Kuinka hoitaa rasvaisen ihon näppylöitä kotona? – Syyt ja korjaustoimenpiteet!

Pimples ovat tytön pahin painajainen. Pieni märkärakkula voi terrorisoida meitä monella tapaa ja saada meidät tekemään kaiken auringon alla päästäksemme eroon tästä vihollisesta. Vaikka on monia tekijöitä, jotka aiheuttavat näppylöitä, ylimääräinen öljy iholla on yksi tärkeimmistä tekijöistä. Paras näppylähoito rasvaiselle iholle on kotona saatavilla olevilla yksinkertaisilla luonnollisilla ainesosilla. Nykyaikaiset hoidot ja tuotteet eivät ole vain kalliita, vaan voivat aiheuttaa ei -toivottuja vahinkoja iholle.

Pimple -hoito rasvaiselle iholle

Pimples ovat itse asiassa maailman yleisin ihosairaus. Näppylät jossain vaiheessa elämäämme vaikuttavat lähes meihin kaikkiin. Yleisimmät näppylöiden syyt ovat hormonaaliset muutokset, genetiikka, epäterveellinen ruokavalio, stressi ja tietyt lääkkeet. Vaikka näppylöitä voi esiintyä missä iässä tahansa, teini -ikäiset, murrosikäiset ihmiset ja kuukautisten ympärillä olevat naiset kärsivät eniten. Ymmärtäkäämme enemmän tästä tilasta ja selvitämme myös joitain kotihoitoja rasvaiselle akne-alttiille iholle.

Aiheuttaako rasvainen iho näppylöitä?

Näppylöitä, joita hindiksi kutsutaan myös muhaseiksi, ovat rasvattoman ihon vaikutuksista johtuvat ihon täytetyt ihottumat. Ihon huokoset on liitetty talirauhasiin, rauhasiin, jotka ovat vastuussa luonnollisten öljyjen erittämisestä ihon suojaamiseksi ja kosteuttamiseksi. Joskus joidenkin tekijöiden vuoksi nämä rauhaset erittävät ylimääräistä öljyä, joka tukkii ihon huokoset ja houkuttelee likaa. Tämä tukos tarjoaa täydellisen ympäristön P.acne -nimisen bakteerin lisääntymiselle. Pimples ovat seurausta tulehduksesta, joka syntyy, kun keho puolustaa itseään tätä bakteeri -infektiota vastaan. Terveellä iholla toisinaan ei ole harvinaista näppylää tai kaksi, jotka paranevat itsestään, mutta kroonisissa tapauksissa ihoa on hoidettava kotihoidoilla tai muilla ratkaisuilla.

Luonnolliset korjaustoimenpiteet rasvaisten ihon näppylöiden hoitoon:

Pimples on yksi monista oireista ihosairaudesta, jota kutsutaan akneksi, jossa karvatupet ja huokoset tukkeutuvat liasta. Oireet vaihtelevat aknen vakavuudesta riippuen. Mustapäiden, whiteheads, papules, kystat ja kyhmyt ovat muita oireita akne. Pimples jättää harvoin arpia ja niitä voidaan hoitaa tehokkaasti luonnollisilla lääkkeillä. Katsotaanpa joitain kotihoitoja näppylöiden poistamiseksi:

1. Hunajapakkaus:

Hunaja on yksi luonnon parhaista lääkkeistä ihon ja aknen hoitoon. Se on erittäin hyödyllinen rasvaisen ihon hoidossa. Hunaja auttaa puhdistamaan ylimääräisen öljyn ja lian karvatupista ja huokosista. Se on erinomainen kosteusvoide ja auttaa tasapainottamaan ihon öljypitoisuutta. Hunajalla on korkeat antibakteeriset ja antiseptiset ominaisuudet, jotka hoitavat bakteerien kasvua iholla. Säännöllinen hunajan käyttö on paras pimples -ratkaisu ja voi parantaa aknen muutamassa päivässä.

Ainekset:

 • Vaadittu määrä puhdasta luomuhunajaa.

Valmistelu aika: 10 minuuttia.

Käyttöohjeet:

 • Ota tarvittava määrä puhdasta luomuhunajaa kulhoon.
 • Levitä tämä hunaja kärsineille alueille, mieluiten puuvillapallolla.
 • Jätä se vähintään 30 minuutiksi.
 • Pese pois lämpimällä vedellä.

Käyttötiheys: Joka päivä.

2. Aloe Vera -geeli:

Luonnollinen aloe vera -geeli on erittäin tehokas näppylääkkeen ja aknen hoitoon rasvaiselle iholle. Aloe veran antibakteeriset/sienilääkkeet auttavat poistamaan näppylöitä aiheuttavan bakteerikasvun. Se auttaa poistamaan ylimääräisen öljyn ja lian ihon huokosista ja karvatupista; se myös parantaa tulehdusta erittäin tehokkaasti. Aloe vera on myös yksi parhaista aknen arpihoidoista; se auttaa poistamaan näppylöiden jättämiä jälkiä ja arpia. Aloe vera rauhoittaa tehokkaasti ihoa ja auttaa poistamaan näppylöitä nopeammin. Se auttaa tasapainottamaan talintuotantoa, joten se on erittäin tehokas aknen hoidossa.

Ainekset:

 • Tuore aloe vera -geeli, joka on uutettu aloe veran lehdistä.

Valmistelu aika: 20 minuuttia.

