Loungestol av asketrä imponerar med sin visuella lätthet

Lounge Chair-Single Cord-Josh Shiau Design Portfolio

Vi presenterar en mycket intressant Fåtölj, designad av den unga designern Josh Shiau, som för övrigt fortfarande studerar produktdesign vid Rhode Island School of Design. Träramen och sätet av sammanflätade snören har en viss likhet med en vävstol, till och med en harpa. Stolen fick namnet Single Cord Lounge.

Loungestol erbjuder maximal komfort med minimalt material

Trästolsprototyp vävstol-modern designtolkning

Den enda sladden Fåtölj, Som namnet antyder består den av en enda sladd med en total längd på 30 meter. Detta bildar sätet och ryggstödet samtidigt. Trästrukturen byggdes av en askbräda. Stolen imponerar med sina tydliga linjer, som kan spåras tillbaka till ett minimalistiskt koncept.

Loungestol designad med transparens

Loungestol-modern designlösning liknar harpa och vävstol

Av Fåtölj har utformats för att vara ergonomisk och erbjuder idealisk sittkomfort trots den visuella lätthet som den förmedlar. Askkonstruktionen är extremt stabil. Sitsen anpassar sig efter kroppsformen och säkerställer en jämn viktfördelning. Josh ville uppnå en subtil plasticitet genom rytmen av linjer och rörelser.

Modern luftig stol

Designer stol för att koppla av-Josh Shiau askträ

Den begåvade designern gillar att hantera hantverk och försöker skapa sådana designobjekt som är i harmoni med hans idéer och idéer. Josh lägger stor vikt vid kvaliteten på de utvalda materialen. Josh tror att design gör att vi bättre kan förstå föremålen runt omkring oss. Vi ser stor potential här. Och du? För mer information besök denna Portfölj av Josh Shiau.

Single Cord Lounge förmedlar mysig värme

Askträsmöbler ergonomiskt säte av flätad sladd

30 meter lång sladd användes för sätet och ryggstödet

Flätad corduroy stol design modern