokhyllor trä vägg tapet mönster

idéer möblering-med trä-vintage läsrumsmöbler retro fåtöljer

Skapa ett mysigt läshörna med ett inomhus spisbord

retro utdragbar soffa läsmöbler golvlampa levande idéer