Käyttöohjeet:

 • Pura aloe vera -geeli lehdestä.
 • Levitä tämä geeli vaurioituneille alueille.
 • Jätä se yön yli.

Käyttötiheys: Joka päivä.

Varotoimenpiteet: Kun otat aloe vera -geeliä aloe vera -lehdestä, muista poistaa ulkoinen vihreä kerros veitsellä, koska se on luonteeltaan myrkyllistä.

3. Neem- ja sitruunapaketti:

Need on yksi parhaista ainesosista ihonhoitoon ja erittäin tehokas lääke näppylöitä vastaan. Sen antibakteeriset ja sienilääkkeet auttavat puhdistamaan ihon huokoset ja poistamaan näppylöiden infektiot. Se myös poistaa ylimääräisen öljyn huokosista ja auttaa ylläpitämään ihon talitasapainoa. Sitruunamehu on yksi luonnon parhaista supistavista aineista. Se on erittäin hyvä puhdistusaine ja poistaa ylimääräisen rasvan iholta. Näin ollen hoitaa näppylöitä ja aknea tehokkaasti.

Ainekset:

 • Kaksi teelusikallista kuivattua neem -lehtiä jauhetta.
 • Kaksi teelusikallista ruusuvettä.
 • Yksi teelusikallinen sitruunamehua.

Valmistelu aika: 20 minuuttia.

Käyttöohjeet:

 • Sekoita yllä olevat ainekset huolellisesti tasaiseksi tahnaksi.
 • Levitä tämä tahna vaurioituneille alueille.
 • Jätä se iholle 20 minuutiksi.
 • Pese pois lämpimällä vedellä.

Käyttötiheys: Kolme kertaa viikossa.

4. Gram Jauhot ja Curd Pack:

Gramjauho, jota käytetään muinaisessa intialaisessa lääketieteessä ihonhoitoon, on yksi parhaista korjaustoimenpiteistä rasvaisille kasvoille, joilla on näppylöitä. Se on erittäin ravitseva iholle, koska se tarjoaa kaikki välttämättömät proteiinit ja vitamiinit iholle. Se auttaa absorboimaan ylimääräistä öljyä ja ylläpitämään talin tasapainoa. Juustolla on myös ravitsevia ominaisuuksia. Se on erittäin hyvä kosteusvoide ja auttaa puhdistamaan ylimääräisen öljyn ja lian ihon huokosista. Juustossa olevat vitamiinit parantavat ihoa ja tekevät siitä pehmeän ja sileän. Kurkuma auttaa elvyttämään ihoa ja antaa sille luonnollisen hehkun. Tämä pakkaus on erittäin tehokas rasvaisen ihon ja aknen hoidossa.

Ainekset:

 • Kaksi teelusikallista grammaa jauhoja.
 • Yksi teelusikallinen juustoa.
 • Ripaus kurkumaa.

Valmistelu aika: 20 minuuttia.

Käyttöohjeet:

 • Sekoita kaikki edellä mainitut ainekset tasaiseksi tahnaksi.
 • Levitä seos kasvoille ja vaurioituneille alueille.
 • Anna vaikuttaa 30 minuuttia.
 • Pese pois lämpimällä vedellä.

Käyttötiheys: Kolme kertaa viikossa.

Muita vinkkejä näppylöiden hoitoon rasvaisella iholla:

Luonnollisten lääkkeiden ohella on erittäin tärkeää noudattaa muita varotoimia ja toimenpiteitä aknen ja rasvaisen ihon torjumiseksi.

 • Älä koskaan purista tai poimi näppylää, koska se voi pahentua tai jättää arpia.
 • Pese kasvosi kolme kertaa päivässä.
 • Käsittele ihoasi supistavilla voiteilla, mieluiten yrttejä supistavilla aineilla.
 • Säännöllinen kuorinta auttaa ihoa voittamaan rasvaisuuden. Varmista, että olet erittäin hellävarainen kuorimalla ihoa.
 • Älä hankaa tai hankaa näppylöitä tai ihoa liikaa, se lisää öljyneritystä ja pahentaa aknea.
 • Syö terveellistä ruokaa, joka sisältää runsaasti raakoja vihanneksia ja hedelmiä, jotka auttavat poistamaan myrkkyjä. Vähennä huonoja rasvoja ja lisää hyviä rasvoja ruokavalioosi.
 • Stressin ja unen puutteen havaitaan lisäävän aknea. Nuku riittävästi ja rentouta mielesi stressinvastaisilla tekniikoilla, kuten meditaatiolla.
 • Sisällytä liikunta ja jooga päivittäiseen ruokavalioosi, koska liikunta auttaa nuorentamaan elimiä, myös ihoa.

Yksinkertaiset kasviperäiset ainesosat ovat parhaita akneratkaisuja rasvaiselle iholle. Ne eivät ainoastaan ​​paranna aknea ja rasvaisuutta, vaan parantavat ihon yleistä terveyttä ja saavat ihmisen näyttämään nuoremmalta ja säteilevältä. On myös viisasta nähdä, mikä ainesosa sopii sinulle parhaiten sisällytettäväksi säännölliseen hoitoon. Useimmiten myös ihonhoitotuotteet, kuten voiteet jne., Tekevät ihosta rasvaisen ja altis akneille. Öljyttömiin tuotteisiin siirtyminen on välttämätöntä. Oikealla luonnollisella hoidolla voit voittaa näppylät ja rasvaisen ihon erittäin tehokkaasti.